God pizzadeig må nok heves, så her er min oppskrift:
1/2 pk tørrgjær eller ferskgjær
3 1/2 dl lunkent vann
1 ts sukker
1 ss salt
1/2 - 1 dl god olje (velg den du liker smaken på, jeg bruker en ganske nøytral)
Hvetemel til passe deig
Bland de øverste ingrediensene godt før du begynner å ha mel i.
Jo mer olje du bruker i deigen, jo sprøere blir den ferdigstekte bunnen.
Jeg har i litt og litt mel, og lar ikke deigen bli fastere enn en løs bolledeig.
Den skal med andre ord være litt klissete og ekkel å jobbe med.
Fordelen med det er at den hever seg MYE fortere, og er lettere å arbeide ut på bakeplata/papiret etter heving.
Når deigen har hevd seg til dobbel størrelse, tar du olje på arbeidsbenken før du tømmer deigne ut på den.
Da blir den lett å jobbe, og du blir ikke så klissete av deig på hendene.
Bruk godt med olje for å jobbe ut deigen (derfor nærmere 1 dl totalt i oppskriften)
Jeg bruker ikke kjevle på denne løse deigen, for den lar seg lett klemme ut på bakepapiret jeg har lagt i langpanna.
Jeg pleier å forsteike deigen med litt ost på kantene før jeg har fyllet på, en ca 5 minutter på 210 grader (ikke varmluft).
Er noe uklart, bare spør.
Denne er bankers!!!!
Og aldeles nydelig - verdt å vente på <3