Pepperkakebakesang

Lutzern

Februar 14 - miss trøtt
Februar 2014 - Skjult forum
VIP
Jeg og sjuåringen har prøvd oss på pepperkakebakersangdeigen. Regner med den ikke smaker så godt uten nellik og kardemomme osv men skal lage pepperkakehus så smaken har ikke så mye å si. Jadda. Først ble sukkeret karamellisert (en sjuåring hadde ansvaret for røring), skal det det? Så var det å putte i eggeplommer...i kokende smør og sukker. De ble kokt haha. Biter med hardkokte eggeplommer :p Jaja gleder meg til å se hvordan deigen er i morgen tidlig! Den smakte ikke godt hvertfall...
 
Oi da ;) Hihiiii;)
 
Hehehe, blir spennende å se resultatet ;)
 
Spent på oppdatering :)
 
Du vet at den sangen ikke er en oppskrift vel??




PEPPERKAKEDEIG
150 g TINE Ekte Smør
1 dl sirup
2 dl sukker
1 dl TINE Kremfløte
½ ts nellik
½ ts ingefær
½ ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
450 g hvetemel (ca.)
Slik gjør du
  1. Til denne oppskriften trenger du pepperkakeformer.
    Husk at pepperkakedeigen må ligge kaldt en stund før du kjevler og stikker den ut, så det beste er om du lager den dagen før.

    Oppskrift på pepperkakehus finner du her.

  2. Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.

  3. Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Resten av melet rører du inn litt etter litt til du får en jevn og passe fast deig. La pepperkakedeigen stå kaldt til neste dag.

    (Tips: Legg gjerne deigen i en bolle hvor innsiden er kledd med platfolie eller legg hele i en brødpose for at du lettere vil få ut deigen når den har ligget kaldt)

  4. Sett stekeovnen på 175 °C.

  5. Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.

    Pynt gjerne pepperkakene med melisglasur. Her har vi en liten film som viser hvordan man lager perfekt melisglasur.
Hentet fra tine.no



Her er sangteksten:

Når en pepperkakebaker baker pepperbakerkaker
tar han først en stekegryte og en kilo margarin
oppi gryta smelter smøret
og det neste han må gjøre
er å røre sammen smøret med en kilo med farin!
Og mens smør og sukker skummer tar man åtte eggeplommer
som han rører ut i gryta med en kilo hvetemel
og til slutt i gryta slipper han en liten teskje pepper
også rører han omkring og tømmer deigen på ei fjøl
 
Du vet at den sangen ikke er en oppskrift vel??




PEPPERKAKEDEIG
150 g TINE Ekte Smør
1 dl sirup
2 dl sukker
1 dl TINE Kremfløte
½ ts nellik
½ ts ingefær
½ ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
450 g hvetemel (ca.)
Slik gjør du
  1. Til denne oppskriften trenger du pepperkakeformer.
    Husk at pepperkakedeigen må ligge kaldt en stund før du kjevler og stikker den ut, så det beste er om du lager den dagen før.

    Oppskrift på pepperkakehus finner du her.

  2. Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.

  3. Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Resten av melet rører du inn litt etter litt til du får en jevn og passe fast deig. La pepperkakedeigen stå kaldt til neste dag.

    (Tips: Legg gjerne deigen i en bolle hvor innsiden er kledd med platfolie eller legg hele i en brødpose for at du lettere vil få ut deigen når den har ligget kaldt)

  4. Sett stekeovnen på 175 °C.

  5. Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.

    Pynt gjerne pepperkakene med melisglasur. Her har vi en liten film som viser hvordan man lager perfekt melisglasur.
Hentet fra tine.no



Her er sangteksten:

Når en pepperkakebaker baker pepperbakerkaker
tar han først en stekegryte og en kilo margarin
oppi gryta smelter smøret
og det neste han må gjøre
er å røre sammen smøret med en kilo med farin!
Og mens smør og sukker skummer tar man åtte eggeplommer
som han rører ut i gryta med en kilo hvetemel
og til slutt i gryta slipper han en liten teskje pepper
også rører han omkring og tømmer deigen på ei fjøl
Har hørt noen lage pepperkaker på den oppskriften før og at det funket men at den ikke er noe god. Sier ser selv, er liksom bare helt basisvarene og ikke noe av det som gir god smak. Siden det er til hus så trengs den ikke spises og det var mest for morroskyld at vi hadde lyst til å se om det funket. Det var gøy for syvåringen å stå å synge ingrediensene oppi :) Har allerede sjekket opp mot vanlig oppskrift så vet forskjellen. Vanlige pepperkaker har vi alt bakt vellykket :) ImageUploadedByBV Forum1418583615.852047.jpg
 
Næææ, så stilig!!! :D Flinke dere er!

Smakte du på deigen ferdig stekt? Smakte den godt?
nei ikke ferdig stekt, bare deigen. Ikke god og veldig kvalmende, det smaker en blanding av karamell, sukkerspinn og mel :p

Ikke å anbefale å lage noe av heller, den var porøs og vanskelig å ha med å gjøre. Men da har vi funnet ut det. Sjuåringen var veldig spent på om den ble ordentlig - lenge leve forskertrang :D
 
Back
Topp