Overproduksjon?

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av EngaEngel, 29 Mar 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. EngaEngel Andre møte med forumet

  Jeg sliter med at jeg alltid har veldig mye melk, og det spruter mye både når baby spiser og ellers... Må sitte med badehåndkle og kluter hver gang jeg ammer, noe som begynner å bli veldig slitsomt. Bodyer, håndklær, ammepute, bh og mine egne klær må skiftes flere ganger om dagen da alt blir fullt av melk. I disse tider er vi jo ikke ute noe sted, men det har så klart vært spesielt slitsomt hvis vi er på tur noe sted! Når vi har vært på kjøpesenter har jeg låst oss inne på do for å amme, og jeg har vegret meg veldig for å amme hjemme hos andre! (Som sagt er vi selvfølgelig ikke noe sted nå når viruset holder på.) Selv 10-15 minutter etter jeg har ammet baby mett spruter det alle veier hvis jeg tar av bh. Baby begynner også ofte å gråte under amming og kaver rundt fordi det spruter så mye.. Gjerne 5-6 stråler ut av puppen Har prøvd å håndmelke ut litt før amming, men det hjelper ikke noe særlig.. Noen som har noen tips?? Bortsett fra heltømming? Vil jo ikke miste melk heller...
  Baby er forresten 9 uker og har mange både tisse- og bæsjebleier om dagen! Setter veldig stor pris på alt av tips og råd!
   
 2. Desembermamma88 Glad i forumet Junilykke 2020 ♡

  Føler med deg! Jeg hadde det sånn i starten med mi også, men roet seg vel etter 3 mnd ca. Pumper du? I så tilfelle bør du trappe ned sakte. Jeg fikk brystbetennelse av hele greia(måtte pumpe pga prematur baby).. Ellers anbefaler jeg tisselaken i senga, og gode ammeinnlegg, samt å lese rådene på ammehjelpen sine sider angående overproduksjon. Mener å huske du bør amme litt sjeldnere for å få ned produksjonen, høres ikke ut som du trenger å bekymre deg for at babyen får for lite:) når en har lett for å få overproduksjon, klarer babyen lett å øke melkemengden etter behov, det er i alle fall min erfaring. Masse lykke til :)
   
 3. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  hei:) hadde dette problemet i starten:-( var veldig travelt og baby fikk ekstra luft/ magesmerter grunnet overproduksjonen. Jeg søkte råd på ammehjelpen og prøvde intervallamming som var rådet der, det fungert utrolig bra for meg, etter en liten stund måtte jeg gjøre det en gang til fordi overproduksjonen begynte ta seg opp igjen men etter intervallamming økt nr 2 ble det mer stabilt, opplevde også at produksjonen var mer stabil etter baby ble 3 mnd, har noe mer hormoner å gjøre;-)

  masse lykke til!
   
  • Liker Liker x 1
 4. EngaEngel Andre møte med forumet

  Tusen takk for svar! Hvordan får jeg ammet sjeldnere? Amme på en pupp en del timer, og den andre noen timer? Vil jo ikke la være å gi puppen når ho er sulten :( Har vel pumpet 4-5 ganger siden ho ble født! Nå er det ca 3 uker siden sist tenker jeg...
   
 5. Monkeybaby Forelsket i forumet Julibarna 2019


  https://ammehjelpen.no/heltomming-og-intervallamming/
   
 6. Namia Glad i forumet Påskekyllingene 2020 Aprillykke 2017

  Hei. Jeg hadde overproduksjon sist. Tilslutt ble det så ille at babyen bæsjet ørten ganger hver dag, fikk kjøttsår i rompen, grønn pestobæsj osv. Vi snakker om 20-30 (!) Bæsjebleier pr døgn altså.

  Jeg fikk null hjelp hos fastlege og helsestasjonen, men fikk hjelp hos ammehjelpen. Prøvde meg da på intervallamming. Første forsøk endte i brystbetennelse, men det gikk på andre forsøk. Fikk en ny unge etterpå :)
   
 7. Desembermamma88 Glad i forumet Junilykke 2020 ♡

  Ja, sjekk opp intervallamming som linket til over her. Babyen din må såklart få mat når den er sulten, men om den spiser litt hele tiden, vil den ikke bli skikkelig sulten, og produksjonen vil gå opp. Vet ikke om det er tilfellet med deg eller barnet ditt altså:) Tror det kommer til å ordne seg etterhvert, men forstår godt at det er slitsomt! Du kan også sende mail til ammehjelpen, de har folk som svarer og er mer kvalifiserte enn meg til å gi råd i alle fall. Masse lykke til!:)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden