Overproduksjon eller noe annet?

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Veivalsa, 12 Apr 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Noen som har erfaring med overproduksjon? Hva tenker dere om dette tilfellet? Babyen er straks 6 uker

  Jeg har nå tracket for å se hvor ofte og lenge vesla spiser og ser at hun ammer ca 3-5 minutter per bryst. Er ikke det innmari kort? I tillegg går det maks 1,5 Time mellom hver gang, og jeg har da ofte ammet begge sider hver gang med en 5-15 min puse mellom. Hun stresser ved puppen, og har begynt å søle mer melk enn før. Er usikker på om det er fordi de puppene mine egentlig utelukkende passer til å amme med cozyfixpute hvor baby ligger på siden for å få riktig sugetak eller om det er noe annet. Det er dessverre HELT umulig å amme i den stillingen jeg har best erfaring med på grunn av at hun nå har hoftedysplasipute på, sånn at hun kanskje får litt dårligere sugetak. Samtidig hadde en del av disse symptomene før også, som jeg lurer på om kan være overproduksjon. Det er:
  Stresser ved brystet, mye svelgelyder/styr når melka starter,
  Holder vakuum mens hun trekker hodet bakover og lager presselyder
  Ligger ikke rolig og koser seg ved brystet
  Har sluttet å sovne ved brystet (det gjorde hun før)
  Søler mer melk og slipper opp vakuum ofte
  Vil ammes ofte, med 30 - 90 min mellomrom gjennom hele dagen
  Gulper, men ikke sprutgulp
  Høy vektoppgang
  Svelger litt luft
  Gråter mye på ettermiddagen og utover kvelden, og virker veldig plaget og ekstremt urolig (men er det «bare» heftig kveldsuro eller noe annet?)

  Ellers bæsjer hun 3-5 ganger i døgnet, normal gul farge men muligens av den eksplosive litt skummende typen/ kommer en del luft samtidig.

  De symptomene jeg IKKE har er melkespreng og vondt i brystene. Og selv om huk styrer litt har jeg ikke egentlig opplevd utdrivingsrefleksen som veldig sterk, men det kan jo ha blitt verre nå siste ukene? Har litt spreng på morgenen men det er ikke på langt nær som med forrige barn, da var hele puppen steinhard - men han hadde ikke noen av tingene jeg nevner over (utenom høy vektoppgang) så tenkte ikke på overproduksjon den gangen. Han var rolig og fornøyd og sovnet ved brystet om han var trøtt, mener også å huske at han ammet lenger om gangen. Ingen problemer med tette melkeganger eller smerter under amming heller.
   
 2. Minibo Forelsket i forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Kan det være økedøgn på gang? Hadde ikkje det med første men et par gonger med nr 2. Viste generell uro, ville amme ofte og elles berre kose med meg heile tida.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Mymlen93 Gift med forumet Oktoberfruene 2018 ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️

  Høres ut som sterk utdrivning, det kan hjelpe å håndmelke ut første utdrivningen før du legger babyen til :)
   
  • Liker Liker x 2
 4. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Det var nok hvertfall sterk utdriving ja, også byttet jeg bryst for ofte, men hun må rett og slett få gode rapepauser i ammingen og kan gjerne trenge en 5-10 minutters pause før hun vil ha mer. Da har jeg byttet bryst også ble det altfor mye formelk på henne.
  Også har hun hatt mye vondt i magen bare på grunn av umodne tarmer og generell uro. Vanskelig å vite hva som er hva, gitt :hilarious: litt feil sugetak hadde hun nok også, fordi hun har på HD-pute og da må jeg amme henne i stillinger som ikke er helt perfekte for oss, men vi har funnet litt ut av det nå.
  Men om hun stresser ved brystet tar jeg henne vekk og lar spruten gå i en klut eller ammeinnlegget.
  Hun har økedøgn iblant også, da vil hun gjerne ammes hyppig særlig på ettermiddagen og våkner oftere på natta.
  Uansett er hun bedre nå enn for noen uker siden :joyful:❤️
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden