Oslotur med frøkna (noen med Oslo-erfaring? [emoji1])

En tråd i 'Juli 2017' startet av Bamsemin, 25 Feb 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bamsemin Glad i forumet

  Jeg skal til storbyen for første gang med jenta mi på 7 mnd om et par uker. Mannen skal på kurs, så jeg og frøkna blir overlatt til oss selv mesteparten av en av dagene vi er i Oslo. Jeg kommer sikkert til å høre om noen venninner vil treffes da.
  Men der jeg kommer fra har vi ikke t-baner og trikk og sånt[emoji23] Så jeg lurer på om det noe jeg bør tenke på når det gjelder kollektivtransporten? Og gjerne andre tips og ting jeg på tenke på? Er det steder som er greie å henge når man har baby feks?
  Jeg kommer til å ha med både vogn og bæresele.
   
 2. StineHelene Gift med forumet Septemberlykke 2015

  I "barneetasjen" på Steen & Strøm er det en fin lekeplass, der det også er lagt opp til å kunne bytte bleier og mate om du trenger det. Samtidig som du kan sikle på alt det fine barnetøyet der selvsagt :) De fleste av trikkene har trapper, men anbefaler heller å vente på en av de lave om du skal på med vogn. Vanligvis får man hjelp med de med trapp og altså, men blir litt mer styr da. Bussene er veldig greie. :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 3. Vbt Elsker forumet Marsboerne 20 18 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Sniker

  Trikk kan være herk de gamle med trapp er også ganske smale, så noen vogner er for brede rett og slett. Buss og t-bane null problem.
  Eldorado bokhandel har ammerom ellers har vel de fleste kjøpesenter også det.
  United bakeries på Paleet i Karl Johans gate har god plass til vogner om dere er flere med barn som skal møtes.
   
  • Liker Liker x 1
 4. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Last ned appen RuterBillett, så kjøper du billett på appen. Raskt og enkelt, og billigere enn å kjøpe fra fører. Billetten varer i en time. Du kan også kjøpe enkeltbillett/dagsbillett/ukesbillett på steder som Narvesen, 7-eleven, og noen andre utsalgssteder om du ikke vil ha det på telefonen, men en fysisk billett.
  Oslo City har ammerom i 4. etg ved Clas Ohlson. Ikke vært der selv, så kan ikke garantere for at det er bra. Det skal visst være et på Byporten kjøpesenter også, men jeg vet ikke hvor det er. Jeg liker godt lekebutikken på Oslo City, ellers ikke så glad i kjøpesentre.
  Jeg flytta fra Oslo for 1,5 år siden, og nå er jeg litt raskt inn og raskt ut.
  Ellers anbefaler jeg å ta toget til Skøyen og ta turen innom Babybanden der. De har stor butikk. Rett til høyre når du kommer inn der har de ammerom med masse forskjellige ammeputer. Også kan du gå og titte og kjøpe mer ammetøy til deg selv og kanskje noe fint til den lille. [emoji6] Vært der et par ganger nå, og jeg rekker aldri å titte gjennom hele butikken før jenta mi blir utålmodig og vi må trille tilbake til toget.
   
  • Liker Liker x 1
 5. Isenbel Forelsket i forumet Julibaluba 2017

  Bor her, og har ikke så mye å tilføye! Du har fått tre veldig gode svar! Bare noen få ting:

  Det går for det meste helt fint å ta seg frem og rundt med barnevogn i sentrum, men i det verste smørøyet (Karl Johan) kan det være vanskelig å komme seg inn i butikker med barnevogn. Greit å vite dersom du er ute etter å handle. Skal du oppholde deg i sentrum anbefaler jeg Paleet eller Steen & Strøm, som noen andre foreslår! Paleet har to ammerom, men disse er «enmanns» og hver gang jeg har vært der har jeg måttet stå i kø. lenge. Men de har to fine kaféer med barnestoler.

  Ammerommet på Oslo City er vel egentlig bare et toalett... funker for bleieskift, men for amming ville jeg heller satt meg nede på Starbucks, eller i en av de mange stolene de har stående rundt i hver etasje.

  Hvis du gir fast føde på farten: det er få synlige dagligvarebutikker midt i sentrum, så hvis du plutselig kommer over en matbutikk kan det være lurt å handle der.

  Hvis du skal shoppe anbefaler jeg egentlig å ta T-banen til Storo. Storo storsenter har et kjempefint ammerom, barnevennlig(e) kaféer, babyshop, lekebutikk, barneklesbutikker, klesbutikker i enhver prisklasse og stil for voksne, interiørbutikker, elbutikker...alt mulig på ett sted! Kjøpesenteret ligger rett ved siden av Storo T-banestasjon :) derifra er det kort vei til Akerselva om du/dere vil få en fin spasertur også!
   
 6. Bamsemin Glad i forumet

  Tusen takk for mange gode tips her! [emoji1][emoji1]
   
 7. Juli_2017_baby Betatt av forumet Sommerfuglene 2017

  Skal du amme ved oslo city/oslo s bør du gå på byporten, der er det gratis ammerom på samme sted som toalettene i nærheten av fotobutikken. Enig i det som sies om steen og strøm, supert sted å ta pause med baby, der er det lekematte på gulvet etc
   
  • Liker Liker x 1
 8. Firstimemother Forelsket i forumet


  Oiiii Det viste jeg ikke. Har de leke sted for babyer/bleieskift og heis for å komme opp på Eldorado?
   
 9. Vbt Elsker forumet Marsboerne 20 18 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Ja mener det er en lekematte på amme/ stellerommet, og ja de har heis mellom etasjene.
   

Del denne siden