Oreokake med cashewnøtter
BUNN:
4 eggehviter
en halv teskje salt
170 gram sukker
en halv teskje vaniljeessens
100 gram (1 liten pose) cashewnøtter
1 eske oreokjekse (176 gram)
GUL KREM:
5 eggeplommer
2 dl sukker
1,5 dl fløte eller menkomel whipping
125 gram smør
På TOPPEN:
Pisk krem av 3 dl fløte eller av menkomel whipping
1 eske (176 gram) oreo kjekse

Pisk marengs av eggehviter og saltet. Den skal bli skikkelig stiv. Pisk videre inn sukkeret og vaniljeess.
Grovhakk nøttene og kjeksene, og RØR de inn i marengsen. (Pisker du de inn, så ødelegger du marengsen..).
Bruk helst 24 cm form.
Stek bunnen midt i ovnen, 170 grader i ca 25 min.
Lag gulkrem:
Ha egge-plommer, sukker og fløte i en kald gryt. Rør godt sammen. Sett gryta på komfyren og ha ett lite oppkok mens du rører. Ta gryta av ovnen og sett den i kaldt vannbad i oppvaskummen. Når dette er godt avkjølt has ternede smørklatter i. Rør godt til en glatt og fin røre.
Dette har du så over den avkjølte kakebunnen. Ha springform rundt bunnen før du har gulkremen på.
Settes så i kjøleskap
Ha etterhvert over stivpisket krem og grovhakk oreokjeks å ha på toppen
Pynt gjerne med litt smeltet sjokolade over kaka