Oppvarming av hjemmelaget mat

R.T.

Forelsket i forumet
Fra fryser eller kjøleskap. Koker dere det for så å avkjøle det igjen til 40 grader, eller varmer dere bare til 40 grader og serverer? I mikro, vannbad eller panne?
 
Hvis jeg bruker mat jeg har frosset ned, tar jeg den fra frysen og inn i kjøleskapet om morgenen. Varmer den så i mikroen når det er middagstid.
Hvis jeg lager maten sammen dagen som hun skal spise den så blir den kokt opp og avkjølt. Lager jeg den lenge før hun skal spise den, oppbeaverer jeg den i kjøleskapet og varmer den opp i mikroen når hun skal spise.

Vet ikke om det er noe som er mer "korrekt" enn det andre. Har bare gjort slik det føles naturlig for meg :-)
 
Hvis jeg bruker mat jeg har frosset ned, tar jeg den fra frysen og inn i kjøleskapet om morgenen. Varmer den så i mikroen når det er middagstid.
Hvis jeg lager maten sammen dagen som hun skal spise den så blir den kokt opp og avkjølt. Lager jeg den lenge før hun skal spise den, oppbeaverer jeg den i kjøleskapet og varmer den opp i mikroen når hun skal spise.

Vet ikke om det er noe som er mer "korrekt" enn det andre. Har bare gjort slik det føles naturlig for meg :-)
 
Takk for sist :) Men varmer du det opp igjen til det koker eller til det er passe varmt? Jeg har til nå varmet det til det er passe varmt. Helt til jeg tenkte hin dagen på hva vi gjør med egen mat... Jeg har alltid lært at man skal gi maten man varmer opp et lite oppkok så bakterier blir drept, men har jo ikke gjort det med maten hennes... Og hun er jo enda mer følsom for bakterier enn oss voksne... Hun har jo ikke blitt dårlig til nå da men...
 
Takk for sist :) Men varmer du det opp igjen til det koker eller til det er passe varmt? Jeg har til nå varmet det til det er passe varmt. Helt til jeg tenkte hin dagen på hva vi gjør med egen mat... Jeg har alltid lært at man skal gi maten man varmer opp et lite oppkok så bakterier blir drept, men har jo ikke gjort det med maten hennes... Og hun er jo enda mer følsom for bakterier enn oss voksne... Hun har jo ikke blitt dårlig til nå da men...
 
Jeg bare varmer det opp, enten i kjele eller mikro.. det er jo kokt før det ble lagt i fryseren! Tror ikke du trenger å tenke på det altså;) Hun har jo ikke blitt dårlig som du sier.. det har ikke min heller:P 
 
Jeg bare varmer det opp, enten i kjele eller mikro.. det er jo kokt før det ble lagt i fryseren! Tror ikke du trenger å tenke på det altså;) Hun har jo ikke blitt dårlig som du sier.. det har ikke min heller:P 
 
Bare varmer det opp. Litt vanskelig å beregne med mikro, så det blir jo som regel for varmt, men ikke så varmt at det koker :)
 
Bare varmer det opp. Litt vanskelig å beregne med mikro, så det blir jo som regel for varmt, men ikke så varmt at det koker :)
 
Kanskje det er sånn regel som mamma lærte meg, som hennes mor lærte henne før kjøleskapet kom :p
 
Kanskje det er sånn regel som mamma lærte meg, som hennes mor lærte henne før kjøleskapet kom :p
 
Back
Topp