Oppskriftstråd

Avocado

Forumet er livet
Tilgangsansvarlig
VIP
Assistert-jentene
Snøfnuggene 2018
Febbisbebbis'18
Del gjerne en god og sunn oppskrift.
Både som en del av utfordringen eller utenom :)
 
Oppskrift og oppskrift, men jeg spiser mye salat som følger:

- En dæsj grønn bladsalat/isberg/romano eller det man liker
- Cherrytomater
- Agurk
- Squash
- Gulost
- Spekeskinke/Strandaskinke
- Evt hardkokt egg
- Creme fraiche

Lager salat av grønnsakene og dressing av en SS Creme fraiche med litt salt og pepper. Kutter en tykk skive gulost som jeg igjen kutter opp i 5-6 staver, og disse surres inn i en spekeskinke hver. Så spiser jeg salaten med ostepinnene til. Metter og er veldig godt - og lavkarbo for de som i tillegg verdsetter det.
 
Oppskrift og oppskrift, men jeg spiser mye salat som følger:

- En dæsj grønn bladsalat/isberg/romano eller det man liker
- Cherrytomater
- Agurk
- Squash
- Gulost
- Spekeskinke/Strandaskinke
- Evt hardkokt egg
- Creme fraiche

Lager salat av grønnsakene og dressing av en SS Creme fraiche med litt salt og pepper. Kutter en tykk skive gulost som jeg igjen kutter opp i 5-6 staver, og disse surres inn i en spekeskinke hver. Så spiser jeg salaten med ostepinnene til. Metter og er veldig godt - og lavkarbo for de som i tillegg verdsetter det.
Hørtes godt ut :) Jeg er og fan av å ta litt pesto og blandet med den creme fraiche. Enten grønn eller den med tomat og chili :)
 
Til frokost er jeg glad i å steke grønnsaker i panne sammen med egg. God måte å få i seg en del spinat da det krymper masse under steking. Eks spinat, hvitløk, kylling, squash, løk ,paprika og egg. Krydres etter smak :)
 
Tips til å redusere karbohydrater. Når jeg lager spaghetti bolognese skifter jeg pasta ut med squash. Kjøpt sånn ting som får det til å se ut som spagetti. Og skifter ut ris med blomkålris. Bruker da rivjern :)
 
Tips til å redusere karbohydrater. Når jeg lager spaghetti bolognese skifter jeg pasta ut med squash. Kjøpt sånn ting som får det til å se ut som spagetti. Og skifter ut ris med blomkålris. Bruker da rivjern :)

Det er kjempegodt!
 
Torskefilet
Hvitløk
Frossen spinat
Kremost

Kutt opp hvitløk og stek i en kasserolle.
Ha i spinat (jeg tar ut hvitløken for at den ikke skal bli brent). Når spinaten er tint i kasserollen og har god konsistens så tilsetter man kremost etter ønske (husk å ha i hvitløken).
Smør utover torsken, og stek den i ovnen på ca 200 grader til den er ferdig stekt (ca 12-15 min). Tilbehør etter ønske.
 
Når det må gå raskt hjemme;

Fullkornspita i brødristeren.
Fylles med rød/grønn pesto, tomat, agurk, salat, ost, kyllingpålegg og en dæsj balsamicoeddik.

Mums middag på 5 minutter :)
 
Proteinrundstykker:

1 stor boks med cottage cheese
4 egg
Ca 400 gram havregryn
En dæsj salt
Ev. solsikkekjerner
1-2 ss bakepulver.

Miks alt sammen med en stavmikser. Er ikke nødvendig å få ut alle klumpene av "hytteosten", men få røra jevn. Jeg tror jeg brukte litt mer enn 400 gram havregryn. Veide det ikke, men brukte det til at røra ble formbar. Skal være litt klissete, men ikke flyte utover. Stek på 210 grader varmluft i 10-12 minutter. De skal være gyldne på toppen. En får ca 10 rundstykker ut av disse, alt etter hvor store en vil ha dem (steketid avhenger jo selvsagt også av størrelse, ville skrudd litt ned på temperaturen og stekt de litt lengre dersom de lages store). De hever seg litt under steking, men ikke så mye.

Kjempegode syns jeg, og de metter lenge. Selv jeg, frk sultenstøtt (ammer :p ), holder meg mett fra frokost til lunsj på dem. Det klarer jeg ikke med vanlige brødskiver nå. :) Også gode ved siden av middag eller salat.
 
God og enkel (og ikke alt for usunn!) fiskegrateng tilpasset barn :)

Oppskrift passer 2 voksne og 2 barn
Ingredienser:
- 500g torsk
- 3 mellomstore poteter
- 3 gulerøtter
- 1/2 boks makaroni fullkorn
- 100g smør
- 5dl melk
- 2 ss hvetemel
- 1 neve lett hvitost

1: skjær gulerøtter små biter og kok sammen med makaronien i kokende vann.
2: krydre torskefilet med sitronpepper, og stek ca 2 min på hver side til den såvidt er gjennomstekt. Del opp i små biter.
3: smelt smør, tilsett hvetemel og surr på middels varme i noen minutter. Tilsett melk, og la koke opp under omrøring.
4: ha makaroni og gulerøtter, samt torsken over i en ildfast form. Hell over saus, vend litt så det blander seg.
5: dekk med et lite lag ost, og stek på 200c i ca 10-15 minutter til osten får farge.

Megagodt! Og de små ser ikke en gang fisken ;)
Server gjerne med litt flatbrød, og raspet gulerot!
 
God og enkel (og ikke alt for usunn!) fiskegrateng tilpasset barn :)

Oppskrift passer 2 voksne og 2 barn
Ingredienser:
- 500g torsk
- 3 mellomstore poteter
- 3 gulerøtter
- 1/2 boks makaroni fullkorn
- 100g smør
- 5dl melk
- 2 ss hvetemel
- 1 neve lett hvitost

1: skjær gulerøtter små biter og kok sammen med makaronien i kokende vann.
2: krydre torskefilet med sitronpepper, og stek ca 2 min på hver side til den såvidt er gjennomstekt. Del opp i små biter.
3: smelt smør, tilsett hvetemel og surr på middels varme i noen minutter. Tilsett melk, og la koke opp under omrøring.
4: ha makaroni og gulerøtter, samt torsken over i en ildfast form. Hell over saus, vend litt så det blander seg.
5: dekk med et lite lag ost, og stek på 200c i ca 10-15 minutter til osten får farge.

Megagodt! Og de små ser ikke en gang fisken ;)
Server gjerne med litt flatbrød, og raspet gulerot!

Den her må da gå ant å lage glutenfri og, så denne må vi prøve tror jeg :D
 
Favorittsalaten om dagen.

Valgfri salat
Brokkoli
Tomat
Paprika
Vårløk
Kikerter
Scampi
Sukkererter
Avocado

Proteinrundstykker (blitt lagt ut oppskrift litt lengere opp) med litt aioli
 
Thaisalat med kylling og peanøttsaus

Salaten:
Gulrot kuttet julienne
Agurk kuttet julienne
Nykål i tynne strimler
Fersk koriander
Limesaft

Kylling:
Gjerne på spyd på grillen, men går også fint i panna. Krydres med karri og salt.
(Veldig godt å putte fersk ananas på spydene også)

Peanøttsaus:
2 ss peanøttsmør
4 ss hoisinsaus
1 ts sriracha
Kokt vann etter ønske for konsistens
 
Grønnsakseng med laks

Ingredienser til ca 4 personer:
- 500g laks
- 1 paprika
- 1 gul løk
- 1 medium søtpotet
- 2 store poteter
- 3 gulerøtter
- 1 ss olje
- 1 ss smør
- litt rømme

1: kutt grønnsaker i tynne skiver. Hell over litt olje og stek i 25 minutter i 200c midt i ovnen. Vend grønnsakene halvveis i steketiden.
2: krydre laksen med sitronpepper, og stek ca 3 minutter på hver side i smør.
3: server med en kladd rømme.
 
Thaisalat med kylling og peanøttsaus

Salaten:
Gulrot kuttet julienne
Agurk kuttet julienne
Nykål i tynne strimler
Fersk koriander
Limesaft

Kylling:
Gjerne på spyd på grillen, men går også fint i panna. Krydres med karri og salt.
(Veldig godt å putte fersk ananas på spydene også)

Peanøttsaus:
2 ss peanøttsmør
4 ss hoisinsaus
1 ts sriracha
Kokt vann etter ønske for konsistens
Den må jeg prøve :)
 
Bønnegryte:

150 g sellerirot i terninger
250 gram potet i terninger
1 gul løk hakket
1 kinesisk hvitløk
1 kvast fersk timian finhakket
3,5 dl vann
1 ss eller 1 terning grønnsaksbuljong
1,5 dl hvitvin
1,5 dl creme fraise
1 ss presset sitron
1 boks blandede bønner (ca 300 gram)

Surr løk, hvitløk, potet og selleri til det blir blankt i en kjele.
Hell i vann, vin, buljong og timian. La det koke i 15 minutter.
Ha så i creme fraise, sitron og bønner.
Smak til med salt og pepper.

Veldig godt med hjemmelagde krutonger til. Disse kan stekes mens gryten koker.
Grillede cherrytomater er også godt å ha som topping :)
 
Tomatsuppe

To bokser hermetiserte hakkede tomater (evt 1kg ferske tomater)
En stor løk
2 gulrøtter
Hvitløk
Tomatpuré
Vann
Krydder etter smak
Litt olje til steking

Kutt opp løk, hvitløk og gulrot i små terninger, surr i olje til løken er gylden og gulrota begynner å bli myk
Ha i ca en spiseskje tomatpuré og la det surre litt til
Ha løk, gulrot og tomatene i en kasserolle og la det koke, ha i ca en halvliter vann og evt litt buljong.
Når det har kokt ca 15-20 minutter kjører du suppen glatt med stavmikser
Smak til med krydder

Server evt med egg og fullkornspasta [emoji4]

Kan også kamuflere flere grønnsaker i dersom man vil det [emoji4]
 
Back
Topp