oppskrifter...

aimste

Forumet er livet
nu e det jo så mange som har lagt ut oppskrifta her, men kan vi ikke sammel alle på en tråd å legg de i topp-tråden??

vi har jo en gammel oppskrift-tråd men går ikke å føy nå tel den, for da havna det i termin i juli [>:]

ka dokk si?? [:)]


                                      Jule oppskrifter.


MANDELSPRØTT
 
100 g skåldede mandler
4 ss sirup
25 g smør
1/4 ts salt
75 g lett knuste cornflakes
 
Hakk mandlene,bland med sirup,smør og salt.
Varm det i kjele til mandlene er gylne.
Ta kjelen fra varmen,og bland inn cornflakes!
Hell massen på ett smurt stekebrett, og form de til små topper med 2 ss!!
 
*****************************************************
 
SERINAKAKER!
 
250 g hvetemel
150 g margarin
125 g sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
1/4 ts hornsalt
1 egg
 
Smuldre margarin og melet.
Tilsett resten!
 
Pensle med egg og strø med sukker eller mandler.
 
stekes på øverste rille i ovnen på 90 grader i 10-12min!





[hr]






Kakemenn

Ingredienser100 gr smør
3 1/2 dl sukker
1 ts hornsalt
2 1/2 dl melk
ca 12 dl hvetemel

Slik gjør duSmelt og avkjøl smøret. Bland alt det tørre. Rør inn den smeltede avkjølte smøret + melken og arbeid deigen hurtig sammen. Legg plast over deigen og la deigen stå kjølig i 1-2 timer. Elt deigen lett sammen, og kjevl den til en 3-4 mm tykk leiv. Stikk ut kakemenn. Legg figurene på smurt plate og stek dem ved 200c i 7-10 min. De skal være hvite og porøse når de er ferdige. Avkjøl kakene på rist.

Pynt med konditorfarve blandet med litt vann, eller melisglasur iblandet litt kakao.





 






Konfektkaker

Ingredienser200 gr smør
300 gr sukker
2 egg
300 gr hvetemel
1 ts bakepulver
litt hjortesalt
50 gr skolda hakka mandler
1 plate hakka kokesjokolade

Slik gjør duRør smør og sukker hvitt. Tilsett egg og resten av ingrediensene. Sett røra på plate med tesje til topper.





 






Nøttetopper

Ingredienser200 gr kokesjokolade
130 gr hasselnøtter

Slik gjør duSmelt sjokoladen over vannbad. Tilsett nøttene. La det avkjøle litt. Form små topper ved hjelp av 2 ts. La det stivne.





 






Sandkaker

Ingredienser250 g smør eller margarin
190 g melis
1 egg
60 g malte mandlar, skålda eller uskålda
375 g kveitemjøl

Slik gjør duRør smør/margarin og melis kvitt. Ha i egg, malte mandlar og kveitemjøl. La deigen stå kaldt natta over. Trykk deigen ut i usmurde sandkakeformer. Steik dei gyldne i ca 15 min ved 180 °C. Kvelv formene på ei plate. Når kakene er litt avkjølte dett dei ut av formene av seg sjølve. Dersom vi må hjelpe til, må vi berre trykkje lett på formene.





 






Sirupssnipper

Ingredienser150 g lys sirup
150 g sukker
50 g margarin
1 ½ dl fløte
425 g hvetemel
¼ ts pepper
¼ ts ingefær
¼ ts anis
1 ¼ ts natron
mandler til pynt

Slik gjør duHa sirup, sukker margarin og fløte i en kjele og gi det et oppkok. Avkjøl blandingen til ca. 35 °C. Sikt i mel og krydder og bland sammen. Deigen må ikke arbeides for mye.

Kjevl tynt ut. Skjær ut til jevne snipper. Legg eventuelt ½ skoldet mandel midt på hver snipp. Stek snippene ved 180 °C til de er lys brune.







Lussekatter

Ingredienser150 g smør
1/2 liter H-melk
50 g gjær
1 1/2 dl sukker
1 drøy ts kardemomme
1 1/2 g safran eller 1 drøy ts gurkemeie
1 sukkerbit
1/2 ts salt
850 g, ca. 14 dl hvetemel
rosiner

Slik gjør duSmelt smøret og tilsett lunken melk. Væsken skal ha 37 grader. Rør ut gjæren i litt av væsken, og bland. Knus safran og sukkerbiten sammen, eller gurkemeie, sammen med mel, salt, sukker og kardemomme. Rør i væsken, og arbeid deigen godt. La den heve til dobbel størrelse, dekket med plastfolie. Det holder på fuktigheten i deigen.

Rull ut emner som er 2 cm i diameter x 16 cm lange, og form som en S. Stikk rosiner i svingene.

Du kan også forme emnene på andre måter. For eks. to C'er med ryggen mot hverandre. Det er kanskje den mest typiske måten å gjøre det på. Deigen formet som en lilje, øse, flette eller julekors, ser også fint ut.





 






Krumkake

Ingredienser2 egg
125 g sukker
90 g hvetemel
100 g potetmel
1 ts vaniljesukker
125 g smeltet smør
4 ss vann

Slik gjør duPisk egedosis av egg og sukker. Bland hvetemel, potetmel og vaniljesukker. Avkjøl det smeltede smøret litt og bland i vann. Bland alt forsiktig sammen og sett kaldt 1/2 time. Stek krumkakene. Hvis røren blir for fast under stekingen kan du tilsette litt kaldt vann.





 






Havregrynskonfekt

Ingredienser75 gr smør
1,5 dl sukker
1 ss vaniljesukker
4 dl små havregryn
2 ss kakao
3 ss sterk kald kaffe
kokosmasse

Slik gjør duRør smør, sukker og vaniljesukker lyst og porøst. Bland i havregryn, kakao og kaffe. La massen stå kjølig ei stund så den stivner litt. Form massen til valnøttstore kuler. Rull dem i kokosmasse. Sett dem i kjøleskapet for å stivne.





 






Karameller

Ingredienser2 dl sukker
2 dl fløte
2 dl sirup
Hvis du ønsker det:
hakkede nøtter eller mandler

Slik gjør duHell sukker, fløte, sirup i en stor gryte. Rør sammen, må koke lenge og røres med jevne mellomrom. Ta vanntesten (se under) slik at du vet når karamellemassen er ferdig. Hell massen i en form med oljet bakepapir i bunnen. Avkjøl. Skjær i passende
biter, pakk eventuelt inn i cellofan.

Hvis du vil ha nøtter/mandler i, rør dem inn i karamellmassen før den helles i form. Og vær forsiktig, karamellmassen blir svært het, hold små barnefingre unna.

Vanntesten: Det er lurt å ta "vanntesten" på karamellene. Det vil si at du drypper litt av karamellmassen i et glass kaldt vann. Grunnen til dette er at du ser hvor harde karamellene blir når de er ferdig stivnet.





 






Marsipan

Ingredienser250 g skoldede mandler
2 dl vann som skal fosskoke
125 g sukker
ca. 300 g melis

Slik gjør duDet kokende vannet helles over mandlene i egnet bolle. La stå i 3 timer.

Sil av evt. overflødig vann. Kjør i food prosessor med sukker. Kjør alt til en glatt masse. Legg i bolle og bland i så mye melis at det blir en smidig konsistens.

Marsipanen formes deretter som man ønsker. Små frukter, kuler og figurer. Isteden for å blande konditorfarge i massen, pleier Lars Lian å sminke marsipanen i forskjellige farger med pensel eller liten svamp. Til slutt ser det lekkert og proft ut å rulle bitene i melis eller sukker og børste av med kost.







Brente mandler

Ingredienser250 g mandler
250 g sukker
2 1/2 dl vann
75 g smør

Slik gjør duHa mandler, sukker og vann i en kjele og la det småkoke 1 1/2 time til mandlene er tørre. Tilsett smøret og la det og sukkeret smelte sammen i ca 10 min så massen blir gyllenbrun og blank. Rør hele tiden. Hell ut på smurt bakeplate. Avkjøl - og brekk mandlene fra hverandre. Oppbevar mandlene i tett boks eller glass.





 






Harding lefse

Ingredienser2 kg hvetemel
1/2 kg farin
200 gr smør
1 liter kefirmelk
1 ts hjortesalt
4 ts bakepulver

Slik gjør duAlt det tørre røres godt sammen. Smeltet smør røres inn i og det hele eltes sammen med kefirmelka. Oppbevares tørt, og ved servering dynkes de med vann og smøres med smør og farin.





 






Julegløgg

Ingredienser2 dl vann
1 stykke hel kanel
2-3 hele nellik
1/2 ts kardemommefrø
1 fl rødvin eller god saft
1 dl rosiner
1 dl mandler, skoldet
sukker

Slik gjør du1. Kok opp vann og krydder, la det trekke i 10 minutter.
2. Sil krydderne fra.
3. Bland alt, varm forsiktig opp til kokepunktet.
4. Smak til med sukker.





 






Punsj

Ingredienser3 sitroner
1 liter vann
375 g sukker
1/2 liter rom
1/4 stang vanilje

Slik gjør duPress saften av sitronene. Kok opp sitronsaft, sukker, vann og vaniljestang. Når sukkeret er helt smeltet, tilsettes rom. Varm opp til 70 grader. Ikke mer for ellers fordamper alle promillene. Server i punsjglass eller andre egnede glass eller krus.

Helnorsk festmeny på nyttårsfesten med nasjonale delikatesser. Forslag: ørretpate, viltsuppe, tyttebærsorbet, reinsdyrstek, marinert gammelost og multedessert.





 






Cappuccino med kakao

Ingredienser1 stor ts kakao
1 stor ts melis
1 pose cappuccion kaffe

Slik gjør duRør kakao og melis ut i litt varmt vann. Hell i cappuccionepulveret og fyll koppen med kokende vann. Dryss litt kakao på toppen.








[hr]







Risboller

2 egg
200 gr sukker
2 ss svart kaffi
3/4 pl stor melkesjokolade
1,5 ss tørr kakao
1/2 pl delfiafett
1 ts vaniljesukker
1 pose puffa ris



Visp egg og sukker til eggedosis ( lenge , helst slik at nesten alt sukkeret er oppløyst)
Smelt delfiafettet oppi ei gryte, ha oppi sjokoladen, kaffien, vaniljesukkeret og kakaoen. Bland godt samen, og hell det over eggedosisen. 
Bland inn dei puffa risa, ikkje la "deigen" bli for balut. Det går med nesten ein heil puffa rispose her når eg lager denne.
Form bollene med spiseskjeier, legg de på plater dekka med matpapir og la de stå kaldt et par timar.

Voilla... =)






[hr]







Peppermyntedrops

250 g melis
1 eggehvite
3-4 peppermyntedråper

bland pisk eggehviten og peppermynteråpene og bland dem med melisen! kjevle ut å lage boller eller hva du vil egentlig! pynt med sjokolade! smaltet eller kuler! (bare fantasien setter grenser!







[hr]






Sjokoladekuler

Her er oppskriften:

700 gram melis
100 gram kakao
300 gram smør
2 dl fløte

Sikt melis og kakao sammen(ooops, så at jeg har tatt litt mer kakao enn det står i oppskriften[:D]).

Varm smør og fløte til dette når kokepunktet. Rør alt dette sammen.

Sett røra i kjøleskapet natta over.

Ta en sje, lag små kuler å dypp i kokos.







[hr]







SJAKKRUTER:

200g smør
100g sukker
3 ts vaniljesukker
4 ts kakao
300g hvetemel

Slik gjør du:
elt sammen smør, sukker og mel. Del deigen i 2.

Bland den ene delen med vaniljesukker og den andre med kakao.

Trill ut deigen i 4 lengder som legges oppå hverandre slik at det dannes ruter. Legges kaldt for å stivne og skjæres i skiver.

Stekes ved 220 g. i 8-10min

Deigenholder til to stekebrett med kaker.. DETTE ER SÅÅ ENKELT AT SELV FAR KAN GJØRE DET








[hr]




                                           Andre oppskrifter



GULROTKAKE:

2 kopper hvetemel  (1 kopp er ca 2 dl)
2 kopper sukker
2 toppede ts kanel
2 toppede ts bakepulver
2 ts natron
1 3/4 ts salt
6 egg
1,5 dl olivenolje
2 kopper grovt revet gulrøtter

Bland alt i mikser. 180 grader midt i ovnen 45-60 min. Følg med!!

GLASUR:
2 pk vanlig philadelfiaost
2ss melk
1 1/2 kopp melis
2 topp. ts vaniljepulver

Piskes/røres om og tas på avkjølt kake.


EN TIL GULROTKAKE:
2 kopper sukker
1 kopp matolje(feks olivenolje)
4 egg
2 1/2 kopp hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts kanel
1/2 ts salt
3 raspet gulrøtter

200 grader nederst i ovn i 45 min.

GLASUR:
150 g philadelfiaost naturell
2 kopper melis
2 ss margarin
1 ss vaniljesukker





OREO KAKE



Ca. 450 g Oreo Cookies (2,5 pakke)
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Philadelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen

1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. (ca 10 kjeks, halvparten av dette skal i ostefyllet og halvparten i mousse-fyllet)
Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! (dette er bunnen) Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form. (Anbefaler bake-it-easy form hvis man har dette)
Mix kremosten med melis med en mikser så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen (Resten av kremen skal på toppen av kaka). Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!
La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!

 
 
 
 
Ostekake:
 
 
Tja denne er med gele, men jeg har aldri smakt noen ostekake som er bedre.. (er det gelelokket du ikke liker kan du jo bare la være å lage den delen)

BUNN:



• 150 g smør



• 250 g Digestive kjeks




Smelt smøret og bland dette med finknust kjeks. Bruk en 24 cm kakeform og legg blandingen jevnt utover i bunnen. Pass på å tette alle hull. Settes så til avkjøling.


FYLL:



• 3 dl kremfløte



• 3 dl lettrømme



• 3 dl cottage cheese



• 125 g melis



• 1 ts vaniljesukker



• 1 pk sitrongele




Pisk fløte til krem. Bland i rømme, cottage cheese, melis og vaniljesukker. Geleen skal kokes slik det står på pakken, men kun med 2,5 dl vann. Når geleen er kald, men ikke stiv, blandes dette med den ferdige kremen. Alt fyllet helles så over bunnen som er blitt stiv og formen settes så til avkjøling igjen.


PYNT:



• 1 pk bringebærgele


Lag gele slik det står på pakken, men kun med 2,5 dl vann. Når geleen er kjølnet av, helles dette på toppen av ostekaken som nå skal være stiv. Hele formen settes igjen til avkjøling. Hele kaken er ferdig, når den øverste geleen er stivnet. Pynt gjerne med krem og/eller frukt/bær.
 
 
 
Loff

1 kg hvetemel
2 ss sukker
4 ss margarin
2 ts salt
7 dl melk
1 pk gjær
 
Smelt smøret, lunk melken og tillsett gjæren. Ha så i alt det tørre.
Heves først en time. Så deler jeg deigen i 2. Deler så de 2 inn i 3 deler og ruller dem lange. Så lager jeg 2 fletteloff. (trenger ikke flette da....)
Lar dem heve en halv time til.
Pensles med eggehvite.

Stekes ved 225 grader i 30-40 min.


PIZZA MUFFINS
 
1 stk løk
1 ss olivenolje
100 g mozarella ost
12 stk marinerte soltørkede tomater
50 g oliven
 
Deig;
4 dl grovbaksmel
2 ts bakepulver
2 stk egg
2 dl Biola Naturell yougurt
1 ss olivenolje
 
Løken hakkes,osten rives, soltørkede tomater klippes opp og oliven hakkes. Bland alt sammen til en røre. Ha dem i store muffins former. Stekes midt i ovenen i 20-30 min ved 200 grader varmluft.
Man kan selvfølgelig butte ut tomater og oliven med andre ingrendienser.
 
Microbrownies
 
100 g smør
2 egg
3 dl sikker
2 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ss vaniljesukker
 
Smelt smøret. Rør egg og sukker til eggedosis. Ha i resten. Ha i en ildfast form - f.eks. paiform. Stekes i micro på full guffe i 8-10 min. (pass på  - det går fort - og denne kaka skal være seig) Står den for lenge i micro blir den hard.
 
Boller
 
1 kj hvetemel
200 g sukker
250 g margarin
7 dl melk
1 ts kardemomme
50 g gjær
1 eggeplomme
 
Smelt smør og lunk melken. Rør gjæren ut i den lunkne melken.Ha i eggeplommen - og resten.  La deigen heve i 1 time. Trille ut boller og la dem etterheve min. 15 min. Pensle med eggehviten.  Stekes ved 250 grader i 10-12 minutter.


 
Kanelsnurrer
 
50 g gjær
0,5 dl lunkent vann
3 dl melk
1,5 dl sukker
100 g smør
12 dl hvetemel
 
Fyll;
 
50 g smør
1 dl brunt sukker
2 ts kanel
1 dl rosiner (kan droppes)
 
Løs opp gjæren i vann. Smelt smøret bland med melken. Tillsett så resten.
Hev i 1 time. Lag fyllet - la smøret bli veldig mykt slik at du kan røre i sukker og kanel .
Kjevle deigen ut til et stort kvadrat. Smør på fyllet. Rull sammen og del opp i 12 deler.
Kle en liten langpanne med bakepapir.  
ha i snurrene - og etterhev i 15 min. Pensle med eggehvite.
Stekes ved 175 grader midt i ovenen i ca 25-30 min.
 
Ha på melisglasur før servering.
 
 
va ingen som likte den ideen nei [8|]
 
meeen så har æ gjort det alikevel da [8D]
 
har nu ført på de æ fant...
 
Kjempegod ide!
Kjekt å ha sånne tråder lett tilgjengelige!
 
ORIGINAL: shannon

Kjempegod ide!
Kjekt å ha sånne tråder lett tilgjengelige!


[:)]
 
Da ligger den under "nyttig" i topp tråden[;)]
 
You must log in or register to reply here.
Back
Topp