oppskrift på pai?

Rønni

Glad i forumet
Åh fekk så lyst å prøva meg på pai[8D] hørte i bakgrunn på god mogen norge at wenke lagte[8D] så fekk så lyst å prøva for første gong[8|]
Nåken så har ei good  oppskrift??[:D][:D]
 
middag eller dessert? er bare å google! lager jeg til middag har leg kesam sammen med egg,3 egg 1 pk lkesan.. så bare oppi det jeg liker.. stekt kylling,rødløk,brokkoli,sopp,bacon...
 
ja eg har!
Taco pai!! Må berre leite fram oppskrifta!
 
satt og tenkte på akkurat det samme!!! [:D][:D][:D] "mmmm, pai, det skulle jeg prøvd meg på å lage en gang"
 
Fikk en blåbærpai hos ei på jobb ei gang, den var nyyydelig. Må google!! [:D]
 
ORIGINAL: Angel with baby

ja eg har!
Taco pai!! Må berre leite fram oppskrifta!



hørtes digg ut! venter spent på oppskrift[:)]
 
Paibunn
150g mel, jeg bruker en blanding av hvetemel, havregryn og grovbakst.
120-130g smør
1/2 ts salt
4ss kaldt vann
- Blandes sammen, og legg i kjøleskapet i ca 1t før du skal steke den.
- Kjevle eller trykk den ut i en paiform, prikk bunnen med en gaffel
- Forstekes på ca 200c i ca 10min før du fyller den med kjøttsaus og eggestand.

Kjøttsaus
1/2 pk karbonadedeig
1 liten løk - finhakket
1 fedd hvitløk - finhakket/revet/presset
1/4 paprika - finhakket
1/4 squash - finhakket (dette bruker ikkje eg, ingen her so like da)
1/2 chili - finhakket
1/4 purreløk - i ringer
1/2 pk tacokrydder
1/2 box hermetiske tomater
1/2-1 dl vann
Salt, pepper, tørket oregano
- Brun hvitløk og kjøttdeig i panna
- Ha i chili og grønnsaker(utenom halve løken og purren) og tacopulver
- Ha i tomater og vann
- La dette stå å putre en stund, smak til. Husk at krydderblandingen er salt så vær forsiktig med saltet.

Eggestand
3 egg
3dl fløtemelk (jeg bruker matfløte og lett melk, men kremfløte duger fint og=
Cayennepepper, parmesan, salt og pepper
- Visp eggene lett sammen med fløtemelk og krydder.

Sette sammen paien
- Ha revet ost i bunnen av paiskallet(som er førstekt)
- Ha over kjøttsausen, bland i resten av løken og purreløken med kjøttsausen først.
- Ha over litt mere revet ost
- Legg noen rømmeklatter på toppen
- Hell over eggestanden
- Stekes på 200c i ca 30-45min - Kommer an på type ovn og hvor "tykk" paien er.


Serveres med en frisk og god salat, rømme og salsa.
 
Angel with baby... den hørtes knall god ut... men eg har alltid vært uheldig med bunnen/skallet, det blir deigete, er liksom bare litt sprøtt i kantene.... men kanskje eg skal prøve meg en gang til :), til helgen kanskje[;)]
 
Jeg har laget pai med røkelaks noen ganger og får alltid masse skryt for den - og den er kjempeenkel å lage, bruker denne oppskriften;

http://snakk.klikk.no/Mat/Default.aspx?id=10415305

Nammmm [:-]
 
ORIGINAL: mlovise

Angel with baby... den hørtes knall god ut... men eg har alltid vært uheldig med bunnen/skallet, det blir deigete, er liksom bare litt sprøtt i kantene.... men kanskje eg skal prøve meg en gang til :), til helgen kanskje[;)]

steike du skallet i 10-15 minutt først? Eller skallet e kanskje for tynt? trur eg og ska ha meg pai te helgo!
 
ORIGINAL: Angel with baby

ORIGINAL: mlovise

Angel with baby... den hørtes knall god ut... men eg har alltid vært uheldig med bunnen/skallet, det blir deigete, er liksom bare litt sprøtt i kantene.... men kanskje eg skal prøve meg en gang til :), til helgen kanskje[;)]

steike du skallet i 10-15 minutt først? Eller skallet e kanskje for tynt? trur eg og ska ha meg pai te helgo!

 
har stekt skallet på forhånd ja.... synes skallet har vært ganske så tykt men blir liksom ikkje helt slik den skal være.... Men skal prøve med en gang til...[:D]
 
Back
Topp