Skal du lage skikkelig god suppe, må du ha kraft. Gidder du ikke lage selv (det er ikke alltid jeg gjør heller), så kjøp god fiskefond (redusertert fiskekraft på flaske/boks) i butikk.
Rema-en her har det ikke, så du bør se etter det på Meny, Mega, Obs eller lignende.
Dét gjør halve suppa!
Til 4-6 porsjoner:
a 100 gram meierismør
1-2 sjalottløk, finhakket
1-2 gulrøtter, finhakket
1-2 poteter, finhakket
1 stk sellerirot, finhakkes
1 stk fenikkel, finhakkes
1-2 fedd hvitløk, raspet (bruker gjerne mer, smak og behag)
Stekes på svak varme under lokk i til alt er mørt.
Ha i 2 ss mel (jeg bruker siktet speltmel). Rør godt.
Bland så fiskekraft og vann (kok opp vann på vannkoker først, besparer tid) rett i kasserollen sammen med blandingen.
Se på flasken etter blandingsforholdet, men jeg bruker kanskje
6-7 ss og 4 dl vann.
Kok opp og ha i grønnsaker du ønsker - jeg bruker:
1 stor purreløk, evt 1-2 vårløk, grovkuttes
4 gulrøtter, grovkuttes
2-4 poteter, grovkuttes
Ha så i 1,5 liter H-melk/lettmelk og minst 3 dl kremfløte, salt og pepper (jeg bruker kvernet hvit og svart) og timian ( evt andre krydder og urter man liker), og 3-4 ss sitronsaft.
Har du rømmerester så kan også de oppi.
(Se an konsistensen når du har hatt fisken oppi).
Slå av plata og la fisken trekke i noen minutter.
Skal suppen være til fingerspissene god, så bør du bruke bra fisk ;-) Mye i frysedisken er ikke helt supert, men av frossenfisk er Torsk Gourmet fra Findus veldig ok.
(Jeg bruker en blanding av torsk og laks).
Sier kanskje ting du vet fra før av, men bedre å være på den sikre siden.. ;-)
Reker/krepsehaler skal i suppen rett før servering. De blir seige hvis de trekker for lenge, og skal absolutt ikke koke.
Kos deg med lagingen, og med gode munnfull suppe!