Oppskrift på GODE karameller?

anahen

Gift med forumet
må begynne tenke på julegavene, og jeg tenkte jeg skulle pynte endel glass og legge hjemmelagede fløtekarameller i[:)]
Forslag til gode oppskrifter?
 
ååå jeg vet at jeg har en oppskrift på nydelige smørbukk karameller.De blir helt lik, og lages i mikro. Skal se på jobb om tirsdag om jeg har oppskriften liggende der......
 
Micro?? da er det jo kanskje mulighet for at jeg kan få laget stive karameller også da? sist jeg prøvde måtte jeg fryse karamellene for i det hele tatt klare å dele dem opp, og det var kliss over alt!
 
da venter jeg også på den oppskriften
 
 
Disse helles ut på bakepapir ogklippes opp. Smaker akkurat som smørbukk. Like seig.....
 
ORIGINAL: Kirin

Disse helles ut på bakepapir ogklippes opp. Smaker akkurat som smørbukk. Like seig.....


Det er sånne jeg er ute etter ja! Men de jeg har laget før har jeg ikke laget i micro[:)]
 
om du får harde eller "myke" karameller kommer an på tempraturen på karamellmassen når du koker den...
 
Jeg fant, jeg fant...............

PS! Det er viktig at du har en mikro med god effekt. ( slike veldig billige microer har ofte en for lav effekt) Prøv deg fram ut i fra forklaringen.

Fløtekarameller.

4 dl farin.
3 dl fløte
1 dl lys sirup
2ss margarin.
1 ts vaniljesukker
1 knivsodd salt. ( saltet er viktig , for det er den som gjør massen seig)

Du må ha en glass bolle på vel 2 liter. Eller en annen bolle som tåler vel 130 grader.

1. Du skal ha alt sammen i en bolle og sett dette i en micro . ( 850/max effekt)
la det hele stå i 3 minutter.
ta det ut og rør godt rundt ( pass deg slik at du ikke brenner deg)
2. Gjenta dette 4 ganger til. ( altså skal du koke totalt 3 minutter , 5 ganger)
Ettersom effekten på en del micrer er forskjellig er det en ide å ta en vanntest. Ta et glass med kaldt vann og hell oppi en skje med karamellmassen. Stivner karamellen i vannet med an gang, har du nådd målet.

3. Når massen er klar, tar du å heller massen ut på en form. Gjerne ovnsform kledd med bakepapir. Så fort den begynner å stivne tar du vekk platen, ettersom den kan gi egen varme i karamellene, kan den gjøre at massen sprekker. ( korner seg)
Når massen har stivnet klipper du opp karamellene i passende biter. Jeg vil råde deg til å p+akke hver enkel bit i mellomleggspapir. Da holder de godt og det ser fint ut.

4. Med mine barn har jeg latt de dekorere papirer som jeg har laget kremmer hus av. Pakket ca 10 karameller i hver pakke.

Ønsker dere lykke til!![:)]

husk å ta tiden på alt du gjør første gang, da får du en stabil og god oppskrift for ettertiden og din micro.
Prøvde oppskriften på en slik nille micro til 199 kroner, det ble aldri bra......[&:]
 
takk da skal meg og mannen lage dette en dag
 
Nå har jeg funnet en PERFEKT oppskrift på fløtekarameller!!

50 g smør
200 g farin
2 1/2 dl fløte
2 dl sirup
1 ts vanijesukker

Alt helles i en kasserolle, bland hele tiden. Kokes på middels varme til den blir lys brun. Ha det på en langpanne, og del opp i terninger. Ha melis i et norges glass, putt karamellene i, og rist.


NAM!!![:D]
 
Hvor lang tid i forveien kan dette lages? høres jo helt genialt ut å gi dette til jul[:D]
 
ORIGINAL: Kirin

Jeg fant, jeg fant...............

PS! Det er viktig at du har en mikro med god effekt. ( slike veldig billige microer har ofte en for lav effekt) Prøv deg fram ut i fra forklaringen.

Fløtekarameller.

4 dl farin.
3 dl fløte
1 dl lys sirup
2ss margarin.
1 ts vaniljesukker
1 knivsodd salt. ( saltet er viktig , for det er den som gjør massen seig)

Du må ha en glass bolle på vel 2 liter. Eller en annen bolle som tåler vel 130 grader.

1. Du skal ha alt sammen i en bolle og sett dette i en micro . ( 850/max effekt)
la det hele stå i 3 minutter.
ta det ut og rør godt rundt ( pass deg slik at du ikke brenner deg)
2. Gjenta dette 4 ganger til. ( altså skal du koke totalt 3 minutter , 5 ganger)
Ettersom effekten på en del micrer er forskjellig er det en ide å ta en vanntest. Ta et glass med kaldt vann og hell oppi en skje med karamellmassen. Stivner karamellen i vannet med an gang, har du nådd målet.

3. Når massen er klar, tar du å heller massen ut på en form. Gjerne ovnsform kledd med bakepapir. Så fort den begynner å stivne tar du vekk platen, ettersom den kan gi egen varme i karamellene, kan den gjøre at massen sprekker. ( korner seg)
Når massen har stivnet klipper du opp karamellene i passende biter. Jeg vil råde deg til å p+akke hver enkel bit i mellomleggspapir. Da holder de godt og det ser fint ut.

4. Med mine barn har jeg latt de dekorere papirer som jeg har laget kremmer hus av. Pakket ca 10 karameller i hver pakke.

Ønsker dere lykke til!![:)]

husk å ta tiden på alt du gjør første gang, da får du en stabil og god oppskrift for ettertiden og din micro.
Prøvde oppskriften på en slik nille micro til 199 kroner, det ble aldri bra......[&:]


prøver nå denne bare i kjele
 
ORIGINAL: anahen

Nå har jeg funnet en PERFEKT oppskrift på fløtekarameller!!

50 g smør
200 g farin
2 1/2 dl fløte
2 dl sirup
1 ts vanijesukker

Alt helles i en kasserolle, bland hele tiden. Kokes på middels varme til den blir lys brun. Ha det på en langpanne, og del opp i terninger. Ha melis i et norges glass, putt karamellene i, og rist.


NAM!!![:D]


*slafs* [8D]
det skal jeg jammen lage imorgen [:)]

du får legge oppskriften i oppskrift tråden våres [:)]
 
ORIGINAL: LilleLina

ORIGINAL: anahen

Nå har jeg funnet en PERFEKT oppskrift på fløtekarameller!!

50 g smør
200 g farin
2 1/2 dl fløte
2 dl sirup
1 ts vanijesukker

Alt helles i en kasserolle, bland hele tiden. Kokes på middels varme til den blir lys brun. Ha det på en langpanne, og del opp i terninger. Ha melis i et norges glass, putt karamellene i, og rist.


NAM!!![:D]


*slafs* [8D]
det skal jeg jammen lage imorgen [:)]

du får legge oppskriften i oppskrift tråden våres [:)]


Pass på at du koker lenge NOK. Jeg koker over 1 time, og ikke på for høy varme[:)]
 
ORIGINAL: mcae

ORIGINAL: Kirin

Jeg fant, jeg fant...............

PS! Det er viktig at du har en mikro med god effekt. ( slike veldig billige microer har ofte en for lav effekt) Prøv deg fram ut i fra forklaringen.

Fløtekarameller.

4 dl farin.
3 dl fløte
1 dl lys sirup
2ss margarin.
1 ts vaniljesukker
1 knivsodd salt. ( saltet er viktig , for det er den som gjør massen seig)

Du må ha en glass bolle på vel 2 liter. Eller en annen bolle som tåler vel 130 grader.

1. Du skal ha alt sammen i en bolle og sett dette i en micro . ( 850/max effekt)
la det hele stå i 3 minutter.
ta det ut og rør godt rundt ( pass deg slik at du ikke brenner deg)
2. Gjenta dette 4 ganger til. ( altså skal du koke totalt 3 minutter , 5 ganger)
Ettersom effekten på en del micrer er forskjellig er det en ide å ta en vanntest. Ta et glass med kaldt vann og hell oppi en skje med karamellmassen. Stivner karamellen i vannet med an gang, har du nådd målet.

3. Når massen er klar, tar du å heller massen ut på en form. Gjerne ovnsform kledd med bakepapir. Så fort den begynner å stivne tar du vekk platen, ettersom den kan gi egen varme i karamellene, kan den gjøre at massen sprekker. ( korner seg)
Når massen har stivnet klipper du opp karamellene i passende biter. Jeg vil råde deg til å p+akke hver enkel bit i mellomleggspapir. Da holder de godt og det ser fint ut.

4. Med mine barn har jeg latt de dekorere papirer som jeg har laget kremmer hus av. Pakket ca 10 karameller i hver pakke.

Ønsker dere lykke til!![:)]

husk å ta tiden på alt du gjør første gang, da får du en stabil og god oppskrift for ettertiden og din micro.
Prøvde oppskriften på en slik nille micro til 199 kroner, det ble aldri bra......[&:]


prøver nå denne bare i kjele


denne funket flott i kjele... nydelig smak selv om dem ikke er helt kalde og stive enda
 
Gleder meg til å lage [;)]
 
anahen..legg inn karamellene i oppskriftstråden da! :)

Hmm...tro om joker har sirup og smør??....hmm...sukk...
 
ORIGINAL: anahen

ORIGINAL: LilleLina

ORIGINAL: anahen

Nå har jeg funnet en PERFEKT oppskrift på fløtekarameller!!

50 g smør
200 g farin
2 1/2 dl fløte
2 dl sirup
1 ts vanijesukker

Alt helles i en kasserolle, bland hele tiden. Kokes på middels varme til den blir lys brun. Ha det på en langpanne, og del opp i terninger. Ha melis i et norges glass, putt karamellene i, og rist.


NAM!!![:D]


*slafs* [8D]
det skal jeg jammen lage imorgen [:)]

du får legge oppskriften i oppskrift tråden våres [:)]


Pass på at du koker lenge NOK. Jeg koker over 1 time, og ikke på for høy varme[:)]


Takk for tipset!
Da skal det kokes godis her morgen [:D]
 
Back
Topp