Du bruker en utdatert nettleser. Det kan hende den ikke viser dette eller andre nettsteder riktig. Du bør oppgradere eller bruke et alternativ nettleser.
Denne er bombesikker - det er oppskriften som brukes på fergene her i distriktet (de er berømt for svelene sine), og de selger kopper med oppskriften på:
5 egg 1,5 kopp sukker 1 l hvetemel (ca) 1 l kulturmelk 1 toppa ts natron 1 toppa ts hjortesalt 75 g mararin (ca)
Bland eggedosisen forsiktig inn i den andre røren, og la det stå i 10-15 minutter.
Stek på middels varme.
Kjempegodt med lys brunost (f.eks misvær) på.
Pappan min bruker denne, jeg syns de er kjempegode.
7 egg
3 dl sukker
1 l skummet kultur melk
1 l hvetemel
1 topp ts natron
1 topp ts hornsalt
75 g smør
Hell melka i en stor bolle og ha i natron og hornsalt, rør litt rundt og la det stå og svelle til du har laget eggedosis av egg og sukker, hell litt og litt eggedosis og mel om en annen i melken og bruk god tid til å blande alt.
Bland i smeltet smør eller margarin like før steking.
Kan stekes med en gang, men det blir mye tykkere og luftigere vist røra får stå i kjøleskapet over natta.[;)]