Oppfølging ved ny graviditet

En tråd i 'Vi som har mistet etter uke 12' startet av Aoede, 16 Jul 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Aoede Elsker forumet Himmelbarn August 2018

  Hei

  Jeg er dessverre ny på denne delen av forumet.

  For å gjøre en lang historie kort så ble jenta vår tatt med hastekeisersnitt i juni, i uke 35+3 etter at jeg hadde kjent lite liv den samme dagen. Hun ble lagt i respirator men etter å ha tatt MR av hjernen så fikk vi vite at hjernen hadde blitt så skadet av oksygenmangel i magen(det skjedde den samme dagen som jeg kjente lite liv) og det var ikke noe legene kunne gjøre. Respiratoren ble koblet fra en liten uke senere og hun sluttet å puste etter 4 timer.

  Vi skal få svar på prøver og ha samtale med leger/gynekologer osv så disse spørsmålene skal jeg også stille til de, men det er ikke før midten av september og dette er ting jeg tenker mye på. Skal ikke begynne å prøve igjen før etter den samtalen. Fødte på Ahus.

  Jeg lurer på hvordan oppfølgning dere fikk ved neste svangerskap, dere som har opplevd dødfødsel sent i svangerskapet eller opplevd noe av det samme som oss.

  Det ble som sagt hastekeisersnitt her, og jeg vil ha keisersnitt neste gang også. Vil det bli noe problem å få det innvilget? Og hvor lenge før termin kan det bli utført? Jenta vår var helt ferdig når hun ble født i uke 35 og ville ikke hatt noen problemer hvis hun hadde blitt født dagen før feks. Jeg vil jo pga det at babyen skal bli født så tidlig som mulig uten at den tar skade av det selvfølgelig.

  Tusen takk for svar :) ❤️
   
 2. snippsnappsnuppa Gift med forumet Mailykke 2018 Himmelbarn *Aprilbaby 2018*

  Vil bare gi deg en stor klem! Har verken blitt gravid igjen etter å ha mistet, eller vært gjennom keisersnitt, men vet hvor vondt det er å miste et barn sent i svangerskapet.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Vbt Elsker forumet Marsboerne 20 18 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Hei,
  Vi mistet jenta vår etter fødsel, så jeg har litt andre redsler, enn mange som har mistet i svangerskapet, men vi fikk tett oppfølging under neste svangerskap, under fødsel og etterpå. Fikk inntrykk av at våre ønsker ville bli tatt hensyn til. Men jeg har dessverre sett blant en del andre som har mistet, at hvilken oppfølging man får i neste svangerskap dessverre avhenger både av hvilket sykehus man tilhører og hvilke jordmødre/ leger man kommer i kontakt med.
   
 4. Aoede Elsker forumet Himmelbarn August 2018

  Tusen takk for svar, trist å høre om jenta deres ❤️ Jeg har inntrykk av at Ahus gir veldig god oppfølging, så jeg håper at det stemmer. De har vært veldig flinke til nå :)
   
 5. Vbt Elsker forumet Marsboerne 20 18 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Hørt gode ting om ahus, de har blant annet sorgsenter der, så virker som de jobber en del med å bli gode på disse tingene. Og så er det jo slik at de store sykehusene har mer erfaring også.
   
 6. Aoede Elsker forumet Himmelbarn August 2018

  Ja, vi skal på sorgsenteret i august. Fikk innkalling i posten få dager etter at sykepleierne på nyfødtintensiv henviste oss. Har hørt mye bra om det.
   
 7. Vbt Elsker forumet Marsboerne 20 18 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Snakk med de om plan for nytt svangerskap. Jeg har ikke trengt henvisning, har ringt direkte til "mine", eller det fungerte ved forrige runde i alle fall, tenkte å ringe i morgen igjen i håp om at det fungerer en runde til (var det jeg fikk beskjed om ved utskriving etter sist fødsel)
   
  • Liker Liker x 1
 8. SMD Gift med forumet Himmelbarn Desemberlykke2017

  Kondolerer så utrolig mye for tapet deres.

  Vi mistet Thea i uke 36+5, måtte føde hun vanlig og hun ble født to dager etterpå. Hun var syk og hadde Williams syndrom, til tross for det så skulle hun jo leve. Men ting ville det anderledes. Obduksjonen viser akutt oksygenmangel som dødsårsak. De har ikke funnet noe mer morkake eller navlesnor. Så helt hva årsaken er kan de ikke si.

  Utover det så fikk vi flott oppfølging av KK, vi har fått gått i sorggruppe. Lege, prest, venner, familie, kollegaer og jordmødre har stått på og virkelig vist all støtte de kan gi.

  Vi er nå gravid igjen. Vi har fått kommet inn på ul uke 8,12,18 og 24. Vi får også ekstra ultralyder utover det når vi ønsker. Jeg går til JM en gang i uke for å høre hjertelyd. Jeg ønsker å føde normalt, men har uttrykt at jeg ikke ønsker å gå over tiden og ønsker ikke å bli sendt hjem viss vi kommer inn på Haukeland og noe er i gang. Jeg har til enhver tid mulighet for å kontankte og komme inn til KK. Det står i journalen min.

  Jeg føler vi blir veldig godt fulgt opp, men man må også huske å være ærlig om hva behov og hva man trenger for å føle seg trygg. :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Leit at dere mistet jenta deres.

  Jeg vet ikke, men jeg tror ikke det blir planlagt keisersnitt til tidligere enn 37-38 uker. Vil dog anta at dere vil få tett oppfølging og ha mulighet for å komme inn til sjekk alt dere trenger på slutten.

  lykke til!
   
  • Liker Liker x 1
 10. Aoede Elsker forumet Himmelbarn August 2018

  Trist å høre om lille Thea ❤️ Høres vel ut som det samme som skjedde med jenta deres skjedde med vår, men vi har ikke fått svar på obduksjon og prøver av morkaka enda. Williams syndrom har jeg ikke hørt om før, men fikk dere vite at hun hadde det før fødselen?

  Høres jo ut som dere får en super oppfølging! Og gratulerer med graviditeten :) Håper vi får tilbud om en liknende oppfølging som dere har når den tid kommer!
   
 11. SMD Gift med forumet Himmelbarn Desemberlykke2017

  Nei, de oppdaget at hun ikke vokste i uke 34 så med mer undersøkelser fant de hull i hjertet. Først trodde de downs, så gikk de over til trisomi 13 eller 18. Så vi fryktet jo det værste. Tok fostervannsprøve for å få svar, fødte hun en onsdag, torsdagen fikk vi vite at det ikke var de trisomi feilene. 14 dager etter fostervannsprøven fikk vi svar på den at det var Williams syndrom. Jeg hadde heller ikke hørt om det, men uansett så var det jo oksygenmangelen som er den skyldige. :(

  Vi får helt super oppfølging. Eneste jeg anbefaler deg er å gi beskjed om hva du ønsker. Verken lege eller jordmor er synsk, og man har gjerne forskjellige behov :)
  Kjempe mye lykke til med prøvingen videre, og håper virkelig dere får all den pppfølgingen dere trenger. :)
   
  • Liker Liker x 1
 12. Sinsengullet Flørter med forumet

  Leser om jenta som dere mistet i uke 35+3, og vil først av alt gi dere en stor klem. Å miste et barn innebærer så mye. F.eks. det du skriver om her, hvordan blir det å være gravid igjen?
  Vi mistet sønnen vår syv dager etter hastekeisersnitt, jeg kjente mindre liv. Oksygenmangel var dødsårsaken, han ble koblet fra respiratoren fordi han hadde store hjerneskader. Det var en alvorlig hjertefeil som var utgangspunktet for alt.

  Jeg ble gravid seks mnd etter at gutten vår døde. Min erfaring så langt er at jordmødre, leger, sykepleiere - de vil hjelpe. Mest sannsynlig får dere god oppfølging, og dere vil kjenne dere ivaretatt. Men det er viktig å prøve å sette ord på behovene man har, ingen kvinne eller mann er lik, og de som skal hjelpe må få vite hva som gir dere trygghet.
  Ønsker dere alt godt midt oppi krevende dager! Nå er det ni måneder siden babyen vår døde, og jeg synes det er lettere nå, selvom jeg tenker på han hver dag og savner han[emoji170].
   
 13. Aoede Elsker forumet Himmelbarn August 2018

  Hei! Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive! Det første avsnittet ditt(bortsett fra den helt siste setningen, det vet vi ikke enda) er helt likt som min historie. Sender en stor klem til dere og tenker på den lille gutten deres ❤️ Og gratulerer med graviditeten! :)

  Veldig glad for å høre at du har det inntrykket av alt helsepersonell du har møtt! Det må være betryggende oppi alt det usikre du kanskje kjenner på? Og det gjør også meg mer trygg på at oppfølgingen ved neste graviditet kommer til å være bra. Det er ingen som har gitt meg inntrykk av noe annet frem til nå, heldigvis!

  Å tenke på og savne de små vi har mistet vil jeg tro at vi kommer til å gjøre resten av vårt liv, men jeg er glad for å høre at det blir lettere etterhvert! Jeg tror også at det skal bli det for meg, men akkurat nå så skjønner jeg bare ikke helt hvordan det skal skje og hvordan det kommer til å kjennes ut da.

  Ønsker dere masse lykke til med graviditeten og lillebror/søster som kommer om noen måneder :) ❤️
   
 14. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Sender deg en god klem [emoji173]

  Jeg lurte litt på det samme nå etter jeg ble gravid igjen. Jeg mistet gutten min da han var 2 mnd gammel, men frykten for alt som kan gå galt sitter hardt. Fikk inntrykk av fra legen min at jeg ikke ville få noen ekstra oppfølging, siden det ikke var noe galt i svangerskapet, men etter oppfordring fra andre og deres erfaringer ringte jeg til sykehuset og fikk da bekreftet at jeg absolutt har god nok grunn for ekstra oppfølging :)
  Jeg må ha henvisning til første ul, men det skal jeg få ordnet med jordmor til uka.

  Hvordan oppfølging min blir vet jeg ikke enda, men noe blir det ihvertfall.
  Så om du ikke føler deg hørt, så stå på ditt og krev den oppfølgingen du føler du har behov for [emoji173]
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Aoede Elsker forumet Himmelbarn August 2018

  Tusen takk for svar! Utrolig trist å høre om gutten din ❤️

  Så bra at du fant ut at du får ekstra oppfølgning! Jeg har heldigvis ikke hørt noe annet fra verken fastlege, jordmor eller sykehus som tyder på at jeg ikke skal få det akkurat som jeg vil. Men jeg skal absolutt ikke la meg overkjøre hvis jeg skulle møte på noen som er vanskelige!

  Håper du får akkurat den oppfølgingen du vil ha og trenger! :)
   
 16. DenSomVenterPåNoeGodt Flørter med forumet

  Jeg ville brukt ettersamtalen for det den er verdt til å legge en konkret plan for neste svangerskap. Det var i alle fall det jeg gjorde, og det har vært veldig betryggende for meg. Jeg fikk også høre at i verste fall kunne jeg endt opp med å få ingen spesiell oppfølging i neste svangerskap fordi livmorhalssvikt som skjer med tvillinger, ikke automatisk trenger å bety at jeg vil være utsatt for det samme med kun ett barn innabords. Men pga. høy alder (og liten eller ingen tid til å miste flere barn) er jeg likevel blitt lovt tett oppfølging etter føre-var-prinsippet. Skal henvises til fødepoliklinikken så snart det er påvist liv ved tidlig ul og er også blitt oppfordret til å ringe overlegen og si i fra.

  Og du - det blir heldigvis bedre. Smerten som sitter i kroppen, er mye mindre intens nå, men sorgen forsvinner aldri helt. Jeg vil alltid ha to barn for lite.
   
 17. Aoede Elsker forumet Himmelbarn August 2018

  ❤️

  Tusen takk for svar! Forferdelig trist å høre om tvillingene dine!

  Skal absolutt få lagt en plan på ettersamtalen! Vi har satt prøvingen helt på vent til vi har hatt den samtalen og jeg tror at den kan bidra til at jeg vil føle meg litt tryggere på å prøve igjen, selv om jeg tror hele neste svangerskap kommer til å bli helt forferdelig(psykisk) nesten uansett hva de sier...

  Supert at du har en plan for neste svangerskap og at du vet hva du skal gjøre og hvem du skal kontakte.

  Ja jeg merker at smerten er mindre intens i perioder og jeg tror vi skal få kjenne på det å være lykkelige igjen. Sorgen må vi nok bare lære oss å leve med, for ingenting kommer til å bli slik det var, og det er det nok viktig å akseptere.
   

Del denne siden