Oppfølging nytt svangerskap

En tråd i 'Vi som har mistet etter uke 12' startet av Primus, 28 Mai 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Primus Flørter med forumet

  Mistet i uke 27 i fjor pga morkakesvikt. Er gravid igjen, og straks i uke 27. Det å gå gravid nå er både veldig fint og helt forferdelig på samme tid. Har en veldig snill jordmor på helsestasjonen som jeg har hatt god og tett oppfølging hos. På sykehuset har jeg vært hver fjerde uke siden uke 20/21. Opplever at det går bra den første og andre uka etter ultralyd på sykehuset før katastrofetankene kommer og de neste 2 ukene er et helvete. Lurer litt på hvor ofte dere hadde oppfølging på sykehuset med UL/vekstkontroll/blodgjennomstrømning?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 2. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Oi, dette var jo min historie nesten. Mistet i uke 27 pga morkakesvikt.
  Jeg hadde ultralydundersøkelse ca annenhver uke fra uke 18, men Riksen foreslo først hver 4. Uke mtp å følge opp vekst. De sa at det var det medisinske behovet så lenge babyen vokste godt og det var godt med liv, men at de også tok hensyn til den psykiske belastningen av å gå gravid igjen. Så jeg sa at det var så tøft psykisk at jeg ønsket meg tettere kontroller, og da fikk jeg det.
  Jeg ville bare ringt sykehuset i dag, du kan helt sikkert få kontakt med en av legene som fulgte deg opp. Alternativt kan du ta det opp på neste kontroll.
  Og ikke rart du er ekstra redd nå.. Tiden fra uke 20-30 synes jeg var heeelt forferdelig. Hadde mye angst og også noen ekstra kontroller på føden mellom kontrollene fordi jeg ble bekymret for om babyen sparket nok.

  Tenker det er helt naturlig at du behøver litt ekstra sjekk nå i disse ukene akkurat rundt der du mistet den forrige babyen din ❤️

  Stor klem
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Primus Flørter med forumet


  Tusen takk for svar❤️ Det er både godt og trist at noen har vært gjennom det samme før.

  Jeg går på Ahus. Fikk i utgangspunktet forespeilet hver andre uke etter uke 24 ved oppfølging etter dødfødselen. Prøvde å si at det var psykisk slitsomt sist kontroll, men følte jeg fikk «mer enn nok» med kontroll hver fjerde uke. Men kan være hodet mitt som vrir på all info:sorry:

  Men det er godt å vite at du fikk kontroller hver andre uke. Da vet jeg at jeg kan presse på litt mer uten å være helt vrang. Skal til jordmor i morgen, så skal ta det opp med henne.

  Kan jeg spørre hvordan du forholdt deg til innkjøp til den nye babyen? Synes det er så vanskelig. Har lyst til å gjøre innkjøp, men hver gang jeg er i butikken utsetter jeg det fordi hodet sier at det kan gå galt igjen.

  Klem tilbake❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Kjenner flere som har hatt oppfølging på Ahus også som har fått så tett som de ønsker, men det kommer dessverre an på hvilken lege man møter og hvor god den legen er til å forstå den psykiske påkjenningen av et nytt svangerskap også. Du kan med god samvittighet være mer kravstor med tettere ultralyd, synes jeg. Jeg var med i en gruppe på FB med andre englemammaer sist, og de aller fleste som var gravide etter å ha mistet hadde ultralyd på 2-3 ukers mellomrom. De som hadde fått et levende barn mellom hadde kanskje ikke behov for oftere enn 4. Uke, men det var også individuelt. Fra egen erfaring gikk jo bare de 2 ukene evig sakte, så 4 uker er virkelig lenge.


  Ja, spør om alt du vil :)
  Jeg synes det var veldig skummelt å skulle begynne å kjøpe ting, særlig sånne store greier som seng og vogn. Noe hadde vi fra forrige baby, men måtte likevel kjøpe en del. Men jeg kjente at jeg bare måtte sjanse, også fordi vi gikk en stund og visste at vi kom til å miste babyen vår og prøvde derfor å ikke knytte meg for mye. Men når vi da mistet babyen, så hadde det egentlig ikke hjulpet noe som helst - det var like vondt. Så neste gang var jeg veldig opptatt av at svangerskapet kunne være det eneste jeg fikk med babyen og prøve å knytte meg til babyen, valgte navn, sang til magen, strikket veldig mye. Og forsøkte å overbevise meg om at å kjøpe babyklær ikke gjør det mer eller mindre sannsynlig at babyen blir født levende. Men det er klart, jeg koste meg ikke veldig mye med å kjøpe inn sånn som jeg hadde sett for meg at jeg skulle gjøre i et svangerskap.

  Tror ikke jeg klarte å kjøpe så mye før etter uke 27, før det strikket jeg bare. Kjøpte vel vogn i uke 32 og satte den opp i stua så jeg skulle overbevise meg selv om at det skulle gå bra, og at vi skulle få en baby å trille tur med. Det hjalp kanskje litt :) men svangerskapet var utrolig tøft, og tiden gikk uendelig sakte som du sikkert allerede kjenner på. ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 5. Primus Flørter med forumet


  Har kommet i gang med strikking igjen, så satser på at det får hodet på andre tanker:)

  Ja, merker at det er mye tøffere å gå gravid nå enn forrige gang, men har hørt at man kanskje føler seg litt bedre etter at man har nådd samme uker+dager som sist. Satser på at det gjelder meg også:)

  Hadde ingen forvarsel før vi fant ut at hun var død. Visste ikke bedre på det tidspunktet, men skjønner nå at det var alt for lite spark sist gang. Har et anstrengt forhold til spark i dette svangerskapet. Regner med det er sånn for de fleste som har vært gjennom en dødfødsel. Tenker hele tiden på om det er for lite/for svakt. Men! Er mye mer spark nå, så må prøve å ta det som et godt tegn.

  Takk for mange fine råd❤️
   
 6. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Ja, for veldig mange kan det lette litt å komme forbi dødstidspunktet for forrige barn. Jeg var fortsatt veldig bekymret, men litt bedring etter uke 30 hvertfall. Helt trygg var jeg først litt etter at babyen var født.

  Ja, det er veldig vanlig å være urolig for om der er nok liv, og man lurer på om man skal kjenne etter hele tiden. Er det for lite eller for passelig nå, osv. Ble mye sukkerholdig saft med isbiter for å få babyen til å sparke litt ekstra her :p
  Leste en artikkel på LUB.no om det med å kjenne liv etterpå, og der var det ei som hadde laget seg sjekktider i løpet av dagen hvor hun kjente etter liv også hadde man noe å sammenligne med etterhvert også, fremfor at man går og føler på at man skal følge med på bevegelser 24/7. Vet ikke om det kan hjelpe, jeg hørte om det først nå og skal nok prøve noe sånt neste gang. Forrige svangerskap summa det i bakhodet hele tiden, at jeg burde kjenne etter, og sparker han nå, er det liv nå.

  Bare hyggelig forresten❤️, og lykke til hos jordmor. Hun kan sikkert hjelpe deg å få formulert til sykehuset at du behøver litt flere kontroller de neste ukene.
   
 7. Primus Flørter med forumet

  Takk for tips om sjekktider, må prøve å finne den! Man vil at det skal være liv hele tiden, men sånn er det jo ikke. Ble litt roligere etter prat med jordmor i går, sammen med masse liv i går kveld/natt❤️

  Godt å høre at det er flere som har vært på saftkjøret. Begynner på min tredje flaske nå:facepalm:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Her er artikkelen hvis du ville lese :)
  https://www.lub.no/tema/forebygging/måtte-ha-full-kontroll-i-det-neste-svangerskapet

  Godt å høre at du har jordmor som kan være til støtte ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Primus Flørter med forumet

  Tusen takk❤️
   

Del denne siden