Alexanders mamma
Gift med forumet
GULROTKAKE
Bunn
Glasur
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel, natron, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver. Riv gulrøtter (press ut overflødig saft). Rør inn olje, gulrøtter. Fyll røren i en smurt springform (ca 24 cm i diameter), og stek kaken på nederste rille til den er gjennomstekt. (190°C i ca 45-60 minutter).
Avkjøl på rist. Rør sammen glasuren.
Bunn
- 4 egg
- 270 g sukker
- 180 g hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 1 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1,5 dl olje
- 3 dl revne gulrøtter
Glasur
- 85 g Philadelphia light
- 1 ts Vaniljesukker
- 50 g smør/margarin
- 125 g melis
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel, natron, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver. Riv gulrøtter (press ut overflødig saft). Rør inn olje, gulrøtter. Fyll røren i en smurt springform (ca 24 cm i diameter), og stek kaken på nederste rille til den er gjennomstekt. (190°C i ca 45-60 minutter).
Avkjøl på rist. Rør sammen glasuren.