Nydelig gulrotkake

Alexanders mamma

Gift med forumet
GULROTKAKE
Bunn
  • 4 egg
  • 270 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 dl olje
  • 3 dl revne gulrøtter

Glasur
  • 85 g Philadelphia light
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 50 g smør/margarin
  • 125 g melis

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel, natron, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver. Riv gulrøtter (press ut overflødig saft). Rør inn olje, gulrøtter. Fyll røren i en smurt springform (ca 24 cm i diameter), og stek kaken på nederste rille til den er gjennomstekt. (190°C i ca 45-60 minutter).
Avkjøl på rist. Rør sammen glasuren.

 
Back
Topp