x1xlille umulius
Gift med forumet
siden vi ikke får skrivd i den gamle lenger. så lager jeg en ny;) så sleng inn oppskrifter:)
Pølseretten til Pupple;
Pølserett[:)]
Prøve meg på denne i dag.. fant den på matprat[8D]
4 porsjoner
Ingredienser
Pølseretten til Pupple;
Pølserett[:)]
Prøve meg på denne i dag.. fant den på matprat[8D]
4 porsjoner
Ingredienser
- Ca. 500 g kjøttpølse
- 2 stk. tomat
- 1 stk. grønn paprika
- 1 stk. gul paprika
- 1 stk. løk
- 2 ss margarin eller olje til steking
Slik gjør du:
1. Dypp tomatene et øyeblikk i kokende vann og ta av skinnet.
2. Skjær tomater, paprika og løk i biter eller skiver. Surr grønnsakene i litt margarin/olje. Legg over på et fat og hold varmt.
3. Del og brun pølsene og legg dem over grønnsakene.
lille umulius fylte horn;
fylte horn
dobbel deig:
1pose gjør
4dl vann eller melk (jeg bruker lunket vann)
2ss smør
1ts salt
10 dl mel[;)]
hiver det sammen som en vanlig deig... heve til dobbel str.
del deigen i 2.
ruller den ut til en running[8D][:D]skjærer den opp som en pizza (8deler)
og hiver på det du vil ha inni[:D]
ruller dem sammen. lar det heve til et lett fingermerke går tilbake.
hiver dem i ovnen på 240 grader 8-10 min
det jeg har i er :
rasper opp en mengde ost
kutter en boks bog skinke i terninger
og har pizzatopping på (ketsjup saus)
eller:
steker kjøtteig
rasper ost
pizza topping....
jeg rører alt sammen så det er bare å hive på [:D][:D][:D]
2*barnsmor*25 sin innbakte pølser;
1 pakke grillpølser
ca 1 liter mel
ca 5 dl vann
1 pk gjær
1ts salt
3ss olje
litt oregano
Hev deiga i ca 30 min.
Lag passe store emner av deigen og rull pølsene inni.
Det blir ca 10-14 innbakte pølser av denne oppskriften.
Du kan gjerne ha ketshup og ost inni også[:)]
Stekes på 225 grader i 15-20 min[;)]
Ihne sin tacopasta;
TACOPASTA (ca 4 personer)
- Kok ca 6 dl pastaskruer
- Stek ca 400 gram kjøttdeig sammen med tacopulver og 2 dl vann
- Sil pastaen og ha den oppi en ildfast form, bland i 1 pk Creme Fraiche og 1 pk Tine Smøreost Urter (Det gjør ingenting om det blir litt klumper)
- Bland kjøttdeigen oppi med pastaen
- Så strør du raspet ost oppå og setter formen i ovnen på ca 175 grader i 15 min (Du ser på osten når den er ferdig)
La den gjerne stå litt før du spiser. Server med stekte baguetter og en frisk salat! NAMNAM [:)]
2*barnsmor*25 sin meksikanske ovnsrett;
Lagde dette til middag i dag!!! Mmmmmm.....[:D][:D][:D][:D]
Meksikansk ovnsrett (i ildfast form)
1 stor løk
1 pakke kjøttdeig
1/2 paprika
1 pose tacokrydder
1 boks hakka tomater (gjerne med hvitløk)
1 dl vann
1 liten chili
5 dl revet ost
1 boks creme frâice
1 egg
1dl melk
ca 40 tortillachips
Fres løk. Brun deretter kjøttdeiga sammen med løken.
Tilsett kryddermix, hakka tomat, vann og finhakka chili. Kok i 10 min.
Bland creme frâice, melk, egg og 2 dl ost.
Smør ildfast form med olje. Ha i lagvis med først kjøttsaus, "hvit saus" og der etter tortillachips. (gjøres 2 ganger)
På toppen har du kjøttsaus og et lag med ost![:)]
Stekes på 225 grader i ca 15 min!
Vel bekomme![;)]
Lille Rosin sin mack`en cheese;
Oni å pøsse.[:)] (Også kalt mack'n cheese)
Kok macaroni i passelig mengde, og ha i ildfast form.
Kutt røkte kjøttpølser, antall etter ønske, og bland med macaronien.
Hvit saus:
Smelt margarin i kjele
Ha i mel til jevning.
Spe med melk til ønskelig konsistens.
Smak til med salt, pepper, kjøttbuljong, muskatt og sojasaus.
Ha i et par never revet ost.
Og la koke ca 5 min.
Hell sausen over i den ildfaste forma med macaroni og pølse, og strø over revet ost.
Settes i ovnen på 200 grader i 15-20 min.[:)]
Tinnea sin favoritt.[:)]
Kok macaroni i passelig mengde, og ha i ildfast form.
Kutt røkte kjøttpølser, antall etter ønske, og bland med macaronien.
Hvit saus:
Smelt margarin i kjele
Ha i mel til jevning.
Spe med melk til ønskelig konsistens.
Smak til med salt, pepper, kjøttbuljong, muskatt og sojasaus.
Ha i et par never revet ost.
Og la koke ca 5 min.
Hell sausen over i den ildfaste forma med macaroni og pølse, og strø over revet ost.
Settes i ovnen på 200 grader i 15-20 min.[:)]
Tinnea sin favoritt.[:)]
2*barnsmor*25 sin kylling rett(?);
3-4 personer:
300-400g kyllingstrimler
1 isebergsalat
Rundt reknet, ca 1 hel paprika[;)]
1/2 agurk
1 boks ananas
1 liten boks fetaost
250g pastaskruer
Olje til steking og til å ha i salaten
Karry
Salt
Oregano
Jeg surret kyllingstrimler i olje, og krydra med karry og salt.
Kokte mye pastaskruer.
Skar opp isebergsalat, 3 forskjellige farger paprika, agurk og ananas.
Så tok jeg alt opp i en stor bolle, hadde i fetaost m/hvitløk, olje og oregano!
Fullt mulig å spe på med tomater og mais[;)] Løk?
linnpinn sin kyllingburgere og båtpoteter;
Kyllingburgere og båtpoteter
Kjøp en eller to kyllingkjøttdeiger (alt etter hvor mange som skal spise).
Bland i en del grillkrydder (bruker en neve, men kan ta mindre for at det ikke skal bli så sterkt),
chillisaus (heinz sin er ikke mye sterkere enn ketchup, så bruker den. En 1/3 flaske ca),
hakk opp litt gressløk og littegrann persille og ha det oppi.
Bland alt godt inn i kyllingkjøttdeigen.
Kutt opp poteter i båter, legg dem i en langpanne, ha over en del olje, og krydre med det dere liker best av krydder.
Sett det i ovnen på ca 200grader i 30-40 min (se det litt an).
Ta en skei og form en og en burger i hånden til den str du ønsker. Stek dem på en stekepanne på begge sider til de er gjennomstekte. (kyllingkjøttdei er ikke like "fast" som annen kjøttdeig, så den kan smuldre litt når den blir snudd/løftet på).
Putt burgerne i burgerbrød og spis sammen med potetbåtene, NAM [:D]
Jeg er ikke spesielt glad i for sterk mat, så det er ikke særlig sterkt. Noah spiser det også[:)]
Litt sunnere enn vanlig burger og pomme frites
Kjøp en eller to kyllingkjøttdeiger (alt etter hvor mange som skal spise).
Bland i en del grillkrydder (bruker en neve, men kan ta mindre for at det ikke skal bli så sterkt),
chillisaus (heinz sin er ikke mye sterkere enn ketchup, så bruker den. En 1/3 flaske ca),
hakk opp litt gressløk og littegrann persille og ha det oppi.
Bland alt godt inn i kyllingkjøttdeigen.
Kutt opp poteter i båter, legg dem i en langpanne, ha over en del olje, og krydre med det dere liker best av krydder.
Sett det i ovnen på ca 200grader i 30-40 min (se det litt an).
Ta en skei og form en og en burger i hånden til den str du ønsker. Stek dem på en stekepanne på begge sider til de er gjennomstekte. (kyllingkjøttdei er ikke like "fast" som annen kjøttdeig, så den kan smuldre litt når den blir snudd/løftet på).
Putt burgerne i burgerbrød og spis sammen med potetbåtene, NAM [:D]
Jeg er ikke spesielt glad i for sterk mat, så det er ikke særlig sterkt. Noah spiser det også[:)]
Litt sunnere enn vanlig burger og pomme frites
Gald70 sin enkle blomkålsuppe;
Enkel blomkålsuppe
1 blomkålhode
1 liter grønnsakbuljong
2 ss hvetemel
1 1/2 dl fløte
2 eggeplommer
salt og pepper
Lag en jevning av mel og 1/2 dl vann. Visp sammen fløte og eggeplommer.
Skjær de grove stilkene og bladene av blomkålen (deles grovt opp), del resten i små buketter.
Kok opp buljongen og legg i stilkene og bladene. La koke i 15 minutter før du tar dem opp (jeg kaster dem bare, noen kjører dem jevne i blender e.l. og tilseter i suppen).
Ha i blomkålbukettene og kok dem møre (ca. 4-5 minutter). Ta dem opp og legg dem i en skål.
Rør jevningen i suppen og la det småkoke i ca. 5 minutter. Smak evt. til med salt og pepper.
Hell i egg/fløteblandingen under omrøring. Nå må væsken ikke koke. Tilsett blomkålbukettene.
Glad70 sin Pasta med kjøttdeig og tomatsalse;
Pasta med kjøttdeig og tomatsalsa
Ingredienser
- 400 g kjøttdeig
- 400 g pasta
- 4 ss lettrømme
- Tomatsalsa:
- ½ stk. løk
- 3 stk. tomat
- 2 ss friske urter (feks; rosmarin, basilikum, timian) (kan også bruke tørkede urter)
- 2 ss balsamicoeddik
- 2 ss olivenolje
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
Slik gjør du:
1. Stek kjøttdeigen for seg selv. Kok pastaen.
2. Hakk løk og skjær tomatene i små biter. Tilsett finhakkede friske krydderurter. Bland alt sammen med balsamicoeddik, olivenolje og smak til med salt og pepper.
3. Legg pasta på en tallerken, ha over kjøttdeigen. Hell over litt rømme og legg tomatsalsaen på toppen.
Glad70 sin kylling carbonara;
Kylling carbonara
Ingredienser
400 g kyllingkjøttdeig
ca. 2 ss smør til steking
ca. 300 g tagliatelle
1 bunt frisk grønn asparges , delt i to
1 beger cherrytomat , delt i to
4 stk. grovhakket vårløk
½ båt finhakket hvitløk
ca. ½ ts sukker
salt og pepper
1 dl matfløte
3 stk. eggeplomme
4 ss parmesan
8 blad frisk basilikum
Fremgangsmåte
Stek kyllingkjøttdeigen i to omganger, slik at den blir stekt og ikke kokt. La den gjerne være i litt store biter, slik at den forblir saftig. Krydre med salt og pepper.
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Stek aspargesen i stekepanne 3-4 minutter. Tilsett cherrytomater, vårløk og hvitløk. Smak til med sukker, salt og pepper. Sukker gir sødme til tomatene. Ha den stekte kjøttdeigen tilbake i pannen og bland sammen.
Sil av vannet på pastaen. Pisk sammen eggeplommer og matfløte og hell blandingen over den varme pastaen. Rør godt om. Bland pasta, kjøtt og grønnsaker.
Anrett alt på tallerkener, riv over parmesan og pynt med basilikum.
Pupple sin sviiiin a la bearnie;
SVIIIIN A LA BEARNIE
400 g kjøttdeig a svin
150 g bacon
2 store tomater
1 purre
bernaisesaus og ris
sett på ris, stek kjøttdeig og bacon sammen. kutt purre i ringer og tomeat i terninger og tilsett det mor slutten.
tilbered bernaisesaus..
kjappere og enklere kan det nesten ikke bli[;)]