Nok en gang, Oreokake

Junibarn15

Glad i forumet
Junibarna 2015
Er det noe som kan gi meg oppskriften??
 
Skrev den ned en gang men finner den ikke igjen[&:]
 
Jepp.

Oreokake

Ingredienser:

3 esker Oreokjeks
Margarin
Philadelfiaost
Melis
Sukker
Menkomel (ikke ferdig kremboks, men sånn som er flytende. Fåes på Meny/Ultra)
Toro sjokolademousse
Sjokoladesaus



1. Knus 2 esker kjeks, ha i 100gram smelta margarin (knus i små smuler)
2 1 boks philadelfiaost piskes sammen med 2 1/2 dl melis (pulveret)
3. Ta i 1 eske knust kjeks i philadelfia blandingen (knus i litt grovere smuler)
4. 3 1/2 dl menkomel piskes med 2 1/2 SS sukker (Må piske en stund)
5. Halvparten av den piska menkomelen tas i blandinga med philadelfiaosten
6. Lag sjokolademoussen som det står på pakken



7. Kjeksmassen legges i rund kakeform. Trykk den godt ut på kantene
8. Legg ostemassen oppå kjeksen (sett kaka til kjøling i 30 min)
9. Legg et lag med sjokolademoussen oppå ostemassen (kjøl i 15 minutter)
10.Legg resten av menkomelblandingen på toppen
11. Pynt med sjokoladesausen




Kaken er best dagen etter man lager den, da er den fastere i formen.
Men det er fullt mulig å nyte den samme dag :)
 
ORIGINAL: NR2iApril

Tusen takk.[:D] Men hvor mye melis, sukker og menkomel?


Står i oppskrifta[:D]
 
ORIGINAL: Helene Smurfemor

ORIGINAL: NR2iApril

Tusen takk.[:D] Men hvor mye melis, sukker og menkomel?


Står i oppskrifta[:D]

 
Ahh, leste ikke under[8|][8D]
 
Ingredienser:
Ca. 4 pk oreo kjeks (blir enklest å fordele kjeksen hvis du kjøper det)
100 g smeltet smør
2 pk Phildelphia 225 g myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl pisket krem (vanlig kremfløte)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen
 

1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen (3/4) og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen.

Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.

Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus! La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser! Enjoy!
 
ORIGINAL: tuskepus

Er det de oreokjeksene med sånn hvitt fyll man skal bruke??


Ja, de orginale ja[:)]
 
bruker kjevle på kjeksa jeg. da blir de knust inni pakken uten at det blir for mye gris. hehe
 
ORIGINAL: lizzzzie

bruker kjevle på kjeksa jeg. da blir de knust inni pakken uten at det blir for mye gris. hehe

 
Pleier å bruke foodprossesoren på kjeksen, ingen griseri da[:D]
 
Back
Topp