Noen som jobber i barnehage?

En tråd i 'April 2021' startet av Bkno2887382, 23 Sep 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mamma1612 Andre møte med forumet

  Hei
  Jeg er helt ny på forumet her, og beklager på forhånd om det finnes en lignende tråd her inne. Men jeg må bare spørre;

  Jeg er 11 uker nå (12 på fredag) og har de siste to ukene vært 100% sykmeldt fordi formen har vært helt forferdelig. Skal etter planen tilbake til jobb på mandag men har de siste par dagene vært veldig usikker.

  Jeg kommer fra Oslo og jobber i barnehage her. Den siste tiden har vi hørt om mye smitte i barnehager og skoler og for et par dager ble det også påvist smitte hos et barn i barnehage. Jordmor jeg var på svangerskapskontroll hos forrige uke, sa at hvis jeg kunne holde meg unna snørrete barn, så var det det beste.

  Men nå er det nå en gang slik at i tillegg til corona som herjer, begynner også influensasesongen. Jeg kjenner at jeg blir litt beskymret over å skulle jobbe så tett på barna fremover. Det må også sies at jeg jobber på småbarnsavdeling, hvor kos, trøst og sitte på fanget er en del av hverdagen vår. En ting er jo kollegaer, de klemmer vi ikke på. Men med små barn er det jo vanskelig.

  Jeg vet at det forløpig ikke er noen studier som viser at gravide er mer utsatt for corona enn andre, mén de kan få et mer alvorlig sykdomsforløp om de først blir smittet.

  Er det teit av meg å være så beskymret over dette? Eller er det forståelig at jeg har disse tankene? Dette barnet er så høyt ønsket og ventet på i to år, at jeg ikke ønsker å risikere noe.

  Beklager lang tekst, men må bare få det ut. Takk hvis du tar deg tid til å lese ❤️
   
 2. Hello Elsker forumet JuniJubel2021 Vi som prøver :)

  Sniker fra juni, og er relativt kortere på vei enn deg. Men jeg kjenner på akkurat de samme tankene! Jobber som pedagogisk leder i en barnehage i Oslo, og vi merker «smittetrøkket» nå. Veldig usikker på hva jeg etterhvert skal gjøre, det er jo umulig å holde seg unna snørrete barn :laughing021 Akkurat nå kjennes det ok ut, sikkert fordi jeg er såpass kort på vei, men jeg vet at usikkerheten min kommer til å bli større når vi virkelig entrer inn i sykdomsperioden :scared007
   
 3. Cassy90 Glad i forumet Oktoberfruene 2018 Vårspirene 2021

  Ikke helt det samme, men allikevel...? Samboeren min jobber i barnehage i Gamlebyen, Oslo, jeg på skole og datteren vår i en annen barnehage. Har flere ganger tenkt på det her.. Men har konkludert med at jeg personlig ikke stresser nevneverdig... Kanskje jeg er naiv, men, jeg føler meg veldig trygg på alle hygienetiltakene som taes tak i. Men så er det ikke jeg som klemmer på snørrungene her i gården, det er det mannen min som gjør.

  Når det er sagt er det lov å ta opp slike bekymringer med legen for å høre hva dem har å si. Er du standhaftig nok på bekymringene dine, så skal du selv bestemme om du ønsker å jobbe eller ikke. Det skal jo tilrettelegges for deg på jobb også. Så å være tidlig ute med lederen din er viktig, ville jeg sagt. Håper du finner en løsning som er god for deg. Stol på deg selv - for det du føler nå er morsinstinkt <3 det skal man ikke kimse av
   
 4. Mamma1612 Andre møte med forumet

  Tusen takk for at dere har tatt dere tid til å svare.
  Skal prøve å ta det opp med fastlegen. Han er litt gammeldags, så vet ikke helt om han forstår min bekymring.

  Men det skader ikke å prøve likevel ❤️
   
 5. Granskern Flørter med forumet

  Du kan søke om svangerskapspenger pga fare for koronasmitte. Helsedirektoratet ( tror det er de?) har sagt at man skal ha en føre-var holdning med gravide og korona. Og siden det er vanskelig å holde avstand i jobb i bhg/skole så kan koronasmitte være til fare for fosteret. Både fastlege og jordmor kan skrive søknad om svangerskapspenger for deg. Så hvis legen din ikke er med på det ville jeg tatt kontakt med jordmor

  skjønner godt at du er bekymret og særlig nå som smitten er høy.. lykke til!
   
 6. Hello Elsker forumet JuniJubel2021 Vi som prøver :)

  Dette er kanskje et dumt spørsmål, men hva er svangerskapspenger?:D Synes det er vanskelig med korona, gravid og barnehagejobb.. føler meg nesten utrygg :nailbiting:
   
 7. Granskern Flørter med forumet

  Finnes ikke dumme spørsmål;) svangerskapspenger kan man søke om hvis ting på arbeidsplassen er til fare for fosteret. Da kan man enten søke om 100% svangerskapspenger og slippe å jobbe (som å være 100% sykemeldt) eller man kan velge en gradering som passer med evt tilrettelegging av arbeid man kan gjennomføre. F.eks. I bhg/skole så kan man kanskje ha noe plantid/administrative oppgaver som gjør at man slipper å omgås barna.
  Er veldig vanlig å bruke dette hvis man jobber med farlige kjemikalier osv som kan være til skade for fosteret.
  Men hvis man er for syk til å jobbe selv (pga dårlig form), så er det sykemelding som er tingen.

  hvis du googler svangerskapspenger så kommer det opp en liste på hva som kan gjøre at man kan søke;)
   
  • Informativ Informativ x 1
 8. Hello Elsker forumet JuniJubel2021 Vi som prøver :)

  Aha, tusen takk!!:) får snakke om dette med fastlegen min til uken :happy:
   
  • Liker Liker x 1
 9. Mamma1612 Andre møte med forumet

  Hei, og takk for svar!

  Ja, jordmor nevnte dette og jeg skulle ta kontakt med henne etter høstferien hvis det var av interesse. Har forsåvidt lest at mange i bhg har fått avslag basert på at jobbing i bhg ikke er farlig. Men det var før Korona, så kanskje de ser litt mellom nå. Skal hvertfall høre med jordmor
   
 10. Anni94 Elsker forumet Vårspirene 2021

  Bare for å legge på litt info, grunnen til at du vil bruke svangerskapspenger istedenfor sykepenger er at du bare har en viss kvote med sykepenger og da er det dumt å bruke opp denne på noe når du egentlig ikke er syk og kan få svangerskapspenger istedet :)
   
 11. Hello Elsker forumet JuniJubel2021 Vi som prøver :)

  Aah, skjønner!! Takk:happy::happy:
   
 12. MammaKiwi Forelsket i forumet Oktoberlykke2020❤

  Sniker :Heartpink

  jeg jobber som ped.leder. På mellomavdeling, 2-4 år.
  Bikket 12 uker ved påske i år. Midt under gjenåpning av bhg og «landet» igjen.
  Samtidig hadde jeg TUL , der det ble først meldt avvik i nakkefold på fosteret. Så var veldig tøffe tider for oss.
  I tillegg til covid-19 som skapte stor uro!
  Som du nevner man er oppi barna hele tiden. Kan ikke unngå å trøste, gi klem osv. de vet fortsatt ikke hvordan de påvirker oss gravide. Ikke nok forskning.

  Snakket med lege. Var ingen medhold eller noe i mine bekymringer ifh til covid-19. Å at det var psykisk tungt å vente på KUB resultatet om
  det var noe feil med fosteret, kunne han forstå men mente eg likevel hadde bedre av å være på jobb enn å gå hjemme :hilarious: .. så fikk ikke SM engang.


  I sommer ble jeg/vi lagt inn med mistanke om premature rier. Falk alarm heldigvis. Var i uke 26/27. Har siden da slitt med ekstreme kynnere og kan ikke gjøre noe uten at dei kommer. Ble heldigvis SM pga dette. Men har ikke fått igjennom svangerskapspenger. Selv om legen på sykehuset anbefalte på det sterkeste å ikke gå tilbake i jobb da jeg stod i fare for prematur fødsel. Som i mine øyner et en reelle og håndfast grunn til at jobben faktisk kunne være skadelig for meg/oss. Så fikk jeg bare SM. Uansett er jeg glad jeg ikke trenger utsette med for smitte eller prematurfødsel.

  Poenget mitt er iallfall at svangerskapspenger er litt vanskelig å få igjennom, med mindre man har noe veldig håndfaste argument/bevis av at mor eller foster står i livsfare ved å utføre jobben:bookworm: eller kanskje jeg var bare kjempe uheldig med min fastlege:sorry:

  Håper du finner ut av det. Vært noen lenge uker etter sommerferien, uten å få lov å jobbe. Nå går jeg heldigvis ut i offisiell permisjon i morgen:D
   
 13. Mamma1612 Andre møte med forumet

  Ja ikke sant? Det er det jeg mener å ha lest. At det er vanskelig å få det godkjent. Men skal snakke med jordmor og finne ut mer av dette. Og lykke til med siste innspurt!
   
 14. Anni94 Elsker forumet Vårspirene 2021

  Prøvde du å få jordmor til å skrive et brev om at du burde få svangerskapspenger? Har forstått at de er enklere å få overtalt, synes dog legen din høres noe streng ut, godt du har fått SM nå!

  Men når det gjelder kynnere som kan føre til prematur fødsel så hører jo det helt klart til en sykemelding, da er det jo ikke jobben som ikke kan tilrettelegge men en medisinsk risiko som hører sykemelding til :) håper formen ellers er fin og at minien holder srg på innsiden hele løpet ut!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. MammaKiwi Forelsket i forumet Oktoberlykke2020❤

  legen min er ganske streng ja. Men fikk SM etter sykehuslegen skrev henvendelse.

  er 37+2 nå. Og mini er fortsatt trygg i magen. Han kan dog komme ut nå :hilarious::Heartblue hehe. Vi var heldig at det gikk så fint så lenge og han hat vokst seg stor. Har hatt jevnlig kontroller og oppfølging
   
 16. Anni94 Elsker forumet Vårspirene 2021

  Haha ja da er det lov å begynne å bli utålmodig :hilarious: masse lykke til med fødsel og barsel!
   

Del denne siden