Noen som har to tette?

En tråd i 'Juni 2020' startet av Frk.strikk, 14 Jan 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Frk.strikk Forelsket i forumet Maiblomstene 2020 Septemberlykke 2021 Junilykke 2020 ♡

  Hei.
  Jeg fant for noen dager siden ut at jeg er gravid. Er fortsatt litt i sjokk, selvom vi prøvde :joyful: Trodde liksom ikke det skulle klaffe på pp1 :wideyed: Så nå får vi 16 måneder mellom ungene!

  Noen som vil dele sine erfaringer? Forberedt på noen slitsomme måneder både i graviditeten og de første ukene/månedene etter bittelille har ankommet :nailbiting:
   
 2. To vakre små Andre møte med forumet

  Hei :happy:Gratulerer så mye!
  Vi har to relativt tette små her hjemme nå, med 18 måneder i mellom. Det er litt hektisk, men vi har det veldig fint. Lillesøster responderer mer nå, så samspillet mellom de to er begynt å bli givende for storesøster også. De første ukene etter at lillesøster kom satte jeg veldig pris på at pappa var hjemme og kunne gjøre hverdagen til storesøster givende. Jeg gruet meg til han skulle på jobb igjen, men det gikk over all forventning. Til og med så fint at storesøster sluttet i barnehagen, og vi har rolige og fine dager her hjemme.

  Erfaringene er mange, men basert på vår livssituasjon så jeg vet ikke hva som er relevant for deg. Annet enn å fokusere på barnet du har nå, hvile når du kan, og glede deg over de små. Her har jeg satt forventningene til alt jeg skal nå lavt, slik at jeg har rom for å glede meg over å være sammen med jentene. Og å hvile når jeg kan, samt å finne en ting som gir meg pusterom, for det kan bli intenst til tider :Heartred

  Er det noe spesielt du grugleder deg til, og som jeg kan berolige deg med? :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Frk.strikk Forelsket i forumet Maiblomstene 2020 Septemberlykke 2021 Junilykke 2020 ♡

  Takk for svar :Heartred Så koselig at lillesøster er mer med nå! Du er god som klarer å ha begge to hjemme ;)

  Planen her er at eldste skal begynne i bhg i august. Det i seg selv hjelper jo, men jeg føler det blir mye forandringer på en gang for henne. Først bhg-start og så kommer det en baby.
  Jeg er veldig redd for å gi for lite oppmerksomhet til storesøster da den lille naturligvis kommer til å kreve mye i begynnelsen. Tenker å ha bæresjal så jeg fortsatt kan leke mye med storesøster samtidig som den lille får nærhet. Man kan liksom ikke forberede en 16 måneder gammel jente på hva som kommer, men vi får være veldig bevisste på hva vi gjør tenker jeg :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. To vakre små Andre møte med forumet

  Det skjønner jeg at du tenker på:) Heldigvis er barn veldig tilpasningsdyktige, og barnehagen kan også følge reaksjonene hennes slik at dere kan møte henne best mulig. Mye skjønner de allerede som så små, og vi snakket veldig mye om babyen i magen, kjente på den, brukte navnet, viste hvor hun skulle sove og liknende lenge før fødsel. Så når vi kom hjem fra sykehuset med lillesøster, så var det på en måte en helt. Storesøster viste sengen hennes og var veldig stolt når vi fortalte at det var hennes lillesøster.

  Vi brukte også bæresjal, og jeg hadde glemt hvor mye en nyfødt sover. Så ved alle muligheter jeg hadde til å legge henne ned, eller at pappa tok seg av lillesøster, var jeg helt og holdent storesøster sin. Det så jeg at hun satte pris på. I alle rom har jeg et teppe, en stol eller liknende, slik at jeg lett kan legge fra meg lillesøster og være storesøster sin. Som du skriver, bare ved å være bevisste på hva dere gjør, ser hvordan reaksjonene er og møter barnet der, så kommer det til å bli veldig fint for hele familien :Heartred

  Jeg synes det var tungt en periode, men så fant vi en ny dynamikk, og små triks, og da glir dagene av gårde :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Frk.strikk Forelsket i forumet Maiblomstene 2020 Septemberlykke 2021 Junilykke 2020 ♡

  Takk for gode tips her :Heartred
   

Del denne siden