Noen som har opplevd blodansamling/ hematon?

En tråd i 'Juni 2021' startet av -lillemy-, 12 Nov 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. -lillemy- Glad i forumet MayDay2021 JuniJubel2021

  11+4 idag og baby hadde det kjempe fint.
  Men jeg hadde en bitteliten blodansamling helt nede ved åpningen. Gynekologen var ikke bekymret siden den var så liten å jeg var kommet så langt. Grunnen at hun nevnte det var fordi jeg kan oppleve en liten blødning ånda måtte jeg ikke bli redd med mindre det var smerter. Men kjenner meg veldig redd:sorry: og trist. Har gått ukentlig til oppfølging, og gledet meg til uke 12 for da kunne jeg kanskje slippe frykten. Nå føler jeg meg bare mer redd enn noen gang:sorry: noen som har erfaringer med dette?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Bahamas Betatt av forumet JuniJubel2021

  Huff ikke kjekt å gå rundt å bekymre seg. Har aldri fått beskjed om at jeg har hatt en blodansamling, men da fødselen med andremann startet trodde jeg at vannet gikk. Men da jeg kom ut på badet kom det to store levra blodklumper ut (Riene begynte rett etterpå og vannet ble tatt på sykehuset). Regner med at det må ha vært en blodansamling som kom ut da ting begynte å åpne seg nedi der. Sorry for ekkel beskrivelseo_O Fikk aldri beskjed om dette på UL, og fikk heller ikke noe forklaring på hva dette var for noe i etterkant av fødselen. Alt var bra med babyen og ingen komplikasjoner i forbindelse med fødselen.

  Så hvis det var det samme som du har så gikk det iallefall fint her, selv om det var en ekkel opplevelse!:) Hadde forresten en blødning i uke 12, men alt var bra med baby på ultralyd et par dager seinere og de nevnte ingenting om blodansamling.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Mummimamma21 Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Hei! Jeg har en stor blodansamling i livmoren. Oppdaget 7+2. Målene var ca. 5 cm x 2-3 cm og er det man kaller et stort hematom. Det lå veldig fint til i forhold til embryoet (på motsatt side av der embryoet får næring fra morkaka). Jeg var livredd når jeg fikk høre om dette, og verden raste sammen. Jeg har slappet av i seng/sofa, kun gått i 10-15 minutter hver dag for å ikke få vondt i ryggen, ikke løftet noe, ikke nyset. Dette gjorde jeg for å minske risikoen for spontanabort - og det var tips gynekologen ga meg mtp. størrelsen til hematomet. I dag, kun 5 dager senere (8+0), har hematomet krympet til 3,6 cm x 0,9 cm. For en lettelse! Det er fremdeles et stort hematom, men er så deilig å se at det går riktige veien. Det gir meg håp. Vedlagt ligger et bilde av hvordan hematomet ser ut i dag. Sikkert litt ulikt hvordan man skal forholde seg til ulike hematomer, men her hørte du i alle fall min historie. Håper det roer deg når du ser hvor stort mitt hematom er - og jeg har fremdeles masse håp når jeg ser hvilken vei det går <3
   

  Vedlagte filer:

  • Hjertelig Hjertelig x 1
  • Nyttig Nyttig x 1
 4. -lillemy- Glad i forumet MayDay2021 JuniJubel2021

  takk for svar:Heartred håper det er helt uskyldig..
   
 5. -lillemy- Glad i forumet MayDay2021 JuniJubel2021

  tusen takk for svar! Mente jeg hadde lest om noen her inne som hadde opplevd dt. Så godt å høre at det hadde krympet til deg!:Heartred
  Hadde du blødning eller kunne denne blodansamlingen? Er alene med en 5 åring til tirsdag så får ikke ligget så mye i ro på ettermiddagene og neppe i helgen.. men er sykemeldt heldigvis. Skal du på ny ultralyd?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Mummimamma21 Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Jeg har ikke hatt blødning, kun bittelitt lys rosa utflod. Virker derfor som om hematomet absorberes av kroppen og ikke støtes ut så langt. Men jeg har også fått beskjed om at jeg kan begynne å blø dersom det sprekker. Skal kontakte gynekologen uansett hvis jeg begynner å blø eller får sterke magesmerter, men har fått ny UL om tre uker :) <3
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. -lillemy- Glad i forumet MayDay2021 JuniJubel2021

  takk:Heartred skulle du fortsette å holde deg i ro?
   
 8. Mummimamma21 Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Ja. Det viktigste er at jeg løfter så lite som mulig, slapper av og prøver å holde lav puls :) Men skal bevege meg litt mer - kanskje 30 minutters SAKTE tur hver dag :’) Er ikke bra for ryggen å være nærmest sengeliggende har jeg erfart. Så må prøve å bevege meg litt også :) <3
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. -lillemy- Glad i forumet MayDay2021 JuniJubel2021

  det høres bra ut:)
   
 10. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Ba gynekologen deg om å holde deg i ro pga blodansamlinger?
   
 11. -lillemy- Glad i forumet MayDay2021 JuniJubel2021

  Nei, eneste jeg fikk beskjed om var at vi ikke burde ha sex på 1 uke..
   
 12. -lillemy- Glad i forumet MayDay2021 JuniJubel2021

  svarte deg under:)
   
 13. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Då tenke eg det er viktigt at du må forholde deg til det og ikkje tar til deg informasjon gitt til ei som har eit veldig stort hematom. Dei aller aller fleste hematom blir absorbert av kroppen og forsvinner av seg sjølv, og når ditt var bittelite og langt nede er nok GY sikker på at dette går heilt fint. Sexen er sikkert berre for å ikkje provosere at det blør ut, men at kroppen får tid til å ordne opp :)
  Senk skuldrene og stol på GY, innen ei veke er den nok borte ❤
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 14. Mummimamma21 Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Veldig viktig det du påpeker her :) GY har jo sagt til meg også at jeg skal bli mer og mer aktiv jo mer hematomet krymper :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. heihå Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Hei! Jeg fikk en blødning natt til i går og ble livredd for spontanabort. Men så leste jeg dette innlegget og krysset fingrene for at det bare var en blodansamling, som du beskriver. Hadde hatt mye smerter i bekkenet/symfysen kvelden før. Fikk komme til gyn, og det viste seg faktisk å være et hematom rett over livmorhalsen. Den lille hadde det heilt fint og gynekologen sa at det ikke var grunn til bekymring :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 16. -lillemy- Glad i forumet MayDay2021 JuniJubel2021

  hei, takk for svar:Heartred er så godt å snakke med noen som har opplevd det samme!
  Så bra at du fikk avklart det så fort å at det bare var uskyldig:Heartred
  Hvor langt er du på vei? Fikk du noe beskjed om å holde deg i ro?
   
 17. heihå Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Er 11+5 i dag, så ikke så langt unna deg :) Fikk beskjed om å ikke løfte tungt, løpe/hoppe, bade eller ha sex på noen uker. Sykling skulle visst gå fint, sa hun - men jeg vet ikke helt om jeg tør å tro på det :shy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. -lillemy- Glad i forumet MayDay2021 JuniJubel2021

  :happy:siden vi begge fikk beskjed om at vi ikke trengte å bekymre oss så er det sikkert riktig:happy:
  Så rart sykkling var greit egentlig, men jeg er ikke en lege:hilarious:
  Skulle du på nå oppfølging?:)
  Jeg ringte hun igår, spurte om jeg måtte være i ro siden jeg leste at det var vanlig. Da fikk jeg samme beskjed, holde meg i ro og null sex til neste kontroll på tirsdag. Om alt var bra da eller at den ikke hadde vokst kunne jeg leve som normalt.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 19. heihå Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Jeg fikk ikke noen time til oppfølging, men har første kontroll hos jordmor om et par dager og skal på UL et annet sted om litt over en uke, så ser det an :) Håper det er mulig å se om hematomet er blitt mindre på vanlig (ikke innvendig) UL. Vet du noe om det?
   
 20. -lillemy- Glad i forumet MayDay2021 JuniJubel2021

  tror de kan se ganske mye på vanlig ultralyd også nå i uke 12:) men er ikke sikker.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden