Noen som har oppgitt ukjent far?

En tråd i 'Alenegravid / Aleneforeldre' startet av Alenemor1982, 15 Mar 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Klussedull Forumet er livet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Å oppgi far behøver ikke bety at han får samvær, han kan frasi seg foreldreansvaret. Å unnlate å gi informasjon du vet om er derimot straffbart, så siden du allerede har gitt navnet hans til nav i en annen sammenheng kan du få problemer selv.

  https://www.advokatenhjelperdeg.no/spor-advokaten/kan-man-fraskrive-seg-farskap/
   
 2. Alenemor1982 Betatt av forumet Sommerfuglene

  • Liker Liker x 1
 3. B Elsker forumet

  Det er ikke straffbart å ikke oppgi far,og vi må slutte å repetere det til hverandre - det er feil.

  Du som er trådstarter, det skal godt gjøres at en far får samvær alene i det hele tatt med barnet når der er så lite,nettopp pga amming hvis man gjør det. Et så lite barn har også både en annen opplevelse av tid og forståelse av tilknytning, han vil aldri få 50/50 med et lite barn. Jeg tror heller ikke man vil sende en liten baby annenhver helg alene til far, barnet må ha en viss alder så det forstår at du ikke er borte og at det husker hvem far er.

  Når du er alene med barnet, får du foreldreansvaret alene. Dere kan avtale delt foreldreansvar, men hvis ikke må han gå til retten for å få delt foreldreansvar,og det skjer først etter mekling. Den som har foreldreansvaret alene bestemmer mye alene over barnet, feks å få laget pass til barnet og en del andre ting. Du vil også være bostedsforelder, som betyr at du også bestemmer hvor barnet skal bo, hvilken skole barnet skal gå på osv. Far vil i utgangspunktet være samværsforelder, og har også mindre han skulle sagt over barnet. Han må også her gjennom mekling og rettssak hvis han skal bli bostedsforelder med deg, og det tenker jeg uansett ikke er aktuelt med et så lite barn, og sannsynligvis aldri aktuelt når dere ut fra det du skriver bor ulike plasser.

  For din del vil det å oppgi far bety at du får bidrag fra han, og at barnet også får rett på arv fra far . Leste forresten en plass at mødre med far ukjent i noen tilfeller får høyere bidragsforskudd fra nav enn de som har oppgitt far. Barnet kan jo helt utenom registrering av farskap vite hvem som er far osv.

  Som du ser er det ikke gitt at det blir så vanskelig for deg selv om du oppgir far. Det er et valg du må ta, og jeg forstår også tankegangen hvis han virkelig er helt uegnet.

  Vær obs at dersom du ikke oppgir han som far, så kan likevel han kreve å bli registrert som far både nå og senere.
   
  • Informativ Informativ x 1
 4. Klussedull Forumet er livet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Det skrev jeg heller ikke? Men at du kan få trøbbel med nav, hvis de oppdager at du tilbakeholder informasjon du soleklart vet. Uansett er ikke oppgitt far det samme som at han for foreldrerett, det må dere avtale dere i mellom. Det betyr bare at han kreves økonomisk for barnet han var med og sette til verden.
   
 5. Ceccii86 Forumet er livet Desemberlykke2017 Snøfnuggene 2018

  Det er ikke straffbart nei, men man har plikt i henhold til barneloven å oppgi hvem som er far så lenge man vet det. Så selv om det ikke er straffbart bryter man faktisk loven. Og den loven er jo tross alt laget for å ivareta barnets beste.
   
 6. B Elsker forumet

  Ja,men det er stor,stor forskjell på at det er noe man skal opplyse,og noe som man straffes for hvis man ikke gjør det. Å si at det er straffbart er direkte feil. Det er mange som oppgir ukjent far, og blant dem er sikkert noen med dårlige grunner til det og ganske mange med veldig gode grunner til det.
   
  • Liker Liker x 1
 7. Ceccii86 Forumet er livet Desemberlykke2017 Snøfnuggene 2018

  Det er helt korrekt (jeg er heller ikke blandt dem som har sagt det er straffbart). Men man bryter allikevel loven, enten man gjør det med god eller dårlig grunn, uansett om man kan straffes for det eller ikke.
   
 8. Snofnugg Betatt av forumet Septemberbarna 2019

  Men er han oppført som far i systemet fra før, kan man vel ikke endre dette til ukjent far?
   
 9. Klussedull Forumet er livet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Er det jeg tenker kan bli problematisk selv om det ikke er slik at man havner i fengsel for det, for NAV kan faktisk finne på å ettergå det. Har en advokat i familien som tidligere jobbet i NAV og jobbet med å avdekke ulike former for trygdesvindel, så det er ikke sånn at de bare tar alt for god fisk, mistenker de at de har fått feil informasjon blir det sjekket (og når de allerede har fått oppgitt en far i forbindelse med overgangsstønad kan det godt være en plutselig ukjent far er noe de vil sjekke videre).

  For systemet er det jo bedre at den faktiske faren betaler barnebidrag enn at det skal gå av potten som er ment for alle, for det er jo ikke bare snakk om småtterier heller med barnebidrag i 18 år (evt til det er ferdig med videregående/annet tilsvarende hvis det er etter det har blitt 18 år).
   
 10. Snofnugg Betatt av forumet Septemberbarna 2019

  Samme tenker jeg også.
   
 11. Bliss_nr2 Elsker forumet Høsthjerter 2017 Sommerfuglene

  Ha ha! Nei, det blir over mitt lik att bf får ha samvær med barnet mitt! Han klarer knapt nok å ta vare på seg selv, eller han før vel ikke det, bør hjemme med foreldre og søster og "den jenta som var lettest den mnd", narko, alkohol, lystløgner, narcesisst, psykopat... og jeg døpte mitt barn, noe som virkelig ikke slo godt an da han er muslim.
  Men bf skal betale bidrag, samt har mitt barn rett på farsarv osv
   
 12. Alenemor1982 Betatt av forumet Sommerfuglene

  Såpass ja.....! Huff...
  Men han vil ikke ha samvær heller kanskje?
   
 13. Henik Betatt av forumet Julibarna 2019

  Enig! Har selv ukjent far og skulle gjerne ha vist..
   
 14. MaiMor19 Forelsket i forumet

  Hvorfor får du barn med en mann du mener ikke er egnet som far?
   
 15. Klussedull Forumet er livet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Det kan jo være ting dukket opp i forbindelse med bruddet da :)
   
 16. Alenemor1982 Betatt av forumet Sommerfuglene

  Absolutt :)
  Hvem får barn med vilje med en de mener er uegnet.... sånne dumme spørsmål....
   
  • Enig Enig x 4
 17. Alenemor1982 Betatt av forumet Sommerfuglene

  Han endret seg veldig underveis - kan trygt si at han ikke var den jeg trodde... - eller jeg ble manipulert til å tro at han var så bra.
   
 18. Kakemonster88 Trives på forumet :) jentene i juni13 VIP Januar 2017

  Det var jo et saklig innlegg...
   
 19. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Huff, sånne folk er farlige altså. Jeg har vært så redd i alle år for å finne meg en mann som plutselig skiftet ham. Skremmende at folk oppfører seg sånn.
   
 20. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Det er vel mer et spørsmål fra en person som mangler erfaring tenker jeg. Synes ts svarte godt på spørsmålet.
   
  • Enig Enig x 1

Del denne siden