Noen som har født på ahus?

En tråd i 'Juni 2019' startet av Mileka, 10 Jun 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mileka Forelsket i forumet Junibarna 2019

  Har prøvd å unngå historier fra sykehus generelt men ble plutselig nyskjerrig på åssen opplevelser folk har derfra?
  Blir også liggende på barsel åssen hjelp får man med barnet? Æææ litt fødsel panikk plutselig :nailbiting:
   
 2. Førstegangsfødende33 Glad i forumet Junibarna 2019

  Har ikke født, men skal føde på Ahus. Jordbær2019 fødte på Ahus for ikke lenge siden og jeg sendte henne en privat mld. Fikk dette til svar. Kan jo hende hun ser denne tråden her og kan fylle på litt mer også hvis det er mer du lurer på:happy:

  "Ja, jordmødrene vær herlige! Barnelegene også :happy:Alle vi ble møtt av på barsel og hotellet, var utrolig hjelpsomme og hyggelige :)

  Alt av bleier, tørre servietter, bodyer, pledd, bind og truser til deg, finnes på både barsel og hotellet.

  Det var fullt på hotellet, så jeg ble på barsel avdelingen en natt. Delte rom med en annen kvinne. Så ble jeg flyttet dagen etter, ca 18-19 tiden. Partner får lov til å være på barsel fra 08:00 til 22:00 ❤️ På hotellet kan selvfølgelig partner 24/7. Partner betaler for opphold per natt, og mat i kafeen. Søsken av barnet, partner og besteforeldre kan besøke på hotellrommet, og all annen besøk må skje nede i ekspedisjonen, eller glassgata på sykehuset :) På barsel avdelingen er det KUN partner som kan besøke."
   
  • Liker Liker x 1
 3. Ønskefrue Gift med forumet Tilgangsansvarlig VIP Junibarna 2019

  Ikke fra A-hus, men tror nok dette er likt på alle fødesteder:

  Ang. hjelp med barnet så får du spørre om alt du lurer på, og får veiledning om du ønsker.
  Vi ønsket at det var med en pleier for å vise oss bading.
  I tillegg var det et par på naborommet som virkelig hadde gjennomgått en tøff fødsel, mor trengte å sove, så da hadde jeg jordmor på visitt med baby i bæresele på kveldstid. Så tror nok de hjelper til der også :happy:
   
 4. Mileka Forelsket i forumet Junibarna 2019

  Det håper jeg, er nesten 99%sikker på at jeg blir for dårlig å passe barnet etter fødsel pga epilipsien og når ikke gubben får være på barsel på kveld blir det jo nesten de som må ha ansvar. Kan I teorien ikke holde barnet alene etter fødsel før jeg vet om anfall kommer eller ikke :(herregud det tenkte jeg på først nå, ble skikkelig lei meg jeg :nailbiting:
   
 5. Mileka Forelsket i forumet Junibarna 2019

  Takk for svar :love2
   
 6. Ønskefrue Gift med forumet Tilgangsansvarlig VIP Junibarna 2019

  Jeg tror nok du får den hjelpen du trenger. Kan ikke se for meg noe annet!
  Skjønner at du tenker på det, men om du uroer deg er det jo bare å ta en tlf til A-hus og spørre hvilke rutiner de har, evt. hvordan dere best kan løse det :happy:
   
  • Enig Enig x 1
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 7. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Jeg fikk keisersnitt på Ahus i mars. Det var helt supert der. Hvis du ikke kan ta deg av babyen, kommer den vel på nyfødtavdelingen vil jeg tro. Der får den mat og stell. Far kan være der til kl 22. Min var der første natta pga min svangerskapsdiabetes. Da var far der sammen med babyen, så hadde de den på natta, og jeg fikk den neste morgen. Jeg lå lenge på postoperative pg.a stor blødning etter operasjonen.
  Vi var på barsel 3 dager. Som det er sagt over far kan være der fra 10-22, men har bare en lenestol å sitte i, det blir jo litt slitsomt på tredje dagen. Og han får ikke mat der. Du får 4 måltider, de henter mat til deg hvis du ikke klarer å hente selv. De hjelper deg å dusje hvis du trenger hjelp til det.
  Og du får en nattkjole, litt kort, og bind og engangstruser. Babyen får alt. Vi brukte bare utstyr fra Ahus til både mor og barn da vi var der.
  Det er møter hver kveld, mener det var ca kl. 18 med informasjon om alt vedr. Babyen. Jeg fikk med meg det for sent, så jeg gikk glipp av det. Les i permen du får med en gang.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Jordbær2019 Glad i forumet It's gonna be May 2019 Junibarna 2019

  Fødte på Ahus ja :) Herlig opplevelse! Alle er utrolig hjelpsomme. Du får hjelp til alt du vil ha hjelp til, til alle døgnets tider :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Lykkeliten2019 Elsker forumet

  Vis du går ut på hovedsiden til forumet så kan du gå inn på fødesteder å lese om de og erfaringer fra folk ;)
   
  • Liker Liker x 1
 10. Mileka Forelsket i forumet Junibarna 2019

  Tusen takk for svar :)
   
 11. Lykkeliten2019 Elsker forumet

  De har ikke familierom dere kan bo på så partner kan bli hos deg? :)
   
 12. Mileka Forelsket i forumet Junibarna 2019

  Nei får ikke ligge på barsel hotell og de har for få rom allerede på barsel sa de og det er høysesong så far må nok hjem :shifty:
   
 13. Førstegangsfødende33 Glad i forumet Junibarna 2019

  Oppfattet at de er ganske strenge på at far ikke får være på barsel over natt ja:shifty: Jeg håper at hotellet ikke er fullt så jeg slipper å være alene på barsel første evnt begge nettene (så lenge det ikke er noe medisinsk som tilsier noe annet selvfølgelig). Vil rett på hotellet så samboer kan være sammen med oss og at vi kan ha litt mer privatliv enn på et dobbeltrom.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 14. Mileka Forelsket i forumet Junibarna 2019

  Jeg må uansett ligge på barsel 4 dager... Særlig jeg kommer til og ha tolmodighet til det :inpain:får 1 mannsrom jeg I alle fall, står oppført at jeg må ha det, men tror ikke det før jeg får se det :shy:
   
 15. Førstegangsfødende33 Glad i forumet Junibarna 2019

  Da har du ihvertfall prioritet på det, men får håpe du får det uansett når det står i journalen❤ og med 1 mannsrom kan det jo hende dere kan bøye litt på reglene i forhold til far da dere ikke forstyrrer andre ved å ha besøk på 1 mannsrom.
  Nå er min erfaring rundt 1 mannsrom kun i forhold til vanlig avd med min egen pappa som lå på sykehus flere ganger i året og gjerne over noe uker, og da forholdt vi oss sjeldent til besøkstider nettopp fordi han hadde enerom og vi fikk aldri pes på det. Men man oppholder seg selvfølgelig på rommet og går rolig i gangene.
  Håper alt ordner seg og at de ser behovet for at han kan få være der med deg utover vanlig besøkstid hvis du har behov. Han får kanskje ikke egen seng og han må jo sove på 4 døgn, men at dere i det minste kan styre det litt selv❤
   
 16. Sopha Forelsket i forumet Marsipanene 2019

  Fødte der i mars og hadde to netter på barsel. Ble godt ivaretatt, men man må tørre å spørre da. Fikk smertestillende når jeg ba om det, nippelsalve, kald saft (de har isbit-maskin!)
  Savnet en sovemaske, da det var altfor lyst på rommet, også ift hun jeg delte rom med som brukte lommelykta på tlf til stadighet...

  På fødsel fikk jeg heldigvis en student, heldig i den forstand at de blir hos deg og ikke trenger å løpe mellom flere rom. Hun var kjempedyktig. Anbefaler at du er tydelig på evt behov og ønsker med en gang.

  Lykke til!:)
   
 17. Mileka Forelsket i forumet Junibarna 2019

  Ja ordner seg nok, er ikke på død å liv at han må sove der bedre for han å sove hjemme. Men tenkte at han kjenner jo igjen anfall mønstrene:)er jo ikke akuratt nevrologer disse sykepleierne :shy:
   
  • Enig Enig x 1
 18. frupingvin Elsker forumet Sensommerbarna 2019

  Sniker fra august
  Var på Embla samtale på Ahus på fredag og snakket en del ang om mannen min kan få overnatte på sykehuset om jeg skulle få enerom og ikke familierom. Dette har de rett og slett ikke lov til pga brannsikkerhet så det er derfor partnere må forholde seg til den oppsatte tiden og reise hjem om det ikke er en seng til han på rommet. Tror de strekker seg langt for å imøtekomme den enkeltes behov, men de må selvsagt holde seg innenfor regler og kapasiteten der og da :)
  Ønsker deg lykke til!
   
 19. Mileka Forelsket i forumet Junibarna 2019

  OK takk :)
   

Del denne siden