Noen som ble igangsatt i uke 38?

En tråd i 'Svangerskap og fødsel' startet av Bkno5259092, 5 Jan 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bkno5259092 Blir kjent med forumet

  Jeg blir igangsatt 38+0 pga tidligere dødfødsel ved termin. Noen som har erfaringer å dele mht igangsettelse rundt dette tidspunktet?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 2. Prosjekt lillesøster/lillebror Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Jeg ble igangsatt 38+0 pga lett svangerskapsforgiftning.
  Det tok litt tid for kroppen å bli klar, og jenta vår ble født 38+3.

  Lykke til ❤️
   
 3. Belka87 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Himmelbarn Julibarna 2019

  Jeg har blitt igangsatt 38+3 pga svangerskapsforgiftning og fødte 38+5.
  Startet med ballong 38+3, var ikke moden i det heletatt, de trakk ut ballongen etter 24 timer og startet så med tabletter kl 12 på 38+4. Skjedde lite, litt kynnere, men ellers rolig. Rett før 4 pille kl 20 på kvelden gikk brått vannet og riene kom umiddelbart. 7 timer senere var lille gutten min ute :Heartblue
  Ved igangsetting får man gjerne mye mer intense rier, siden kroppen ikke starter på egenhånd. Men hvor mye hjelp man trenger for å komme i gang med fødsel avhenger jo av hvor moden man er på tidspunktet. Hos noen kan man ta vannet med en gang, men hos andre kreves det litt mer.
  Selv hadde jeg en god opplevelse med det å bli igangsatt og følte jeg fikk god hjelp og oppfølging underveis i fødselen.

  Ønsker deg lykke til ❤️
   
 4. Bkno5259092 Blir kjent med forumet

  Takk for svar. Var det første fødsel, eller? Ekstremt heavy eller overkommelig? Måtte de bruke tang eller annet som jeg har skjønt det er større fare for ved igangsetting enn når fødselen starter av seg selv?
   
 5. Bkno5259092 Blir kjent med forumet

  Takk! Hørtes ikke så ille ut, da :) Jeg ble også igangsatt forrige gang, men var da i uke 41, så kroppen var nok ganske mye mer moden enn det jeg muligens kommer til å være denne gangen. Fikk du smertestillende fra første stund (hvis du valgte det)? Kunne du gå rundt på sykehusområdet evt utenfor området det første døgnet, eller er det ikke noe man tenker på? :)
   
 6. Eliz92 Forumet er livet Marsboere 2020 Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Februarlykke 2015 Februarbarna 2020 Januar 2017

  Ble igangsatt en uke senere grunnet fostervann, da var jeg veldig moden og fikk drypp. Kroppen ble mer moden da og startet av seg selv.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Igangsatt 38+1 i forrige svangerskap pga dødøfsel i svangerskapet før der igjen.
  Satt igang med ballong, var moden men maks 1 cm åpning. Ballongen fallt ut etter 22 t og noen timer etter dette gikk jeg i aktiv fødsel. Trengte ikke de svelgetablettene man normalt pleier å få.
  Aktiv fødsel ble lang, mulig fordi kroppen ble tvunget i fødsel uten å være helt klar, og fordi jeg etter veldig vonde rier i 5 timer fortsatt bare hadde 4,5 cm åpning og derfor spurte om epidural. Epidural virka ikke noe særlig for meg men gjorde muligens riene mer ineffektive og like vonde. Så ei lita bom der, jeg skal aldri aldri ha epidural igjen. Men for mange fungerer den jo fint. :)
  18 timer aktiv fødsel og mini kom ut på 38+3
  Han fikk litt medfart under fødsel, ikke helt topp på apgar, så det ble en sjekk på gangen hos barnelege sammen med pappaen før jeg endelig fikk holde gutten min for første gang :) ❤️ han ble forresten tatt med sugekopp på slutten fordi han fikk lav puls under riene siste tida. Men det visste vi pga elektroden som overvåket, og legene hadde full kontroll - de tok ingen sjanser. Og han trengte heller ikke pustehjelp eller annet etter fødsel.
  En fin, dritlang og vond fødsel. Men følte meg ivaretatt hele veien og babyen sparket masse gjennom hele fødselen. Hadde også elektrode på hodet så vi visste hvordan han hadde det hele veien.

  Min dødfødsel var forresten av en veldig veksthemmet og liten bebis, så jeg hadde ikke den fulle fordelen av å ha presset ut en fullbåren baby i størrelse før. Så den delen går nok gjerne lettere til fødsel nummer to uansett. Men ellers var min dødfødsel enklere, sikkert fordi babyen hadde vært død noen dager og kroppen var klar for å avslutte svangerskapet. Fikk da en stikkpille i skjelden som ga rier etter et par timer og dermed var jeg i fødsel. Tok 6 timer fra første rie til babyen var ute.

  Men den igangsatte fødselen med yngstemann var jo likevel bedre nettopp fordi man endte opp med en levende og frisk og fin hylende baby.

  Masse lykke til ❤️❤️❤️❤️
   
  • Informativ Informativ x 1
  Last edited: 6 Jan 2020
 8. Baby snart? Gift med forumet Novemberlykke 2018 Himmelbarn Novemberlykke 2020 Assistert-jentene

  Igangsatt med ballong 38+3 pga insulinkrevende svangerskapsdiabetes. Ett døgn senere fikk jeg stikkpiller på morgenen for å få det i gang og på nytt kl. 14. Babyen ble født om kvelden. Styrtfødsel med 40 minutter fra 3 cm åpning til babyen var ute.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Prosjekt lillesøster/lillebror Forelsket i forumet Novemberlykke 2020


  Det var første fødsel, og datteren min ble forløst med sugekopp. Det ble en ganske heavy fødsel, blandt annet fordi riene stoppet opp etter 4 cm åpning. Fikk drypp, men babyen ble påvirket. Fikk ikke press eer, så derfor måtte de hjelpe. Det var på nippet til hastekeisersnitt.
  Hun hadde navlesnoret stramt rundt halsen og var helt blå da hun kom ut. Barnelege ventilerte henne. Hun kom seg fort og er frisk og kvikk i dag. De monitorerte henne hele tiden og tok mange blødprøver fra hodet. Så hun hadde fortsatt resurser, samtidig som de ville ha henne ut før dette endret seg.
  Jeg revnet og måtte sys både forran og bak, men hadde veldig lite smerter av det i ettertid. Jeg hadde litt kraftig blødning idet de tok henne ut, så dekorerte personale med tallrike fregner morkaka ville ikke slippe, så fikk akupunktur i tærne da de ikke turde la meg presse så mye pga blødningen, som de hurtig fikk kontroll på.

  Jeg fikk feber underveis, måtte få febernedsettende. Jeg kjente det ikke selv, det var jordmor som synes jeg så ut til å ha feber.

  Epiduralen gled ut, så den måtte legges igjen. Fikk blodtrykksfall da de la den og måtte få medisin intravenøst 2 ganger for å få opp trykket.

  Jeg oppfattet ikke så mye av den siste del av fødselen, men min mann synes det ble hektisk. Jeg følte meg godt ivaretatt under hele fødsel, som varte ca 11-12 t fra de tok vannet til hun var ute.

  Nå var ikke min fødsel en drømmefødsel, men mitt råd til deg er å stole på personalet og ikke holde igjen. Ikke hør på alle de dårlige historier, for man hører som regel ikke om alle de gode fødsler. Dem er det tross alt flest av.

  Jeg har for nylig vært gravid igjen og tenkte at jeg fortsatt ville føde vaginalt. Desverre mistet jeg, men når jeg forhåpentlig blir gravid igjen vil jeg ikke være redd for en ny fødsel. Om jeg får lov til det er ikke til å vite, men jeg gjør det gjerne igjen. Det er vondt når det står på, men premien er uvurderlig.
  Lykke til
   
 10. Prosjekt lillesøster/lillebror Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Så vondt det må være å miste et barn sent❤️ klem til deg.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Takk ❤️
  Ja vondt er det nok uansett hvilken uke det er i. Ordla meg litt feil, forrige gang var ikke en dødfødsel, men fødselen før der igjen var dødfødsel i 7. Måned.
  Så har heldigvis fått oppleve en levendefødsel etterpå, og der var stort etter en stille fødsel.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Karejo Forelsket i forumet Novemberlykke 2018

  Jeg ble satt i gang 38+2. Hadde litt åpning, nok til at det ikke hadde hensikt med ballong, men var likevel ikke moden. Fikk satt inn et slags innlegg med hormoner i livmorhalsen (husker ikke hva det heter). Det tok ganske nøyaktig 24 timer fra det ble satt inn, til fødselen kom igang. Etter det var jeg i aktiv fødsel i 3 timer, før lillemor var ute. Fantastisk fødsel, som gikk lekende lett! :Heartred

  Var forøvrig mitt fjerde barn :) Ble og satt igang med nr 3. De enkleste fødslene jeg har hatt, var disse to siste som ikke startet naturlig.
   
 13. Bkno5259092 Blir kjent med forumet


  Takk for detaljert og informativt svar :) Godt å vite at det kan gå relativt kjapt også før fødselen setter i gang - selv om det hørtes veldig stress ut med så lang aktiv fødsel :O Epidural skal jeg ha denne gangen også, uten tvil. Dødfødselen min var heller ikke enormt vond, men det var nok fordi jeg var så ekstremt neddopet på alt de hadde tilgjengelig. Men håper likevel at siden jeg har vært gjennom en fødsel tidligere så blir i hvert fall ikke denne verre. Det tok 10 timer for meg forrige gang, fra de startet igangsettelsen, men jeg var på overtid så kroppen min var nok også klar.
  Jeg er redd for tang og alt som er ukjent, men finner trøst i at de vil overvåke lille fra første stund med elektrode på hodet, også. Håper at jeg ikke får panikk midt i og låser meg og krever keisersnitt og sånt, da.
  Takk <3
   
 14. Bkno5259092 Blir kjent med forumet

  Herregud, det hørtes overhodet ikke ut som en drømmefødsel, nei! Men takk som svarer, og bra at du ser positivt på fødsel, selv etter en opplevelse som beskrevet her. Godt at det ikke tok flere døgn, da! Du har nok rett i at jeg må bare stole på sykehuset og tenke at jeg er i trygge hender. Selv om keisersnitt plutselig er litt mer fristende..
  Takk <3
   
 15. Bkno5259092 Blir kjent med forumet

  Takk!!! Da ber jeg til høyere makter om at jeg får lignende opplevelse, hørtes jo fantastisk ut <3 <3
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Vimso84 Flørter med forumet

  Hei blei satt igang i uke 38 med Nr to hadde litt opning men di ville prøve med ballong så den satt di inn kl 11 å kl 23 datt den ut så da var den inn pp kk hadde da tre cm opning å kl 06.34 tok di vanne å kl 09.00 fikk eg epidural å kl 09.50 hadde eg full opning å 10.04 var ho ute, ein heilt fantastisk fødsel :)
   
  • Liker Liker x 1
 17. dagosi Elsker forumet Himmelbarn Novemberbarna 19

  Jeg ble satt i gang 37+6 tror jeg det var. Da babyen hadde lite aktivitet og virket slapp. Skulle egentlig settes i gang uke 38 pga sv diabetes. Fikk satt inn ballong, gikk å spiste lunsj å når lunsjen var unnagjort så gikk vannet! De holdte da øyne med snipp etter dette og fant ut at han ikke var i form til fødsel, så ble gjort klart til ks. Så vet ikke hvor lang tid det ville gått selv om vannet gikk fort.
   
  • Liker Liker x 1
 18. 123asdf Elsker forumet Oktoberlykke 2019

  Ble satt i gang 37+4 pga svangerskapsforgiftning. Jeg var veldig dårlig så kroppen hadde begynt å gjøre seg klar for fødsel og jeg var derfor ganske moden men likevel uten åpning. Fikk ballong mandag, de tok den ut tirsdag kveld. Da hadde det ikke skjedd noe som helst. Onsdag morgen fikk jeg første pille vaginalt og så oralt hver 2. time. Førte egentlig bare til lette og overkommelige smerter. På kveld og natt ga de ikke piller, men jeg fikk beroligende medisiner onsdag kveld for at kroppen skulle slappe av og sov en god stund før jeg våknet med et pang pga rier. Stormrier og styrtfødsel. Sugekopp på slutten fordi jeg ble kjempesyk og babyen måtte ut fort. Men et veldig greit fødselforløp syns jeg. Det var mye mindre vondt enn jeg hadde sett for meg, for man hører gjerne om skrekkhistorier i forbindelse med igangsetting. Syns smertene var helt overkommelige, og det tok jo heller ikke evigheter. Det verste var å gå å vente på at noe skulle skje, tiden gikk sååååå sakte!!!! Så vær forberedt på mye venting!

  Lykke til, håper du får en fin opplevelse :)
   
  • Liker Liker x 1
 19. Prosjekt lillesøster/lillebror Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Det å føde er jo litt vondt, men når babyen er ute forsvinner smertene også. Ved et keisersnitt, har man typisk smerter en stund etterpå og vesentlig flere begrensninger for hva du kan gjøre etterpå. Det er jo ikke risikofritt heller, med ta ke på infeksjon mm. Det er best for barnet med vaginal fødsel OM man kan selvfølgelig.

  Ville velge vaginal fødsel om jeg kunne velge.

  Lykke til❤️
   

Del denne siden