noen med erfaring med framfall?

En tråd i 'Helse og velvære' startet av Karoline_, 3 Mar 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Karoline_ Flørter med forumet

  noen som har vært borti framfall her? i dag måres skulle jeg sette inn en tampong,og da var det en kul som var i veien..jeg klarte å trykke den vekk,men hver gang jeg har vært på toalettet kommer den tilbake.

  når jeg trykker den bort,så kjenner jeg fremdeles flere klumper lenger opp i kjeden..panikken tar meg litt:(
  har øm mage og sliter med å presse på do..e det da tarmen som presser på veggen?
  prøvde å ringe gynekologen men der va det stengt,så får ringe i måren...
  e 7mnd siden fødsel og alt har vært bra,så forstår ikke helt hvorfor det kommer nå:nailbiting:

  noen andre som har opplevd dette?
   
 2. fisk84 Forumet er livet Novemberskattene 2014 <3 Junibarna 2019

  Funnet ut noe?

  ganske likt her, merket det først når jeg fikk mensen tilbake etter fødsel.
   
 3. Karoline_ Flørter med forumet

  jeg gjorde knipeøvelser så og si hele dagen,og når jeg gjekk til gyn så var det faktisk blitt mye bedre.. gynekologen sa at hadde jeg kommet til en vanlig kontroll så hadde hun ikke påpekt noe fremfall. men den er der. den bakre skjedeveggen er litt slapp,noe som fører til den kulen som jeg ser. hun ville at jeg skulle fortsette treninga,siden jeg har ganske god knipe evne,jaffall prøve i en mnd. og viss jeg fremdeles var plaget så kunne eg få henvisning til operasjon.

  nå glemmer jeg å knipe,for merker ingen ting til det. men når jeg kommer på det så irriterer det meg..så nå må jeg bare prøve å trene videre,og forhåpentlig styrke opp den slappe veggen;)
   
 4. fisk84 Forumet er livet Novemberskattene 2014 <3 Junibarna 2019

  Knipe hva er det:p jeg var sånn som i tida etter fødeselennår jeg endelig kom på jeg skulle knipe så glemte jeg meg bort etter to knip...

  du er god som gjør innsatsen og bra det hjelper ☺️
   
 5. Klarsåklar Elsker forumet Novemberlykke 2018 Novemberbarna 19 Julegavene 2019

  Jepp har det selv. fremfall av tarm og skjedevegg.... kjenner det innenfor åpningen. Det er verre om jeg har hard mage og kjenner det veldig godt om jeg må på do nr. 2.
   
 6. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017

  Blir det gjort t noe med det? Eller skal man bare gå sånn? Merket du det raskt etter fødselen eller tok det en stund? 3 uker siden fødsel her, og jeg oppdaget i dag at jeg sannsynligvis har fremfall. Håper knipeøvelsene kan bedre det!
   
  Last edited: 23 Mar 2020
 7. Klarsåklar Elsker forumet Novemberlykke 2018 Novemberbarna 19 Julegavene 2019

  jeg merket det etter en stund etter første fødsel. Var jo hos gyn og han sa det kom til «gå tilbake» etter et halvt års tid. Men så ble jeg jo gravid 3,5 mnd etter fødsel så da ble det dessverre litt verre. Nå er det snart 4 mnd siden andre fødsel og det er ikke blitt noe særlig bedre. Jeg har nedfall av både skjedevegg og endetarm.

  det finnes forskjellige grader av det. Grad en er veldig lite og mange vil ikke merke det en gang. Grad to kjenner man det innenfor åpningen om man kjenner med fingen. Grad 3 henger det ut.

  det er anbefalt knipeøvelser/bekkenbunnstrening. Jeg var flink hele svangerskapet og etter men har ikke hatt noe særlig effekt hos meg. Jeg fikk beskjed av jordmor å ta en opperasjon når jeg var ferdig med barn. Det hendte at denne operasjonen ikke alltid løste problemet likevel og at det ville falle ned igjen.

  Jeg er ikke veldig plaget. Kjenner ikke nedpress lg slikt. Men det plager meg psykisk med tanke på sexliv osv. Jeg blir også lett forstoppet. Jeg har meldt meg inn i hypropressiv trening og skal prøve denne metoden, men vil ikke si til det at det er løsningen pga jeg ikke har gjennomført det enda.

  beste tipsa mine er forebyggende og vil hjelpe å ikke gjøre det verre:
  - unngå treg mage/hard pressing
  - brukk krakk når du gjør nr.2 så du sitter i rett stilling
  - unngå tunge løft/hard trening som fører til nedpress
   
 8. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017

  Takk for informativt svar! Jeg håper jeg klarer å få time hos fastlegen til seksukerskontroll, men det er visst ikke prioritert i disse dager. Da er det betryggende med tips og triks fra noen som har litt erfsring med problemet. Jeg vet ikke om det er skjedevegg eller endetarm hos meg, men det får jeg vel vite når jeg på et eller annet tidspunkt får legetilsyn.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Klarsåklar Elsker forumet Novemberlykke 2018 Novemberbarna 19 Julegavene 2019

  bare var forberedt på å få dårlig svar av lege... utrolig hvor dårlig kunnskap de har om dette problemet innenfor helseyrkene... men håper legen din tar det alvorlig :) og et lite tips for å kjenne etter om det kan være endetarm er når du kjenner du må på do nr. 2 så kan du ta en fing inn i kjeden å da vil du kjenne om det er endetarmen. For den vil da bule mer og være klar til basjing:bag:
   
  • Informativ Informativ x 1

Del denne siden