Snikkerskake
Bunn:
3 eggehviter og
3 dl sukker
Piskes stivt
20 ritzkjeks (knuses litt)
2 1/2 dl peanøtter (knuses med kjevle)
Ritzkjeks og peanøtter blandes i marengsen.
Smør "deigen" ut på et bakepapir i en langpanne og stek på
175 grader i 15-20 minutter.
Når den er avkjølt deles bunnen til to deler.
Fyll:
3 dl fløte + litt sukker vispes og tas mellom to bunner.
Topping:
3 eggeplommer
3 ss sukker
Piskes for hånd.
100g melkesjokolade
60 g smør
1 ts kaffe
Smeltes sammen.
Marangsbunn kake
Ingredienser:
6 eggehviter
3 dl sukker
Noen dråper sitronsaft
1 pakke Vaniljekrem (ferdig)
3,33 dl kremfløte
2 ss sukker
1 kurv med jordbær
2 Kiwi
Fremgangsmåte:
Romtemperer eggene
Sett ovn på 125 grader
Knekke eggene i en bolle, tilsett noen dråper sitronsaft. Pisk eggehvitene til hardt skum
Tilsett sukker. 1 dl av gangen. Fortsett å piske til en veldig fast masse
Legg bakepapir på en stekeplate.
Fyll marengsmassen i en krempose (evt. en plastpose) og lag en rund bunn. Start innerst i sirkelen og sprøyt utover til ønsket størrelse. Lag marengstopper rundt hele bunnen.
Stekes midt i stekeovn på 125 grader i 2 1/2 til 3 timer. Kaken skal bli skikkelig sprø og svakt brunlig.
Avkjøl, og stryk vaniljekrem ut over bunnen
Pisk kremfløte med sukker, og legg over igjen
Rense og del jordbær i to, legg dem øverst
OreoKake
Ingredienser
Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem (skal opprinnelig være den amerikanske cool whip, men den er umulig å spore opp i Norge! Jeg har vært overalt for å prøve å finne! Jeg har brukt Menkomel Whipping i stedet, men du kan også bruke helt vanlig kremfløte)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)
Tilberedning
1/4 del av oreokjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter. Smelt smør, og hell det over kjekssmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.
Miks kremosten med melis med en miksmaster så det blir en luftig og kremete masse. Bland krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kjeksbitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.
Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kjeksbitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus.
La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser.
Kopierte disse fra nett, det er de kakene som var skikkelig poppis!! De var drit god..
Som sagt laget ikke jeg de, vi fikk noen til å lage de, men skal nok prøve selv også!!