A
alltid bekymret
Guest
Hei,
Jeg skriver anonymt fordi jeg synes det er flaut at jeg er så overstadig bekymret over alt som har med mat å gjøre nå når jeg er gravid. Er i uke 25 og gjennom hele graviditeten vært nervøs i forhold til mat. Jeg vet at jeg overdriver, men jeg sliter med å legge bekymringene fra meg. Det er spesielt listeria og toxoplasmose jeg har hengt meg opp i. Jeg tørr for eksempel ikke spise vanlig kjøttpålegg (f.eks. hamburgerrygg og kokt skinke) utenom på ostesmørbrød som har vært under grillen, selv om jeg vet at dette er egentlig er "tillatt". Jeg er også redd for å spise ute, både på resturant/kafe og hos venner/familie. På møter og seminar jeg deltar på ifm jobb har jeg med meg egen matpakke fordi jeg ikke tørr spise bagettene som blir servert.
Nå er jeg fra meg av bekymring fordi jeg i går var i selskap hvor det ble servert grillmat. Der spiste jeg først en bit av en chillipølse som viste seg å ikke være helt varm (var ikke kald, tror den var varm nok til at jeg hadde spist den om jeg ikke var gravid). Resten av denne gav jeg til kjæresten. Neste pølse spiste jeg opp, og tenkte egentlig at den var ok, mens jeg sa til meg selv at jeg ikke måtte være så hysterisk. Dette var også en ostepølse med chilli, og osten inni var smeltet, men jeg brant meg ikke. Etter det spiste jeg en vanlig grillpølse. Denne var skikkelig varm, og da begynt jeg selvsagt å tenke at ostepølsa med chilli kanskje ikke hadde vært over 70 grader… Nå gnager dette i hodet. Har jeg noen grunn til å være bekymret? Er det noe jeg kan gjøre nå? Barnet i magen betyr så uendelig mye for meg og jeg klarer ikke tanken på at noe skal skje…
Hvordan tenker dere andre omkring dette med mat? Jeg vet at jeg er overdrevet bekymret, men det er jeg kanskje ikke alene om? Jeg synes også at det er så utrolig flaut at jeg ikke klarer å holde bekymringene unna, og liker helst å framstå som at jeg ikke er bekymret i det hele tatt. Kanskje hadde det vært enklere om jeg klarte å være ærlig? Da kunne jeg kanskje bedt om en overstekt pølse i går….
Jeg skriver anonymt fordi jeg synes det er flaut at jeg er så overstadig bekymret over alt som har med mat å gjøre nå når jeg er gravid. Er i uke 25 og gjennom hele graviditeten vært nervøs i forhold til mat. Jeg vet at jeg overdriver, men jeg sliter med å legge bekymringene fra meg. Det er spesielt listeria og toxoplasmose jeg har hengt meg opp i. Jeg tørr for eksempel ikke spise vanlig kjøttpålegg (f.eks. hamburgerrygg og kokt skinke) utenom på ostesmørbrød som har vært under grillen, selv om jeg vet at dette er egentlig er "tillatt". Jeg er også redd for å spise ute, både på resturant/kafe og hos venner/familie. På møter og seminar jeg deltar på ifm jobb har jeg med meg egen matpakke fordi jeg ikke tørr spise bagettene som blir servert.
Nå er jeg fra meg av bekymring fordi jeg i går var i selskap hvor det ble servert grillmat. Der spiste jeg først en bit av en chillipølse som viste seg å ikke være helt varm (var ikke kald, tror den var varm nok til at jeg hadde spist den om jeg ikke var gravid). Resten av denne gav jeg til kjæresten. Neste pølse spiste jeg opp, og tenkte egentlig at den var ok, mens jeg sa til meg selv at jeg ikke måtte være så hysterisk. Dette var også en ostepølse med chilli, og osten inni var smeltet, men jeg brant meg ikke. Etter det spiste jeg en vanlig grillpølse. Denne var skikkelig varm, og da begynt jeg selvsagt å tenke at ostepølsa med chilli kanskje ikke hadde vært over 70 grader… Nå gnager dette i hodet. Har jeg noen grunn til å være bekymret? Er det noe jeg kan gjøre nå? Barnet i magen betyr så uendelig mye for meg og jeg klarer ikke tanken på at noe skal skje…
Hvordan tenker dere andre omkring dette med mat? Jeg vet at jeg er overdrevet bekymret, men det er jeg kanskje ikke alene om? Jeg synes også at det er så utrolig flaut at jeg ikke klarer å holde bekymringene unna, og liker helst å framstå som at jeg ikke er bekymret i det hele tatt. Kanskje hadde det vært enklere om jeg klarte å være ærlig? Da kunne jeg kanskje bedt om en overstekt pølse i går….