Nekte setefødsel

En tråd i 'Juli 2017' startet av Hermansinmamma, 7 Jun 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Hermansinmamma Glad i forumet


  Ja, det er nok det. Jeg hører til Kalnes sykehus, og enda ikke møtt mer enn en lege som har noe forståelse.
   
 2. Utålmodigemeg Gift med forumet Oktoberfruene 2018 Julibaluba 2017

  Hjelp! Ba de deg gå NED såpass gjennom hele svangerskapet? :eek: vet de ikke ønsker vektoppgang, men at du skal jobbe med å slanke deg mens kroppen er gravid...
   
 3. Hermansinmamma Glad i forumet

  Joda, så lenge jeg var så overvektig var det ikke noe farlig. Gått opp 3 kg hele svangerskapet og det er jo helt krise
   
 4. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Hm. Men de pleier da å ta røntgen eller liknenede for å sjekke i forhold til sete. Etterlys det i såfall :)
   
 5. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Så uheldig :( Hadde super erfaring med de da jeg fikk min datter for 16 måneder siden. Dog ikke sete, men ks. Håper du møter noen du kan snakke skikkelig med som det går an å ha en samtale med!
   
 6. Dunja Forelsket i forumet

  Jeg har aldri hørt om det før...man lærer stadig noe nytt. Da hadde jeg nok sagt nei til det også;)
   
 7. Mirari Elsker forumet Oktoberskatter 2014

  Det var da voldsomt til vektnedgang du fikk beskjed om! Trodde ikke det var anbefalt å gå ned så mye i uken om en ikke er gravid engang! [emoji15][emoji33]
  Nå aner ikke jeg hvor mye bmi på 39 vil si, men jeg syns ikke at det høres klokt ut med et så stort vekttap gjennom et svangerskap!
   
 8. torhildy Betatt av forumet

  Eg har to setefødsler bak meg (i 2012 og 2013). Første fødsel var ikkje "planlagt" sete, det fann dei ut først når fødselen var i gang. Så der blei det ikkje tatt noko mål av meg, men ul av ungen for å estimere størrelse. Det var ein "liten" unge (3100 g, 50 cm) så ks var ikkje eit tema. Eg fekk epidural og måtte faste sidan sjangsen for ks var høg. Fekk god info om kva som kom til å skje og det var alltid ei jordmor hjå meg. Eg blei godt fulgt opp heile veien og når ungen kom ut var det "fullt" rom. Dei brukte tang på slutten, men ein ukomplisert fødsel for så vidt. Andre fødsel var me forberedt på at det blei sete så då var eg på samtale og ul i veke 38 (?). Under fødselen fekk eg god oppfølging og det blei ganske likt som den første i grunn. Men den gangen slapp eg heldigvis å faste (anbefaler ikkje faste under fødsel der kroppen bruker/treng mykje energi!).
  Setefødsel går ofte litt treigare enn vanleg, eg fekk drypp med begge og fødselen varte i 24 og 12 timer (7 og 12 dager over termin).
  Dette var på KK (Bergen) der dei er ganske flinke på setefødsel, det var ikkje eit tema å prøve å snu og heller ikkje planlagt ks. I ettertid er eg glad for det, men var sjølvsagt bekymra både første og andre gangen...
  Denne gangen (veke 35 no) ser det ut til at det blir vanleg fødsel, noko eg er veldig spent på
   
  • Liker Liker x 3
 9. sogn78 Forumet er livet VIP

  Det er vel stort sett førstegangsfødende som ender opp med keisersnitt både vanlig fødsel og sete. Det er stor forskjell på å føde eit barn i sete når det allerede har vore tre barn samme vegen, enn om det er førstemann:)
  Kjenner forresten tre stykker som hadde fine setefødsler uten komplikasjoner, barn nummer to, to og tre:)
   
  • Liker Liker x 2
 10. Minimeg Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Januarlykke 2019

  Nå sniker jeg fryktelig her, men må bare dele.
  Jeg fødte i sete (som ble oppdaget på overtidskontollen) og angrer ikke på det. Følte også jeg hele tiden hadde ett valg, men for meg var det aldri noe alternativ med keisersnitt heller, så mulig jeg hadde kjent annerledes på det hvis jeg egentlig ville det..
  MEN i ettertid gikk jeg til osteopat med sønnen min som hadde mye låsninger i bl.a hofter og nakke som er ganske vanlig etter en så tøff fødsel, og hun fortalte at hun hadde kjempegod erfaring med å snu babyer som lå i sete. Babyen legger seg den veien det er best plass og det er ofte låsninger og spenninger i livmor, bekken som gjør at den blir liggende i sete. Løsner man opp i dette snur babyen seg ofte helt av seg selv (hun hadde til og med opplevd at babyer snudde seg under behandling :)) dette er noe helt annet en det de gjør på sykehusene hvor de faktisk snur manuelt og med "tvang".
  Poenget mitt er bare at hvis du ender opp med baby i sete ville jeg oppsøkt en osteopat med erfaring med å snu og prøvd det :) (hvis du har mulighet da)
  Jeg hadde mye låsninger i bekkenet mitt som jeg har løsnet opp i nå og håper nestemann kommer med hodet først :p
   
  • Liker Liker x 4
 11. Rimfrost92 Gift med forumet Septemberlykke 2015 Oktoberlykke 2019


  Jeg hadde bmi på 40, og ikke fått noe beskjed om å slanke meg ..
  Jeg har hatt 2 vekstestimeringer av baby, men trengte ikke flere nå, var på siste forrige uke.

  Rart det er så forskjellig praksis!
   
 12. Hermansinmamma Glad i forumet

  Jøss, heldig du er da!
   
 13. Dunja Forelsket i forumet

  Det er helt sikkert forskjellig, men selv kjenner jeg best på egne og de næreste sine opplevelser. Det ville i stor grad påvirket mitt valg i en slik situasjon.

  Min andre fødsel var mye verre enn første, så personlig stoler jeg forøvrig ikke helt på det at det blir så mye enklere. Det er derimot bare av egenerfaring, jeg vet jo at det somoftest blir det. Klarer likevel ikke å styre følelsene i forhold til tredje runde. Jeg gruer meg mer, og er mer usikker nå.

  Når det gjelder setefødsel generelt kan det godt hende at det er flere 1 gangs fødende som ender i hastekeisersnitt. Den statistikken kjenner jeg ikke til og har ikke les, men er det sånn syns jeg jo egentlig at det bør gå inn som en viktig faktor i vurderingen av anbefaling, for da er % andelen høy i den gruppa. Jeg syns uansett at det er høyt at over 40% av de som anbefales setefødsel ender i haste keisersnitt.
   
 14. Nunnemor Forelsket i forumet

  Ja, jeg reagerer også på at det er så forskjellig praksis!
   
 15. Rimfrost92 Gift med forumet Septemberlykke 2015 Oktoberlykke 2019

  Man begynner jo å lure på om man blir godt nok ivaretatt! :/
   
 16. Spirevipps Flørter med forumet

  Min turner alle veier.skal på sjekk av leie i morgen. Jeg NEKTER setefødsel.
   
 17. Nunnemor Forelsket i forumet

  Ja, jeg sitter igjen med det samme spørsmålet...
   
 18. Hermansinmamma Glad i forumet

  Syns at det er slitsomt med så tett oppfølging. Har over en time til sykehuset ( en vei ). Så både dyrt og masete når det blir så hyppig.
   
 19. Nunnemor Forelsket i forumet

  Det skjønner jeg :) Jeg har derimot veldig kort vei, og synes det hadde vært trygt med mer oppfølging :)
   
 20. Hermansinmamma Glad i forumet

  Liten oppdatering etter sykehuset i dag : Han lå med hodet ned, men ikke langt ned så vi får håpe han blir liggende. Vekta er estimert til 3340 i dag (3310 for 6 dager siden) så de vil sette meg i gang 23 juni.

  De kunne ikke tvinge noen til å føde i seteleie, så skulle han ligge i sete da, så blir det ks :)
   
  • Liker Liker x 3

Del denne siden