Nefrostomi i svangerskapet / hydronefrose

En tråd i 'Desember 2019' startet av Sandrus, 9 Sep 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Sandrus Andre møte med forumet

  Hei. ;)
  Er det noen andre her som har fått påvist hydronefrose i svangerskapet? Og som har måttet få lagt inn nefrostomikateter? :)

  Jeg har nettopp fått nefrostomi som jeg skal gå med frem til fødsel, og jeg kjenner ingen andre i samme situasjon. :smiley-ashamed005
   
 2. Sekiro Glad i forumet Novemberbarna 19 Julegavene 2019

  Hva er hydronefrose?
   
 3. TessAlp Glad i forumet Tilgangsansvarlig Septemberlykke 2016 Julegavene 2019 Januarlykke 2020

  Ikke helt det samme og uten å kuppe tråden - har i noen dager hatt sterke smerter over høyre nyre. Litt blod i urin men ikke nok til videre utredning enda, legen ønsker jeg bare venter og ser an smertene. Når jeg googler symptomene og forløp kommer hydronefrose opp.
  Hvordan fikk du påvist det? Og hvordan var forløpet/symptomer for deg?
   
 4. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Har lav nyrefunksjon men vet ikke veien videre..
   
 5. Sandrus Andre møte med forumet

  Beklager det latterlig sene svaret! Jeg fikk det påvist fordi smertene ble uutholdelige og allmenntilstanden min sank drastisk. Hadde over 200 i CRP og feber på nesten 40. Nyrebekkenbetennelse.
  Etter 14 dager innlagt med intravenøs antibiotika var smertene fortsatt veldig sterke, selv om allmenntilstanden nå var bra igjen. Ny ultralyd av nyrene viste at utvidelsen av nyrebekkenet hadde blitt større. Måtte legge inn dren for å redde nyra. Nå har jeg fått påvist hydronefrose på den andre nyra også, men den er ikke ille nok til at vi legger inn dren. Foreløpig.
   
 6. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Huffda.. vet de hva dette kommer av ?
   
 7. Sandrus Andre møte med forumet

  De sier at den venstre siden mest sannsynlig har fått det fordi jeg er hardt rammet av endometriose, og at på den høyre siden er det babyen/livmora som klemmer på urinlederen slik at det blir blokkert. Når urinleder ikke virker vil urinen prøve å komme seg ut, men når den ikke kommer seg forbi blokkeringen vil det samle seg opp i nyrebekkenet og skape trykk. Dette skaper jo også ofte urinveisinfeksjoner og andre plager i urinveiene på grunn av opphopningen av bakterier i urinen.
   
 8. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Huffda, så uheldig. Hvordan er prognosene etterpå ?
   
 9. Avventende Andre møte med forumet

  Har du født? Hvordan gikk det? Jeg har selv fått innlagt nefrostomikateter som jeg skal ha fram til fødsel, men gruer meg litt og ser for meg å være veldig handikappa under fødselen.
   

Del denne siden