Når kan barnet begynne å få leverpostei?

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Forumansvarlig Tamara, 28 Feb 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Ikke i bruk Forumet er livet

  Spørsmål fra en anonym bruker:

  Kan babyen min på 6 mnd få leverpostei på brødbiter?
   
 2. Kaja fra Melk.no Blir kjent med forumet

  Hei!

  Takk for spørsmålet.

  Barn kan gjerne få brødbiter med leverpostei fra de er 6 måneder. Ett av de viktigste næringsstoffene å tenke på når man begynner å barn vanlig mat er jern, og dette er både grovt brød og leverpostei gode kilder til.

  Hilsen Kaja
   
 3. Gravidstudine Flørter med forumet

  Hei! Jeg har latt babyen min på snart 6 mnd smake litt på brødskive med leverpostei og han er veldig begeistret for smaken. Jeg er litt engstelig for at han skal få brødbiter i halsen, hvordan er det best å servere brød til baby?

  Han har to tenner og har kun fått smakeprøver på grøt, brødskive, banan, most eple og sviskemos. Av dette er det brød med leverpostei som har falt mest i smak :)

  Når jeg har gitt han brød, så har jeg holdt han på fanget og latt han sutte/gnage på en kvart brødskive som jeg holder. Han vil gjerne holde selv, men det synes jeg er litt skummelt. Han kan ikke sitte oppreist på egen hånd. Er det lurere å bløte skiven i tynn babygrøt og gi med skje? Eller er det god tyggetrening å gi han brødskiven som den er? Han har ikke satt noe i halsen til nå, og han bløter jo egentlig skiven med spytt når jeg gir på den måten som jeg har gjort til nå.

  Han har fått brød 3 dager på rad nå, de første to dagene fikk han bare noen smuler med leverpostei fra fingeren min og i går fikk han gnage i seg nesten en kvart skive. Kan jeg nå gi han så mye han klarer? Tipper det ikke blir så mye mer enn en kvart skive uansett! I grøt anbefales det jo å tilsette malt, det får jeg jo ikke gjort med brød. Bør jeg gi sviskemos samtidig for å unngå hard mage?
   
 4. Kaja fra Melk.no Blir kjent med forumet

  Hei gravidstudine!

  Jeg kjenner igjen dette med brød og bekymring med å sette det i halsen da min gutt var så liten... Men, det eneste man kan gjøre er å prøve seg frem og se hva som passer barnet, da barn er veldig forskjellige med tanke på spiseutviklingen og når de er klare for ulike biter og konsistenser. Så jeg synes det virker som om du gjør dette på rett måte! Brød med leverpostei er super mat til de små, da det gir mye jern. Om han vil ha en kvart eller halv skive så tenker jeg at det er helt fint å gi det! Og det er god trening i det, som du skriver, med tanke på å tygge etc.

  Jeg antar at du enten ammer eller gir mme, da gutten din er så liten. Det er greit å sørge for at de små for nok væske for å unngå hard mage. Er han plaget med hard mage er det smart å gi sviske!
   
  • Enig Enig x 1

Del denne siden