Når fødselen starter..

En tråd i 'April 2020' startet av MorT, 28 Mar 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. MorT Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Er det slik at vi damer må gå opp på fødeavdelingen alene når fødsel er i gang? Også sjekker de hvor i løpet man er, før far evt før komme inn hvis man har kommet til 4cm (aktiv fødsel)? Vil jo være veldig rart hvis far får være med inn, men blir kastet ut hvis man bare har nådd 3 cm??:hilarious: Det kan vel ikke være sånn? Skal forhåpentligvis på kontroll hos jordmor til mandag, så da skal jeg spørre henne hvordan dette praktiseres på sykehuset der jeg skal føde. Første fødsel ble jeg satt i gang, så har aldri opplevd at det starter hjemme før. Hvis det skulle gjøre det denne gangen er det vel best å holde seg hjemme så lenge som mulig, så far slipper å bli sittende på parkeringsplassen å vente eller bli kastet ut...
   
 2. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Sniker fra mai, men var det jeg har fått beskjed om ja. At far ikke får inn før aktiv fødsel. Jeg spurte hvordan det ble for oss da vi har lang vei og ikke kan vente hjemme (da aktiv fødsel var under 2 timer sist.. da rekker jeg ikke sykehuset) mens åpningsfasen var på 12 timer + (her fikk vi jo dra ut og inn av sykehuset men det får man ikke nå).. fikk beskjed at at dersom jeg hadde like lang åpningsfase denne gangen så måtte far bare vente i bilen.. 12 timer... juhu
   
 3. MorT Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Jeg forstår ikke helt hvorfor det er sånn, når han allikevel får slippe inn seinere i forløpet. Er det kanskje fordi man først kommer på fødestuen ved aktiv fødsel, og at de kun ønsker far på det rommet? Det må kanskje være sånn?
   
 4. Annie35 Blir kjent med forumet

  Jeg fødte denne uken og far måtte sitte i bilen og vente til jeg var i aktiv fødsel. Han fikk ikke komme inn på fødeavdelingen i det hele tatt før da. Og når han først var der så kunne han ikke for eksempel hjem for å hente noe, da kom han ikke inn igjen. Jeg reiste også inn litt tidlig pga Styrtfødsel sist så han satt i bilen og ventet i 1,5 time før jeg kunne ringe og si at han kunne komme.
   
 5. Pio Elsker forumet Maiblomstene 2020

  Sniker fra Mai. Har også fått samme beskjeden, at jeg går inn alene, og at far må vente i bilen (har 3 timers reisevei) eventuelt må far ta inn på hotell. Og at når man er i aktiv fødsel så kan far ringes og at han da får komme inn, da får man fødestue, og de ønsker å begrense antall besøkende til et rom. Så derfor får heller ikke far være med til barselavd,men kun være tilstede 2 timer etter fødselen på fødestua.
   
 6. Namia Glad i forumet Påskekyllingene 2020 Aprillykke 2017


  Men var du på samme rommet hele veien? Altså inne på fødestuen både før og etter far fikk komme?

  Om så er så klarer jeg ikke se forskjellen. Forstår det med at far ikke skal være med når man skal via undersøkelsesrom osv. Det er jo unødig smitterisk. Men når man først har kommet inn på fødestuen så fatter jeg ikke problemet :rolleyes:
   
 7. Annie35 Blir kjent med forumet

  Jeg var først på undersøkelsesrom for CTG og sjekk, fikk ikke fødestue før jeg var i aktiv fødsel og da fikk han komme. Jordmor og barnepleier hadde smittefrakk og munnbind på hele tiden selv om vi begge er friske og ikke i karantene. Jordmor sa det var endringer hele veien så det kan jo være det forandrer seg til du skal føde?
   
 8. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Hvordsn definerte de aktiv fødsel? Da jeg gikk i aktiv fødsel så var jeg så smertepåvirket at jeg ikke hadde klart å ringe mannen selv.. hadde ikke pauser mellom riene, så mannen og jordmor måtte være to for å løfte meg ut av badekaret...
   
 9. Namia Glad i forumet Påskekyllingene 2020 Aprillykke 2017

  Da forstår jeg :) hvor fødte du?
   
 10. Annie35 Blir kjent med forumet

  Såvidt jeg forstod så var det over 4 cm åpning og gode rier. Det var rimelig vondt ja, men hadde såpass pause mellom riene at jeg klarte å ringe. Han stod klar så jeg slapp å si så mye :happy:
   
 11. Annie35 Blir kjent med forumet

  Jeg fødte på SUS :happy:
   
 12. Namia Glad i forumet Påskekyllingene 2020 Aprillykke 2017

  Var det en fin opplevelse? :) fødte på sus jeg og sist, og skal det denne gangen. Ikke kjekk opplevelse sist, men har god tro denne gang:D
   
 13. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Jeg hadde ikke pause i hele tatt på den tiden..
   
 14. Annie35 Blir kjent med forumet

  Pauser hadde ikke jeg heller sist så det forstår jeg godt! Jeg vil tro at om det er så intenst så hjelper jordmor med å ringe, eller så kan det være at de lemper på reglene om cm, har man ikke pause så må det vel kalles aktivt i mitt hode.
   
 15. Annie35 Blir kjent med forumet

  Det var intenst! Aktiv fødsel i godt under en halv time så jeg vil si det var tøft. Men barnet var friskt og jeg er i fin form så da kan jeg ikke klage heller :happy:
   
 16. 1991solsikke Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Når en mistenker at fødsel er i gang så blir jo alle oppfordret til å ringe fødeavdeling. Så jeg hadde spurt i tlf hvordan dere skal gjør det i praksis den dagen du skal føde :)
   
 17. Frk. Gamlemor Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Kjenner jeg er glad for at vi bor nærme sykehuset... Sist gikk ting veldig fort, så om det gjør det igjen så blir det ikke så lenge 0 vente for han...

  Jeg er dog tett i nesen, har ingen andre symptomer på forkjølelse og leser at tett nese er veldig typisk I slutten av svangerskapet.
  Alokebel regner jeg med jeg må føde på isolat. Noen steder ser jeg at så lenge far er frisk får han være med på isolat fødsel, men så sa jordnom her i byen at det får han ikke... Så jeg er veldig spendt på det.. For så lenge han er frisk og jeg er den som er "smitte bærer" så er jo han utsatt for min smitte i det daglige uansett?

  Jeg skal I allefall høre med legen min i morgen. For pga den tette nesea mi har jeg mistet en tilvekstkontroll og en jordmor time. Så enten får de teste meg så jeg får kontrollene mine, eller så får de starte fødselen så jeg kan leve "normalt" igjen. :bored:
   
 18. Namia Glad i forumet Påskekyllingene 2020 Aprillykke 2017

  Jeg og har vært tett i nesen i en evighet nå. Opplever det som hovne slimhinner, som er vanlig i svangerskap. Tok en Aerius i dag, og vips det forsvant. Så jeg tenker jeg tar det fremover :rolleyes:
   
 19. Frk. Gamlemor Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Er det allergimedisin? For det tar jeg allerede... Og det hjalp mot nysing men ikke mot nesen... Begynte for to uker siden.
   
 20. Namia Glad i forumet Påskekyllingene 2020 Aprillykke 2017

  Ja det er allergimedisin. Men de ulike har gjerne ulike virkestoffer :) jeg får ikke samme effekt av zyrtec f eks
   

Del denne siden