Når avvenne nattmating?

En tråd i 'Januar 2018' startet av Lil-17, 18 Jun 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lil-17 Forumet er livet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019 Desemberlykke2017 Assistert-jentene Snøfnuggene 2018

  Når har dere tenkt å avvenne måltidene på natten? Tenker da mest på oss med flaskebabyer.
  Vet det er individuelt, men likevel.


  Her nærmer lille seg 6 mnd. Storebror slutta med mat om natten da han var 5 mnd.
  Ser for meg at det blir mating på natten en stund fremover da lille spiser lite til hvert måltid, og ikke har ''så mye å gå på''.
   
  Last edited: 21 Jun 2018
 2. Pingo87 Flørter med forumet

  Her har han sluttet av seg selv, tror det er en måneds tid siden. Nå holder det med byssing og sutten hvis han våkner. Når det er sagt så sovner han ganske sent, som regel rundt 21-21.30 tiden, og får flaske rett før det.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Ikke i bruk Forumet er livet

  • Liker Liker x 2
  • Enig Enig x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Babylykke18 Glad i forumet Snøfnuggene 2018

  Vår lille har de siste 2 mnd sovet så dårlig (våkner hver eneste time hele natta), så vi har bestemt at vi gradvis skal få henne over på eget rom, venne henne til at det også er pappaen som kommer om natten- og evt også til å slutte med spising om natt, dersom hun ikke begynner å sove i lengre intervall.
  Om det hjelper å bare flytte på eget rom, og pappaen kan få henne i søvn noen av oppvåkningene, har jeg ikke noe i mot å amme 1-2 ganger pr natt en god stund til. Men samtidig kan det kanskje være greit å bare ta alt i en smell.. skal kjenne litt på hva vi føler når vi kommer så langt. Skal uansett vente til dette grusomme utviklingsspranget er over [emoji87][emoji85]
   
  • Liker Liker x 2
  • Uenig Uenig x 1
 5. Lil-17 Forumet er livet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019 Desemberlykke2017 Assistert-jentene Snøfnuggene 2018

  • Liker Liker x 2
 6. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Nattamming bør ikke avvennes før du skal slutte å amme. Det bør være det siste måltidet som ryker. Melkeproduksjonen kan gå kraftig ned om man slutter å nattamme. Samsov så slipper du å stå opp for å mate. De blir fremdeles sultne. Har liten magesekk og trenger enda påfyll. De slutter som regel av seg selv når de er modne nok.
   
  • Liker Liker x 1
 7. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Du bør ta det gradvis. De blir sulte de også. Grusomt og slemt å nekte en sulten baby mat igjennom hele natta fordi du er mer opptatt av dine behov en babyens. Baby vil sove lenger med tid enn Lær baby på en skånsom og forsiktig måte (der baby hele tiden føler seg trygg) å finne søvnen selv, da kan det være det blir mindre oppvåkninger på natt om hen ikke våkner av sult. Anbefaler lilleminis og lykkeligbarndom.no

  Og plutselig flytte baby til eget rom er ikke en skånsom måte å lære baby å finne søvnen alene på. Babysteps- bittebittesmå
   
 8. Lil-17 Forumet er livet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019 Desemberlykke2017 Assistert-jentene Snøfnuggene 2018

  Men jeg ammer ikke... Har ikke ammet siden lille var 6-7 uker...
  Kanskje jeg burde formulert som mitt annerledes.
   
 9. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Men da er det større sannsynlighet for at baby vil avvennes naturlig:) vent å se det an en stund.
   
  • Liker Liker x 1
 10. Babylykke18 Glad i forumet Snøfnuggene 2018

  Unnskyld meg- men å bare anta at jeg setter mine behov foran babyens synes jeg var en smule drøyt....

  Jeg gjør det like mye for hennes del, fordi hun totalt i løpet av døgnet får alt for lite søvn når hun ikke sover om natta, fordi hun ikke sover om dagen heller. Og hvor er det jeg skriver at vi ikke skal ta det gradvis? Beklager om jeg formulerte meg så dårlig at det så ut som jeg bare hadde tenkt å dumpe henne i egen seng og stenge døra!

  Å jada, vi har prøvd alt! Vi er i hyppig dialog med HS (OG lilleminis!) og fikk faktisk tipset fra henne, om å bytte rom- og evt kutte nattamming for å se om det hjelper.
  Som du sikkert leste, skriver jeg at jeg gjerne fortsetter med nattamming en stund til, dersom det går ned til 1-2 måltider i stedet for 8-9 som vi har nå. Hun er ikke sulten 8-9 ganger i løpet av natten nå, for hun får masse amminger + fast føde 3 ganger om dagen (og før du kommer med noen innvendinger der også- så er det og etter avtale med HS), så det bør holde lenge. Men amming er det eneste som får henne i søvn igjen når hun våkner, og dette mønsteret må vi bryte.

  Det er fint at du kommer med tips og råd, men om jeg var deg ville jeg tonet ned et par hakk! Vi er flere førstegangs foreldre her, som gjør alt vi kan for våre små! Å få sånne tilbakemeldinger er ikke greit!!!
   
  • Liker Liker x 11
 11. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Jeg leste "Ta alt i en smell" og det er ikke gradvis i mitt i hode.
   
 12. Babylykke18 Glad i forumet Snøfnuggene 2018

  Da foreslår jeg at du leser innlegg to ganger før du kommenterer.. siden jeg skriver «..vi GRADVIS skal få henne over på eget rom, venne henne til at det også er pappaen som kommer om natten...»
  Med «alt i en smell» mente jeg om vi skal stå løpet ut å gjøre alt med en gang, eller en ting om gangen. Betyr ikke at det ikke skal skje gradvis og skånsomt likevel. Jo flere elementer vi venner henne til i slengen, jo saktere og lengre tid kommer vi selvsagt til å bruke..
  ikke det at jeg egentlig trenger å forsvare mine valg ovenfor deg i det hele tatt. Jeg svarte på det TS spurte om..

  Uansett mener jeg at å skrive/antyde at noen er «grusom og slem» mot sine barn er feil måte å komme med sitt synspunkt på- for det er akkurat det det er- DITT synspunkt. Selv om du mener at det er en riktig måte å gjøre ting på, så synes jeg du skal vise respekt for at noen kanskje ønsker å gjøre det på en annen måte. Folk kjenner sine barn best, og vet hva som passer dem!
  Så igjen- kom veldig gjerne med tips og råd, det er det forumet er til for. Men sånne utsagn synes jeg du kan holde deg for god til!
   
  • Liker Liker x 4
 13. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Da vil jeg legge til at det er ikke anbefalt å ta alle endringer på en gang, ta en og en ting og vent til den ene tingen er godt etablert før du begynner på neste ting. Og ikke gjør endringer under utviklingstrinn, det gjør det vanskeligere. Beklager at jeg tolket deg feil.
   
 14. Rina Blir kjent med forumet

  Min slutta å ville ha nattmat når hun var seks uker. Går veldig fint med henne altså, og oss.
   
 15. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Ja, så klart det går bra om de slutter av seg selv. Mener ikke at man skal vekke de om de sover.
   
 16. Jolanda Forumet er livet Desemberlykke2017 Februarbarna 2020

  .
   
  • Liker Liker x 2
  Last edited: 8 Sep 2020
 17. BigMama1018 Glad i forumet Snøfnuggene 2018

  Heldigvis så slutta hu selv her da hu var 8 uker. Samme gjorde storesøstra også:)
   
  • Liker Liker x 1
 18. Kayabaya Flørter med forumet

  Var på 6 måneders kontroll idag og helsesøster mente at Loppa våkner så ofte på natta fordi jeg forstyrrer hu, at hu ikke trenger så mye mat på natta lenger og at vi må venne henne til å sove alene - selvom hu gråter. Jeg har lyst til å vente en stund til, se om hu ordner dette litt på egen hånd og sover i lenger perioder av seg selv. Hu har nettopp begynt å sove for natta fra 19-20 så ting er jo i endring. Synes det er vanskelig som førstegangsmor å vite hva man skal gjøre og hvem om noen man skal høre på [emoji53]
   
 19. Babylykke18 Glad i forumet Snøfnuggene 2018

  Fikk akkurat samme beskjed hos både lege og HS på 6 mnd kontroll idag. De mente jeg måtte slutte med nattamming nå, ellers kom hun til å fortsette å våkne hele natta.

  Vet ikke heller om jeg er klar for det.. så da venter jeg. Jeg tenker at dersom jeg ikke har problemer med å amme henne 3-4 ganger i løpet av natten, så er det ingen skade skjedd. Tviler på det blir vanskeligere bare fordi hun blir eldre- heller tvert i mot, at hun kanskje gradvis selv kjenner at hun ikke trenger det.

  Men, jeg har planer om å prøve henne på eget rom. For jeg mistenker at hun våkner av meg. Men om hun våkner på eget rom, kommer jeg til å gå inn å gi henne det hun trenger for å sovne igjen. I alle fall en stund til :)
   
  • Liker Liker x 1
 20. Eskimo28 Elsker forumet Septemberlykke 2021 Augustbarna 2021 Snøfnuggene 2018

  Her er det noen uker til jenta mi blir seks mnd, men jeg ammer minst tre ganger fra hun tar kvelden til seks-sju om morgenen dagen etter. Sånn har det vært i to mnd, og jeg er ikke klar for å slutte. Jeg hører på helsepersonell og stoler på råd jeg får, men samtidig er det jeg som kjenner datteren min og jeg har fulgt magefølelse i kombinasjon med råd fra helsepersonell med hell så langt. Jeg kommer til å fortsette med nattaming om vi holder på enda når hun er seks mnd, fordi det føles feil å slutte.

  Hva gjelder eget rom så tenkte jeg før å ta henne på eget rom når hun bikket seks mnd, men nå når jeg ammer så mye så vet jeg ikke om jeg gidder å flytte henne fordi det blir mer styrete å amme om natten. Har ikke bestemt meg enda, kan hende vi prøver henne på eget rom litt. Det er langt fra utenkelig at hun våkner av oss og at jeg ammer så mye om natten pga oppvåkning og ikke at hun egentlig er sulten.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden