Nå trenger jeg gode råd...

En tråd i 'Vi som slanker oss utenom slankekrigen' startet av Malla89, 14 Okt 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Malla89 Finner glede i forumet Desemberglede 2015

  Jeg logga ikke vekta forrige uke, jeg gikk opp. var flau. tør ikke innrømme for meg selv en gang at jeg kanskje ikke har motivasjon nok. I dag viste vekta heldigvis samme tall som sist uke, men det er likevel ikke nedgang. Jeg har hatt som mål å komme under 90 kg siden vi begynte å være aktive her inne i mai (?). jeg starta på 94 kg. nå er jeg på 93,7. hvorfor er det så vanskelig å gå ned de tre-fire kiloene?

  Jeg kan jo trøste meg med at jeg i alle fall ikke går opp da. Men jeg vil ned til der jeg var før svangerskapet for snart 2(!) år siden. jeg begynte på 77 kg. så gikk jeg opp, det gjør man ofte, men jeg gikk ikke opp så mye at det skulle bli noe problem sa jordmor. men, hei, fødsel i desember, permisjon i den værste spisetida av dem alle. jeg spiste sjokolade som amme/trøstemat. (mye barseltårer) Jeg kutta ikke ut søtspisinga før i mars, da var baby 3 mnd.

  Jeg har klart å gå ned 20 kg før, jeg skal klare det nå. Men jeg trenger virkelig et spark bak, og vær litt streng med meg. jeg tåler det. (tror jeg)

  Takk for at du leste!
   
 2. Pusern Gift med forumet

  Du vet sannsynligvis hva du gjør feil. Men allikevel ikke greier å motivere deg til å gjøre endringer. Slik hadde ihvertfall jeg det lenge.
  Men denne gangen har jeg en indre motivasjon jeg ikke har kjent før. Den bare kom på en måte. Hvorfor vet jeg egentlig ikke.
  Den største forskjellen jeg gjør denne gangen er å tenke livsstilsendring og ikke slanking og tenke langsiktig. Ha det endelige målet langt frem i tid og ha noen delmål underveis. Dessuten har jeg valgt spise "vanlig" mat og ikke følge en spesifikk diett. Det passer meg godt men jeg vet andre synes det er enklere holde seg til diett. Fordelen jeg kjenner med mitt matopplegg, er at jeg kan gjøre noen utskeielser uten at det ødelegger en kur. Prøver jo dog å begrense disse både i hyppighet og mengde. Jeg har i mitt "vanlige" kosthold lagt inn et økt fokus på proteiner og mindre karbohydrater, og sistnevnte er som regel av det grove slaget.
  Og så kjenner jeg at bevegelse er viktig!!! Både daglig aktivitet og selvsagt enda bedre trening/tur.
  Har skrittmåler og blir motivert av den til å stå på litt ekstra, også de dagene jeg ikke får tid til trening/tur.
  Så mine råd:
  1. Velg et kosthold DU føler du kan leve med.
  2. Tenk langsiktig når det gjelder endelig vektmål.
  3. Lag delmål og ha fokus på disse og ikke på det endelige målet.
  4. Øk aktiviteten både daglig og trening/tur.
  5. Ikke vær streng med deg selv om noen uker ikke er bra - fokuser på de gode ukene!!!
  6. Bruk dette forumet aktivt - hjelper meg veldig!

  Masse lykke til!!!!!!
   
  • Liker Liker x 1
 3. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

  Ååå, vet så godt hvordan du har det :p
  Har det på akkurat samme måte... Vet ikke helt hva jeg skal gjøre med det heller..
   
 4. Krompet29 Blir kjent med forumet

  Mange gode råd fra Pusern. For meg har det i tillegg fungert å kun tillate meg selv å spise til faste tider for å unngå ukontrollert småspising. Jeg har innlagt et par små snack tider så det blir ganske jevnlig inntak, men utenom normale måltider spiser jeg litt grønnsaker, nøtter el.l. Spiser aldri kaker etc med mindre jeg har skikkelig lyst på det og tillater meg bare godterier en dag i helgen. Ellers får jeg klare meg med frukt, grønnsaker, nøtter etc. Kjøpte også inn mindre middagstallerkener fordi jeg er så glad i middag og uansett størrelse fyller den opp og gjerne tar litt en ekstra gang :p Det høres kanskje merkelig ut, men for meg hjelper det meg litt med å stoppe tidligere. Prøver også å lage mest mulig mat fra bunnen av så vet jeg hva jeg får i meg. Lykke til videre! You can do it!!!!
   
  • Liker Liker x 1
 5. Pusern Gift med forumet

  Kan underskrive på denne jeh også.
  Middag ofte en utfordring her også og er helt konsekvent på kun å forsyne meg en gang til hverdags middagene. Tillater meg av og til i helg å ta litt mer.
  Det med å holde faste spisetider høres smart ut - utfordring i den jobben jeg har.
   
  • Liker Liker x 1
 6. Piksi Forumet er livet Desemberskattene 2014

  Wow, akkurat som å lese om meg. Jeg også har gått ned typ 2 kg siden mai:eek: og første mål er under 90. Veide også 77 før gutta kom. Jeg gikk opp 10 kg meg begge gutta, og de var jo borte igjen på 2 dager, men så har jeg lagt på meg i permisjonen! Og nå veier jeg nesten som når jeg var høygravid:(
  Jeg vet hva jeg må gjøre, jeg vet jeg legger på meg fordi jeg spiser for sjelden og er kjempe sulten, så kan spise en 200g sjokolade i bilen på vei hjem fra butikken.
  Så ikke mye hjelp å få herfra:(
  Men du har jo klart det før, så da skal du klare det igjen! Gå til speilet og dra opp genseren hver gang du har lyst på sjokolade, og se om lysten forsvinner da...
   
 7. Malla89 Finner glede i forumet Desemberglede 2015

  Jeg må le litt av siste avsnittet der:D tror sannelig jeg skal prøve det. Trives ikke med speilbildet mitt for øyeblikket så er kanskje noe i det.
   
  • Liker Liker x 2
 8. Pusern Gift med forumet

  Er jo en strålende ide :happy:
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden