myke oster i graviditeten

Bkno4803172

Første møte med forumet
hei, jeg har hørt at det er trygt å spise myke oster hvis de har vært fryst på minst -18 grader i flere døgn (da dør de skadelige bakteriene)... jeg er gravid i snart 15. uke og har sååååå lyst på ost :( fryseren vår står på max.

stemmer det at det er trygt?

hilsen oste-fysen :)
 
Last edited:
Hei og takk for henvendelsen din.

Både mattilsynet og opplysningskontoret for meieriprodukter opplyser om at gravide skal være forsiktige med inntak av myke og halvmyke oster, ettersom disse er mer utsatt for å inneholde skadelige bakterier. En type bakterier som i sjedne tilfeller kan finnes i myke og halvmyke oster er Listeria-bakterien. Frysing av osten vil ikke ødelegge denne bakterien. Så for å være helt trygg, anbefales det å unngå slike oster i svangerskapet.

http://www.melk.no/helse-og-livsstil/gravid-og-amming/graviditet-og-ost/

Håper det var til hjelp.

Og tillykke med den lille.

Mvh,
Troy Hammer
Vikarfarmasøyt for Åse under hennes ferieavvikling
 
Back
Topp