Mtp prematur barn, var dere lengre i tenkeboksen for barn etterpå?

En tråd i 'Premature og dysmatur' startet av >Spyro<, 3 Mai 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. >Spyro< Jeg er bare meg jeg

  For dere som har fått barn etterpå da. Noen fikk gjerne prematurt den siste gangen også.

  Mi første er prematur. Og det gikk nærmere 4 år før jeg våga eller hadde lyst å bli gravid igjen. Var så redd at det skulle bli som med nr 1. Lange dager på sykehuset, lite kontakt med babyen min, all usikkerheten.

  Når jeg hadde lyst da og fikk spiralen fjernet, ble jeg gravid ganske kjapt, og fikk utrolig mye oppfølgning og hjelp fea både fastlege og jm ute på sykehuset. [emoji7] Evig takknemmlig for de
   
  • Liker Liker x 3
 2. endelig_vår_tur Forumet er livet Maiblomstene 2017

  Vi er frarådet flere svangerskap pga mye arrvev i livmoren etter siste keisersnitt. Vesla satt fast så de måtte lage et stort t-snitt.
  Fikk høre at det er mye risiko forbundet med et evt svangerskap og at sannsynligheten er veldig stor for prematur helt ned i uke 26-28.

  Jeg tenker at med all informasjon jeg har fått så vil det være egoistisk av meg å skaffe flere barn. Så jeg og mannen snakker om sterilisering
   
 3. >Spyro< Jeg er bare meg jeg

  Såpass ja. Ja da skjønner jeg godt dere kunne tenkt dere sterilisering. Hadde nok også tenkt som dere om jeg hadde fått den beskjeden.
   
  • Liker Liker x 1
 4. Nutella Gift med forumet Marsboere 2020

  Første kom i uke 33+0 som ikke er veldig tidlig. Så vi tenkte ikke noe mer over det om vi skulle ha nr 2. Tenkte litt på at det kunne være tilfeldig at første kom for tidlig. Da jeg ble gravid med nr 2 var jeg veldig bekymret for at han skulle komme tidligere enn første. Fikk litt ekstra oppfølging da jeg nærmet med uke 30, og da jeg bikket uke 33 begynte jeg å slappe av. Helt til han kom I uke 34+6 [emoji28]

  Siden jeg gikk lengre med nr 2 så var ikke for tidlig fødsel med i vurderinga da vi skulle bestemme oss for om vi skulle gå for nr 3 heller. Var bare litt mer forberedt på at jeg ikke ville gå til termin, og det gjorde jeg heller ikke. Da han kom i uke 34+6 han også[emoji4]

  Tror kanskje jeg hadde tenkt mer på det om jeg hadde født enda tidligere.
   
 5. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Jeg tenker at dette er litt både og. Vi er veldig skeptiske, av flere grunner. Men allikevel så ønsker vi oss et barn til med tiden. Hun ble ikke født veldig tidlig, men 34+5 og veldig dysmatur. Hun veide 1619gram, men var frisk. Vi har dog hatt litt styr i ettertid, og vi skal inrømme at det har tatt på. Både hun og jeg har hatt utfordringer, så vi får se hvor vi står om noen år. Det at jeg ble alvorlig syk også, er noe vi har i tankene. Så ja, vi er langt mer betenkte nå, enn før vi fikk lille :) Men vi har hatt god dialog med sykehuset, og det finnes en plan om vi ønsker et barn til om noen år.
   
 6. >Spyro< Jeg er bare meg jeg

  Mi er ikke så tidlig hu heller. Bare 5 uker før tiden. Men jeg selv var nok mer umoden og usikker og led av depresjon pga startprobleme. Derfor tok det tid for å få meg klar igjen rett og slett.
   
 7. >Spyro< Jeg er bare meg jeg

  Heldigvis får man god oppfølgning og hjelp om mam ønsker det og trenger det nå :) Lykke til når tiden er moden igjen :)
   
 8. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Jeg forstår deg godt, det er tøft når det står på [emoji173]
   
  • Liker Liker x 1
 9. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Ja, de er herlige. De har lovt å stå der, og må det også mtp medisiner etc. Så får vi se [emoji5][emoji5]
   
 10. >Spyro< Jeg er bare meg jeg

  Ja det må de helt klart :) Godt å vite de er der når tiden kommer :D
   
 11. >Spyro< Jeg er bare meg jeg

  Uff så veldig. Men guri man får ett annet syn og takknemlighet for ting man gjerne ikke tenkte over før ♡
   
 12. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Her kom hun 35+4 sist, og var akkurat passelig stor, så.. Opplevelsen var ikke noe fæl sist. Aldri noe bekymring om det skulle gå bra eller ikke.. Var bare kjedelig å være på sykehuset i ei uke, med ei surhurpe av en barnepleier..

  Så, nei, var ikke noe usikker på å bli gravid andre gang.
  Men, merker at nå som jeg er gravid, at jeg er veldig bekymret for at det skal gå galt.
  Nå er jeg heldigvis 28 uker i morgen, som er grensen for ekstremt prematur..
  Men litt skeptisk ja. Kommer denne også til å komme for tidlig, eller var det bare tilfeldigheter sist?
   
 13. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Absolutt. De var jo flinke den gangen her og ♡ Men det gikk veldig langt, på veldig kort tid... Fra jeg ble diagnosert med en mild/moderat svangerskapsforgiftning så gikk det ikke en uke engang før jeg lå på intensivavdelingen med truende eklampsi. Så for oss handler det litt om å kunne ha en klar plan, på gitte situasjoner så godt det lar seg gjøre, om vi en gang skulle få et barn til :) Jeg må vite hva de gjør om jeg f.eks. får en mild eller moderat svangerskapsforgiftning på nytt. Så vi tar nok en lang og god samtale med sykehuset før den tid.
   
 14. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Så leit med en sur barnepleier. Skulle ikke vært lov

  Vet de hva som utgjorde tidlig fødsel sist? Håper du får gå godt over termin :D
   
 15. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Hun var ille.
  Neei, fikk aldri noe svar. Mistenker selv pga uvi, men ingen har sagt noe..
  Tviler på jeg går til termin, men Ikke-prematur høres bra ut, i alle fall! [emoji14]
   
 16. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Huff. Ikke bra... Ja, UVI og infeksjoner kan jo gjøre mye. Jeg hadde sammentrekninger i uke 29 grunnet infeksjon, de sa det var en vanlig trigger. Får du god oppfølging da?

  Ja, du får holde deg til etter 37 da [emoji14]
   
 17. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Får ingen spesiell oppfølging. Spurte om de kanskje skulle sjekke litt, og om det kanskje ble å skje igjen, men fikk bare til svar at de ikke regnet med det skjedde igjen når det bare har vært en prematurfødsel før. Hvis jeg fødte prematurt denne gang ville jeg dog få oppfølging neste svangerskap..

  Menmen. Jeg er flink til å ringe føden (vært inne to ganger allerede pga lite liv), og i kommunen er det jm kontroll 1 gang i mnd, så får sjekket urin ofte i alle fall!
   
 18. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Det synes jeg hørtes dårlig ut. Tenker de burde fulgt med litt ekstra i allefall, tilfelle livmorhalsen blir kortere eller liknende.

  Det er godt at du er flink til å ringe, det er fornuftig. Ikke alle synes det er like lett.. Og fint at du får hyppige kontroller hos jm også :)
   
 19. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Ja, altså.. Spesielt når jeg spurte om det. Men det var visst kun viktig om jeg fødte prematurt andre gang også. Da kunne de vurdere det til nr 3,evt.

  Jeg mener, hvorfor bruke ekstra ressurser på å forhindre/forberede, når vi bare kan vente og se - og håpe på det beste?? ><
   
 20. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Jeg hadde blitt skikkelig skuffa... Og hører at de fleste med tidligere prematur fødsel får ekstra oppfølging... Spesielt når de ikke vet hvorfor også. De kan jo oppdage noe underveis av betydning tenker jeg da Teit å vurdere det til nr. 3 da... Stå på ditt og ring som et uvær ved behov, og bruk din egen jm også. Skulle dog sett at de ga deg noe tettere oppfølging på sykehuset også.
   

Del denne siden