Luxx
Glad i forumet
Tenker det er litt lov å skryte litt etter en del stress og kanskje det er noen mammaer eller papper der ute som setter pris på et godt tips. Stadig får man et ønske fra barnehage om og ta med kaker eller små mat og det er ikke alltid lett å finne noe som ingen andre har og som kanskje kan lages i forveien. Etter mye leting og snakk med min bestemor så bestemte jeg meg for å prøve meg frem på noe som skulle være en kunst, nemlig sveler.
(Oppskriften ble brukt på MRF fergen og må si meg enig at disse tok meg rett tilbake til barndommen og hvem liker vel ikke sveler?)
Ingredienser:
(Ca 15-20 stk)
♥ 5 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 toppet ts natron
♥ 1 toppet ts hornsalt
♥ 1 liter kulturmelk
♥ 1 liter hvetemel
♥ 75 g smør
Fyll:
♥100 g Meierismør. (Romtemperert)
♥50 g sukker
♥50 g melis
Slik gjorde jeg det:
Smelt smøret og sett det til avkjøling på benken.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Rør inn ca halvparten av kulturmelken i eggedosisen.
Rør så inn alt det tørre til en jevn røre. (Sikt litt og litt inn av gangen.)
Rør inn resten av kulturmelken
Rør inn smøret.
Legg et klede over og la det svelle i minst 20 min.
Slik gjorde jeg - fyll:
Rør inn romtemperert smør med det tørre, miks til du får ønsket konsistens. (Personlig synes jeg det MÅ være meierismør, og helst salt smør.)
Bruker vanlig softflora på de med brunost.
Disse kan fryses.
(Oppskriften ble brukt på MRF fergen og må si meg enig at disse tok meg rett tilbake til barndommen og hvem liker vel ikke sveler?)
Ingredienser:
(Ca 15-20 stk)
♥ 5 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 toppet ts natron
♥ 1 toppet ts hornsalt
♥ 1 liter kulturmelk
♥ 1 liter hvetemel
♥ 75 g smør
Fyll:
♥100 g Meierismør. (Romtemperert)
♥50 g sukker
♥50 g melis
Slik gjorde jeg det:
Smelt smøret og sett det til avkjøling på benken.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Rør inn ca halvparten av kulturmelken i eggedosisen.
Rør så inn alt det tørre til en jevn røre. (Sikt litt og litt inn av gangen.)
Rør inn resten av kulturmelken
Rør inn smøret.
Legg et klede over og la det svelle i minst 20 min.
Slik gjorde jeg - fyll:
Rør inn romtemperert smør med det tørre, miks til du får ønsket konsistens. (Personlig synes jeg det MÅ være meierismør, og helst salt smør.)
Bruker vanlig softflora på de med brunost.
Disse kan fryses.