Morsmelk til grøten ?

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av ~Ønskebarn2017, 16 Mai 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. ~Ønskebarn2017 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Assistert-jentene

  Hva sier litteraturen/forskningen på å gi morsmelk i stedet for vann(blande ut grøt med morsmelk) egentlig? Det er flere ulike svar og tanker rundt dette og jeg undrer meg på om ernæringsrådene samsvarer med forskningen knyttet til ammingen.
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei,

  De første 6 månedene av livet trenger som regel ikke barnet annen mat eller drikke enn morsmelk, i tillegg til vitamin D-tilskudd. Ved 6 måneders alder kan man begynne å introdusere fast føde. Man kan også begynne med dette fra tidligst 4 måneders alder, dersom barnet legger på seg dårlig eller viser stor interesse for mat.

  En del av årsaken til at man begynner å introdusere fast føde rundt 6 måneder, er fordi barnet nå har vokst og behovet for næringsstoffer øker. Dette gjelder spesielt for jern. Morsmelken vil ikke lenger være nok for å få dekket jernbehovet, og jernlagrene begynner å tømmes. Det anbefales likevel at man fortsetter å amme ved siden av litt fast føde, frem til barnet er 12 måneder gammelt, og gjerne lengre.

  Barnets jernbehov er også årsaken til at man anbefaler å vente med å gi kumelk til barnet er 12 måneder. Dette er fordi melk ikke er en god kilde til jern, og det er viktig at den lille plassen i magesekken fylles med jernrik mat.

  Les mer: - Dette må du vite om kumelk til små barn

  Helsedirektoratets kostråd for spedbarn anbefaler at man gjerne blander inn morsmelk i grøten. Morsmelk kan også blandes inn i maten når barnet begynner å spise fast føde (eks grønnsaksmos). Morsmelken er næringsrik, men er også en vant smak for barnet.

  Du kan laste ned heftet "Mat om måltider for spedbarn" her. (Det står om grøt med morsmelk på side 25).
   
  • Liker Liker x 1
 3. ~Ønskebarn2017 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Assistert-jentene

  Hei. Tusen takk for god utfyllende informasjon!
   

Del denne siden