morsmelk i kjøleskap

Miriamsmams

Glad i forumet
jeg satte morsmelk i kjøleskapet. dagen etter hadde den tyknet litt, skilte den seg da eller jeg ristet litt på den så var den fin igjen? kan jeg fremdeles bruke den e??
 
Det skiller seg litt i kjøleskapet ja.
Har den stårr lagret kaldt hele tiden er den  brukelig enda.

Melka skal forresten ikke oppbevares i døra på kjøleskapet, men helst lengst inn =)
 


LittleMonkey skrev:
Den holder 24t i kjøleskap :)



D gjelder hvis den har vært frossen!

Fersk morsmelk/oppbevaring i kjøleskap

Melk som skal brukes innen 6-8 timer kan stå i romtemperatur. Dersom den skal oppbevares lengre, bør den settes i kjøleskap eller fryser så raskt som mulig.
Fersk morsmelk er holdbar i kjøleskap (4 grader) i 3-5 døgn. Melken bør ikke settes i døren, men inni kjøleskapet der det er kaldere.
Tint, tidligere frosset melk er holdbar i 24 timer i kjøleskap.

http://ammehjelpen.no/artikkel/42/Oppbevaring-av-melk
 
det er vel bare fettet som skiller seg fra den tynne melka. :) Holder og riste på den før du gir den :)
 
Fettet pleier å skille seg fra den "tynne" melken ja. Ikke noe gale med den så lenge den lukter normalt.
 


Zol80 skrev:
Fettet pleier å skille seg fra den "tynne" melken ja. Ikke noe gale med den så lenge den lukter normalt.


godt å høre ja, ristet litt på den og da blandet den seg igjen
 
Back
Topp