Mitt barn fikk beskjed om å ikke ta så mye mat med på skolen. Foran alle.

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av Frk. Blubb, 28 Sep 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Frk. Blubb Flørter med forumet

  ...
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 6 Des 2017
 2. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Vi som prøver :) Junilykke2018

  Ta det opp med skolen, definitivt! Jeg blir regelrett provosert over at skolen skal legge seg bort i hva barna spiser, så lenge matpakken ikke består av sjokolade og potegull liksom!

  Jeg hadde en periode en sønn som spiste kjempelite, da fikk han utelukkende brødskiver med nugatti i matboksen, samt en frukt eller to. Hvorfor? Fordi han spiste det, og fordi jeg visste at det ikke kom til å bli sånn for alltid. Ikke det sunneste nei, men han spiste det i hvert fall. Og der og da var det viktigst.
   
  • Liker Liker x 2
 3. Oh Dear Forumet er livet VIP Januar 2017

  Altså, andre steder er jo muffins mer en sunn greie enn en kake, slik vi har vokst opp med. Hadde tatt en prat med læreren om hva du reagerer på, forklart deres side, og bedt om en avklaring på hva som er reglene og hva læreren mener er galt med matpakken til barnet ditt. Høres merkelig ut å skulle kommentere at det er for mye, når det også skal være til sfo. Joda, får ofte hjem matrester, men da ser man jo.
   
 4. Sukkerungen Guest

  Jeg synes altså st lærerene ikke har det minste med å blande seg i hva elevene har i matpakken og i alle fall ikke hvor mye. Ærlig talt! (Dette selvsagt hvis det ikke er bekymringsverdige forhold noe det jo i dette tilfellet absolutt ikke var) altså vår sønn fikk beskjed om at han måtte spise brødskivene før frukten . Rakna faktisk for meg når jeg hørte dette. Brødskiver før frukt? For det første er frukten langt sunnere ernæringsmessig og for det andre har da læreren overhoooode ingenting med hva slags rekkefølge mine barn spiser matpakken sin i.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 5. Frk. Blubb Flørter med forumet

  ...
   
  Last edited: 6 Des 2017
 6. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Ta en prat med læreren, uten tvil

  Mine unger har hatt eggemuffins, ingen har protestert og jeg har tenkt å lage litt matmuffins egentlig. Eggemuffins er egg stekt i muffinsform, puttet oppi det man vil (pølse, bacon, paprika, chili, ost er prøvd så langt i ulike kombinasjoner)
   
 7. Ingenbruker Guest

  Lukter litt misforståelser her syns jeg. Du sier barnet er nærtagen? Kan han ha tolket feil? Ser liksom ikke logikken med at skolen ber et barn ha med mindte mat, hvorfor skal de si det?
   
  • Liker Liker x 1
 8. Frk. Blubb Flørter med forumet

  ...
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 6 Des 2017
 9. Oh Dear Forumet er livet VIP Januar 2017

  Selv på høyere trinn er det lett at det foreldrene får høre ikke er helt korrekt, eller hele sannheten. Har erfart det mer enn én gang. Bedre å spørre enn at det får brygge, og så får læreren også en tilbakemelding på hva dere tenker.
   
 10. Ingenbruker Guest

  Har samme erfaring, små kommentarer kam fort tolkes feil både av store og små.
   
 11. Frk. Blubb Flørter med forumet

  ...
   
  Last edited: 6 Des 2017
 12. Ingenbruker Guest

  Men hva var grunnen til at han filk beskjeden?
   
 13. Frk. Blubb Flørter med forumet

  ...
   
  Last edited: 6 Des 2017
 14. Ingenbruker Guest

  Jeg vil nå påstå at brødskiva (om det var grovbrød) er bedre ernæringsmessig enn frukt, brødskiva gir mer varig energi[emoji106] når det er sagt, jeg hadde heller ikke godtatt at noen skulle bestemme hva mitt barn spiser først[emoji15]
   
  • Liker Liker x 1
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 15. Frk. Blubb Flørter med forumet

  ....
   
  Last edited: 6 Des 2017
 16. Oh Dear Forumet er livet VIP Januar 2017

  Det er bra, for det legger ikke grunnlaget for en god diskusjon med påfølgende god løsning, når foreldrene kommer med klørne ute og har bestemt seg for at læreren har gjort noe galt. Er så stor forskjell på de som bare vil snakke med meg og også høre min side, og på de som omtrent er klar til å halshugge. Og jo mer de har brygget på det hjemme før de tar kontakt, jo verre blir det (også fordi ting går så langt tilbake at jeg kanskje ikke husker så godt hva de snakker om). Et godt samarbeid er viktig. :)

  Ser ikke problemet med at barnet har mye mat. Da kommer det jo bare rester hjem, det blir liksom ditt problem. Men det jeg tenker på er om han ikke får tid til å spise alt i lunsjen, og det har oppstått noe i den forbindelse? Har opplevd at spesielt de yngre kan bruke tid på å spise, og gjerne om de har veldig fancy mat i mange bokser eller sånt. Bare en tanke altså.
   
 17. Lillafrosk Forumet er livet Sensommerlykke 2017

  Synes ikke lærerne trenger blande seg det spor i matpakken. (vel, om det er kun kaker og brus, bør det være lov å ta det opp - med foreldrene!).
  Og at det er mye mat? Heller det enn for lite? [emoji33]
  Håper du oppdaterer etterhvert om hva de sier..
   
 18. Lille hjerte Elsker forumet VIP Sommerfuglene

  Jeg er sterkt imot at voksne skal kommentere mat mengden til barn.

  Synes du skal snakke med de
   
  • Liker Liker x 1
 19. Kengu Forumet er livet VIP

  Kunne heller tatt det med dere foreldre da
   
 20. ..christine.. Forumet er livet VIP Snøfnuggene 2018

  Synes heller læreren burde gitt dere som foreldre den beskjeden. Ta det opp med dem og hør hva de sier
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden