Mislykket vannscan / aquascan

En tråd i 'Vi som har prøvd lenge (over 1 år)' startet av Matroshka, 31 Mar 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Matroshka Andre møte med forumet

  Hei,

  Har vært gjennom tre spontanaborter siden vi begynte å prøve for to år siden. Er 35 år så føler ikke at ting er så greit. Min samboer har fått påvist dårlig sædkvalitet. Jeg har litt lave eggreserver, ellers har det sett greit ut på ultralyd. Skulle egentlig i gang med IVF på Haukeland, men ble gravid samtidig som jeg skulle begynne med behandling. Siden jeg spontanaborterte ble jeg satt på ny venteliste for IVF (tidligst juni, men nå har jeg hørt det kan ta lenger tid pga. korona - har medisiner for 15 000 liggende som begynner å gå ut på dato i juni).

  Jeg ba om utredning for habituell abort siden jeg har mistet 3 ganger (på Haukeland sa de at det kan være noe, f.eks. muskelknute og polypp, som ikke fanges opp på vanlig ultralyd). Fikk antydet at jeg måtte vente minst 6 mnd for å ta utredningen offentlig (fikk time hos "offentlig" gynekolog i sommer, så må hun henvise videre til sykehus), så fant ut at jeg skulle ta den privat. Ble anbefalt å ta vannscan og evt. hysteroskopi (versaskopi).

  I går dro jeg for å ta vannscan hos en privat klinikk som driver med IVF og gynekologi. Var spent på om man evt. ville finne noe, men gynekologen som skulle gjøre vannscanningen fikk det ikke til. Hun sa problemet var at jeg hadde trang livmorhals, men virket ikke som om hun hadde gjort det mange ganger før (hun sa det ikke var så mange som ba om å få gjort den undersøkelsen). Hun prøvde kanskje i 10-15 min før hun ga opp. Da blødde det mye (blødde resten av dagen og fortsatt litt i dag tidlig) og var veldig smertefullt. Det var i grunnen en veldig kjip opplevelse.

  Gynekologen mente (til tross for at undersøkelsen ikke kunne gjennomføres) at problemene med spontanabortene mest sannsynlig er pga. min alder, og at IVF kan hjelpe ved at de kan velge ut egg av god kvalitet. Jeg tenker fortsatt at det hadde vært greit å få påvist eller utelukket muskelknute eller polypp, og ønsker å bli videre utredet med vannscan, evt. hysteroskopi. Er redd jeg kommer til å miste også ved IVF hvis det er muskelknute eller polypp som er problemet.

  Er det andre som har hatt problemer med å gjennomføre vannscan, men hvor det har løst seg i etterkant? Evt. noen som har vært gjennom vellykket vannscan eller hysteroskop privat i Hordaland og som har noen de kan anbefale? Etter denne opplevelsen vil jeg gjerne gå til noen jeg vet er godt trent i den aktuelle undersøkelsen, slik at det ikke blir en ny opplevelse som den i går.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Atila Forelsket i forumet Vi som prøver :) Assistert-jentene

  Jeg har tenkt på det samme, vil gjerne ta en hysteroskopi. Har tenkt å ta kontakt med klinikk Hausken og høre med de, tror de er ganske flinke og vandt med slike utredninger. Det blir selvsagt dyrere, men jeg tenker det er verdt det.
  Lykke til!:Heartred
   
 3. Hopekov Flørter med forumet Assistert-jentene

  Hei❤️ Jeg skjønner at dette er veldig trist og fortvilende :-(
  Jeg går til IVF hos Haukeland.
  Min erfaring: 1. Overstimulert, ingen «gode nok» befruktninger, så ingen på frys. 2, ble ikke gravid, ingen på frys.
  Så tok de en vannscan, da fant de ut at jeg hadde en polypp. Så fjernet de den. Forsøk nr 3, gravid, men endte i SA for 1 uke siden. Alt er satt på vent på Haukeland.. Jeg har snakket med Hausken - de kan fullføre å gjennomføre behandlinger. Helt sikkert også vannscan.
  Anbefaler deg å høre med de. Eller send en melding til: fertilitetscoachen_ på Instagram - hun er HEEELT fantastisk!!!❤️❤️❤️Også svarer hun på masse spørsmål selvom du ikke går til de.

  MASSE LYKKE TIL❤️❤️
   
 4. Matroshka Andre møte med forumet

  Takk for svarene deres <3 Jeg var langt nede etter opplevelsen, men nå går det litt bedre. Har ringt til en annen privat gynekolog, så håper at de kan ta vannscan eller hysteroskopi der (finner det ut i morgen). Har ikke ringt til Haukeland enda ang. IVF, men jeg skal gjøre det snart. Så da blir jeg vel oppdatert på hvor mye lenger jeg må vente for å komme til der. Det du skrev Hopekov, om at du ble gravid etter å ha fjernet polypp, bekrefter bare oppfatningen min om at det sikkert kan være lurt å gjennomføre dette før evt. IVF. Det er mye penger å ta IVF privat, men om alt blir stående på vent lenge på Haukeland er det nok det beste alternativet også for meg.

  Lykke til til dere også <3
   
 5. Solsikken10 Flørter med forumet

  Var ikke noe problem for legen på KK å gjennomføre vannscanning hun var dyktig :) men det er jo ventetid ja, desverre ....
   
 6. Fiiol Glad i forumet Assistert-jentene

  Så trist å lese om abortene. Når jeg ble utredet før ivf gjorde de en vannscanning uten funn. Jeg har selv mistet tre ganger, etter dette og oppstart av ivf, vet ikke nøyaktig hvorfor enda. Lang historie.

  Tror det var vanskelig få inn dette «røret» når det ble gjort denne scanningen, lurer på om det var fordi livmorhalsen var bakoverbøyd. Ble satt lokalbedøvelse pga det mener jeg, og gikk fint. Ubehagelig. Det varierer kanskje hvor fort gjort/enkelt det er, ut i fra hver og en sitt utgangspunkt? Jeg vet ikke. Dersom hun du var hos hadde liten erfaring, og fikk et litt krevende utgangspunkt ville hun kanskje ikke fortsette. Om det haster og du velger å gjøre undersøkelsen hos en privat ivf- klinikk, tror jeg de fleste er der er drevne på dette.

  Forstår godt det er kjibt med dyre medisiner liggende som går ut på dato. Hadde ønsket å få fortgang i dette, som deg. Masse lykke til.
   

Del denne siden