middagstråd

lenemor

Forumet er livet
har hatt mange før, men jeg har begynt med ukesmenyer og trenger inspirasjon og oppskriter, så fyr løs[:D]
 
- Svinekjøtt/brokkoli i form. Denne fant jeg på Matprat forresten[:)] Steker kjøttdeig av svin og legger det i en form sammen med brokkoli som er kuttet opp. Så lager jeg Bretangensaus som står på posen og har oppi et egg. Jeg har oppi litt sopp, paprika, løk. Litt ost på toppen og inni ovnen.

- Pasta/pølse i form. Koker pasta og har oppi kjøttpølse eller kjøttboller. Har jeg kjøttboller så har jeg over et glass med saus og litt grønnsaker. Litt ost på toppen.

- Hjemmelaget pizza

- Poteter, gulerøtter og fiskeboller + hvit saus (Minas favoritt)

- Stekt kyllinglår, pasta og salat til.

Var det jeg kom på i farta[;)]
 
-hjemmelaget lasagne med salat og brød

-Lage burgere av kyll.kjøttdeig ha på chiabattabrød, salat og dressing el rømme

-kjøttkaker

-fiskesuppe med fersk fisk

-wok

-pølse og pasta med tomatsaus

-fiskekaker

-Kyllingfilet, grønnsaker og potetbåter steikt i ovnen

-fløtegratinerte poteter, entrecote og grønnsaker

-tomatsuppe laget på tomater som skoldes og hives i blender. Ha i vann, kyll. buljong og krydder. server med kokte egg, brød og revet ost til å ha på toppen.
 
går mye i forskjellige gryterettar,pizza,spagetti...
 
sambo lagte noe godt nå ikveld[8D]
 grønnsaksblanding og hadde pølser,tacosaus,nudler,paprika,tomater oppi...d va knallgodt! eg har lagt noe alla d md kjøttdeig[;)]
 
even like godt tacoboller md grønnsaksblanding oppi potetstappe
tacoboller: kjøttdeig blanda md tacokrydder[8D]nam nam
 
laksefile i ildfast form så heller du over hvit saus md litt ost oppi og inn i ovnen ca 15 min, poteter å stekte grønnsaker  (knallgodt!)
 
e mye mer eg kunne ha ramsa opp men detta va nå ein go start[;)][8D]
 
 
 
 
Jeg eeeeelsker all slags tacomat, taco, tacopasta, tacosalat, tacopai osv.

Kylling med stekte grønnsaker, karrisaus og ris.

Biff stroganoff

Sheperds pie med potetmos med hvitløkskremost.

Sodd

Tandoori

Tikka masala

fårekjøtt eller pølse med kålrabbistappe

Litt sånn div.[:)]
 
kylling og pestopai..
 
tacovarianter
 
pitapizza
 
kylling i pita
 
kjøttkaker
 
lammelår
 
ulike ovnsretter som kylling, pesto, fløte, gronnsaker og ost over
 
ulike gratenger; ost og skinkegrateng, pølsegrateng
 
  • lasagne
  • pannekaker
  • fisk i alle farger og fasonger [;)]
  • tacosuppe
  • kjøttkaker
  • kylling og ris/pasta/potetbåter
  • taco
  • fiskekaker og makaroni
  • lapskaus
  • kjøttsuppe
  • komper/komler/klubb/ball/raspeball...husker ikke hva det heter hos dere jeg [&:]
  • pastasalat med brød til. Kjempegodt med hjemmelaga foccatiabrød (?) til!
 
Her var det masse supre forslag (men litt lite oppskrifter?)

Jeg vil ha deres favorittmiddag, med oppskrift. Eller, ikke nødvendigvis favoritt, for jeg kan lage pizza, biff, taco og sånt [;)]. Hva er deres favoritt-hverdagsmiddag?

Jeg må dele noe jeg lagde forrige dagen som var kjempegodt - broccoligrateng. Denne oppskriften fikk jeg av kusinen til mamma da hun var på norgesbesøk i 1982 (hun er fra USA), og vi spiste det mye på den tiden, men så har den vært helt glemt i minst 15 år.

5 kopper oppskåret broccoli (jeg kjøpte frosne broccolitopper - brukte en pakke, og jeg delte ikke opp noe, men man kan sikkert dele dem opp litt)
1 - 1,5 kopper revet ost
1 pakke majones
3 egg
1 kopp knust kjeks (ritz, seltin... en salt type altså)

Forvell broccolien i saltet vann og hell av vannet. Bland alt i en bolle, smør en ildfast form. Strø litt kjeks på toppen til slutt. Stekes ved 180grader i 35-40 minutter

Ved siden av hadde vi laksefileter som jeg saltet og pepret og stekte i pannen, og kokte poteter. Kan også ha til kjøttretter
 
Du skal få oppskrift på noe som jeg synes er utrolig godt, men som
de fleste rynker på nesen av og ikke vil prøve engang [8D]
Vi kaller den bare for "den Chilenske"[8D], men ei jeg kjenner døpte
den om til "namnam" etter ho fikk smake den [;)]

Du trenger
  • ei pakke kjøttdeig
  • 4-5 fedd hvitløk (etter smak)
  • 4-5 hardkokte egg
  • risiner
  • chilipulver
  • ei pakke potetmos
Stek kjøttdeigen og krydre på vanlig måte (jeg bruker bare salt og pepper).
Mos i hvitløken og krydre med chilien. Del eggene i små biter (jeg deler de
begge veiene i en eggedeler [;)]). Bland inn rosinene. Bruker vel gode 1,5 dl.
Hvitløk, egg og rosiner må man bare ta i så mye man føler for....
Legg denne blandinga i ei ildfast form, og fordel potetmosen på toppen.
Helt øverst strør du litt sukker [;)]
sStek det på 225 grader til det er gyldent på toppen.
Serveres med baguetter el. til.

YAMMI!!!!!!!!! [:D]

 
Det så nesten litt mystisk ut det der Nøste, men vi skal prøve - alltid klar for noe nytt!

I dag har jeg laget tomatsuppe fra bunnen jeg, og det ble godt;

1 fedd hvitløk og litt purre (skal egentlig være løk, men jeg hadde ikke) surres i en panne. Så hadde jeg oppi hønsebuljong - 3-4dl kanskje, og så to bokser med hermetiske tomater og fire spiseskjeer tomatpurè og litt oregano og paprikapulver. Lot dette stå og putre en stund, så smakte jeg til med salt, pepper og sukker (sukker tar frem sødmen i tomatene, ellers kan det bli litt syrlig). Før jeg serverte kjørte jeg stavmikseren oppi så suppen ble glatt og tykk. Kjempegodt! Vi hadde pannekaker til, men man kan jo ha så mye annet til god suppe
 
Noe vi har likt velgid godt her er kjøttboller med hjemmelaget potetmos og sånn viltsaus på pose til.. Og grønnsaker of course.. NAM! Med tyttebær til..

Men denne er brukt mye, ketolysering eller ikke:

Kyllingfileter i en ildfast form.

Bland creme fresh, 3-4 ss tandori masalakrydder og 5-6 ss revet ost som blir sausen.

Hakk opp paprika, minimais og purre (eller det man måtte ønske) og legg over kyllingfiletene.

Hell over sausblandingen.

I ovnen på 175 grader i en time.

Serveres med fullkornsris og salat.

N-A-M! [:D]
(Sindre sin favorittrett)
 
Back
Topp