Middagstips?

Rosa termos

Elsker forumet
Hei jenter!

Uff, jeg må ty til litt hjelp nå.. Jeg er så matlei og finner ikke på no til middag.. Datteren vår er 19 måneder så hvis noen har middagstips - gjerne med oppskrift så tas det imot med stor takk!! :) Begynner liksom å bli mye av det samme om dagene og det er ikke bra i det hele tatt - vil at hun skal spise så variert som mulig..

Noen med tips? :)
 
Vi skal ha hjemmelagede kjøttkaker idag!
Med poteter, brun saus og blomkål...mmm...

600 gr. kjøttdeig
1-2 egg
2 ts salt
1 ts pepper
3 toppede ss hvetemel
2-3 dl melk
litt revet løk
 


RonjaR skrev:
Vi skal ha hjemmelagede kjøttkaker idag!
Med poteter, brun saus og blomkål...mmm...

600 gr. kjøttdeig
1-2 egg
2 ts salt
1 ts pepper
3 toppede ss hvetemel
2-3 dl melk
litt revet løk


Takk for oppskrift! Det skal jeg lage en dag :)
 


2barnsmor? skrev:
Vi skal ha ovnsbakt laks med fløtesaus, gulrot og poteter


Dette hørtes godt ut :) Hvordan lager du laksen, og hvor lenge skal den stå i ovnen? (..Ja, jeg er helt grønn! :-/..)
 
Hjemmelagede kylling nuggets med ris og grønnsaker til? 
    Kyllingkjøttdeig blandes med salt, pepper og et egg + litt hvetemel til god fasthet. Form kuler som du ruller i mel, dypper i pisket egg, ruller i griljermel eller knust baconcrisp og så trykker du de til nuggets i stekepanna.

Pølsegrateng med potetmoslokk
    Kok poteter i små terninger, hell av vann og mos potetene sammen med smør, salt, pepper, muskatt og litt melk.
    Kok makaroni, lag hvit saus og kutt opp pølser. Bland sammen og ha gjerne oppi litt frossen grønsaksblanding. Hell i en ildfast form, dekk det hele med potetmos og stek i ovnen til potetmosen er litt gyllen her og der eller til tålmodigheten tar slutt. (200 grader, ca 10-15 min)

Ellers er det veldig godt med stekt kylling (jeg steker i stekepose i ovnen med smør og krydder, 200 grader 20-25 min), ris, brokkoli og en god saus til (kremet kyllingsaus for eksempel)

Pasta/pesto er en storslager her, jenta mi er jo ikke så mye eldre enn di. Koker pasta og blander i et glass med pesto. Bruker stekt kylling eller stekt laks til og blomkål og brokkoli attåt.

Hverdagslapskaus har jeg nylig lært meg!
    Kok opp ca 1 L vann med 1-2 buljongterninger, ha i frossen lapskausblanding og la det småkoke i noen minutter. Skjær opp middagspølser og annet godt du har i kjøleskapet (f.eks. litt rester av fenalåret du bare måtte se langt etter i jula) og ha oppi. Skru av varmen, hell på en pose potetmos og rør godt. La det stå litt og om det er for tykt, spe med vann og om det er for tynt, spe med litt ekstra potetmos. Smak til med salt og pepper.

Det var noen middagstips herfra :-)
 
jeg har en boks fløte i en liten ildfast form, deler filetene i 3 og legger de i fløten. så pleier jeg og ta litt raspet hvitløk og ost, og krydrer med sitronpepper og salt. så setter jeg den nederst i ovnen i ca 20 min på 200 grader   Mange pleier også å ha pasta til, men vi er veldig glad i potetmiddag :)
 
Medisterboller i hvit saus, med poteter, revet gulrot/kålrot og karri for de som liker det...mmmm

Bare å koke opp vann, lage boller av medisterfarse/deig og la de trekke/småkoke i 10 minutter. Lager på størrelse med kjøttkaker.
Lag hvit saus fra bunnen eller kjøp pose :)
Koke poteter regner jeg med at alle kan ;)
Revne gulrøtter, eller kålrot, eller begge deler til.
Smaker helt fantastisk, godt med litt karri på også, men greit å ta på etterpå ;)
 
Nå ble jeg sulten gitt! kanskje vi skal ha en tråd som denne under viktigste tråder? kjempe kjekt å lese disse tipsene da! :D
 
En oppskriftstråd hadde vært kjekt ja :D
 
Back
Topp