middagstips til kyllingfileer?

vw*engel

Forumet er livet
Juli13-jentene
VIP
arg!
jeg har helt møtt veggen når det kommer ideer til middager...
 
kjøpte kyllingfileer på tilbud på ica i går...
tenkte å bruke dem til noe i dag.
gubben skal rett i et møte etter jobb, og kommer bare hjem for å spise.
er litt lei den standar kylling å ris...
så jeg lurte på om det var noen andre gode ideer?
vi har wooka en del med kylling...
vurderer ei gryte av et slag. men.... HVAAA? [8|]
eller noe anna godt.!
 
Jeg har en god oppskrift på indisk kyllinggryte hvis du er interessert? :-)
 
Eller mango-chutneymarinet kylling med fløtegratinerte poteter og stekte grønnsaker...
 
hm... hørtes jo godt ut....
 
avangsert?
jeg er en middels dårlig kokk.... [:D]
 
Har en til...
Kylling i ostesaus krydret med salvie og timian...
 
ORIGINAL: vwengel

hm... hørtes jo godt ut....

avangsert?
jeg er en middels dårlig kokk.... [:D]


Neida, ikke avansert! Skal "løpe" ned og hente oppskrift ;-)
 
den enkle, forholdsvis sunne varianten er:
 
steik filetene i ildfast form i ovnen, fyll resten av forma med brokkolibuketter, evt strimlet gulrot, løk....annet du måtte ha lyst på.
 
Server med kokt penne og en kyllingsaus du liker - bretagne er digg!!!!
 
 
ellers er chicken tandori fra toro digg. Eller strimle den, steik sammen med div grønnsaker, evt bacon, pinjekjerner, kok pasta (helst fersk) og blande. server med godt dryss av maldonsalt, og for de ikke-gravide: fersk parmesan.
 
INDISK KYLLINGGRYTE

4.pers

4 kyllingfiléter i terninger
1 stor løk
4 fedd hvitløk (kan sløyfes)
1 ss frisk ingefær (evt. ingefærpulver)
3 ss olje
1 kylling el. hønsebuljong
4 dl vann
2 dl fløte
2 ts sukker
1 ss karripasta eller karripulver
1 ss maizenna
1 blomkålhode i små buketter

Løk, hvitløk og ingefær freses i en gryte med olje, tilsett kyllingterninger.
Ha i vann, buljong, sukker, fløte og karri. Kokes i ca 30 min.
Rør ut maizenna i litt vann og ha i gryten, tilsett blomkål og kok til den er passe mør.

Serveres med salat, ris og evt. mango-chutney :-)
 
Den så jo fantastisk go ut Toneliza[:)] Tror jeg skal prøve den på søndag[:D]
 
KYLLING I OSTESAUS

4 kyllingfiléter
2 ss smør
4 ss hvetemel
6 dl vann
1 kyllingbuljong
1 ss tørket salvie
1 ss tørket timian
3 ss smøreost som du liker
2 eggeplommer
2 dl fløte

Del kyllingfilétene i to på tvers. Brun stykkene i en gryte og tilsett vann, buljong og krydder.
Kok under lokk i 30 min. Legg kyllingen i en ildfast form, behold buljongen i gryten. Rør ut mel i litt vann og jevn sausen.
Smøreosten røres inn. Ta gryten av varmen.
Eggeplommer og fløte vispes lett sammen og røres forsiktig inn i sausen.
Hell de over kyllingen og gratinér i ovnen på 225 g til den har en gyllen farge.

Serveres med kokt potet og hurtigstekt brokkoli :-)
 
ORIGINAL: Maria med magen

Den så jo fantastisk go ut Toneliza[:)] Tror jeg skal prøve den på søndag[:D]


En av mine favoritter!
Vi bruker MYE kyllingretter for å si den sånn ;-)
 
kylling wook med nuddler synes jeg er godt. med sånn sur, søt saus:)
 
mye spennende, men etter å ha snakka med gubben, så ville han ha noe "bænkers", noe han viste han likte... hehe
så, vi får eksperimentere med nye oppskrifter på dager der vi har tid til å gå ut å spise om vi ikke liker det vi har laga hehe.
 
så , jeg skal steike fileene, og så skal jeg laga hjemlaga potetmos, med salat til tenker jeg.
og så skal gubben få lage sin egenmix av peppersaus...
er da vomfyll hehehe
 
takk for masse gode tips!!! [:D]
 
Back
Topp