Mensen etter dødfødsel.

En tråd i 'Vi som har mistet etter uke 12' startet av Hjertemor❤️, 8 Jun 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Jeg vet ikke om hva som er vanlig eller ikke. Jeg har ikke fått pille for å stoppe melkeproduksjon siden de ikke ga det mer sa de, men mine blødninger etter fødsel stoppet etter 10 dager, og ikke hatt blødninger siden. Bare brukt et tynt innlegg. Men nå 23 dager etter har jeg fått blødninger igjen eller mensen, hva er vanlig ? Og jeg har «normale» menstrasjonssmerter. Finner bare informasjon ang dette hvis man har fått pille for å stoppe melkeproduksjon eller om man ammer, men ikke om dette.
   
 2. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Min dypeste medfølelse for alt du går gjennom. :( Jeg hadde senabort 21+6 så ganske lenge på vei. Blødning etter fødsel variert i 2 uker kanskje og 3 uker etter fødsel fikk jeg sterke menssmerter og fikk blødning,morke og med klumper. Ringte jordmor og hun sa at det er mest sannsynlig at kroppen prøver å kvitte seg med rester og at der er helt normalt at du har småblødning som kommer og går men bare hvis du har ikke feber. Normal mens kom 7 uker etter fødselen. Etter det syklusen er ikke i normalen,4 månader nå :(. Jeg hadde masse melk og brukte ikke tablett å stoppe den.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Junilykke2018

  Du var vel helt opp mot termin? Den blødningen du opplever nå er nok på grunn av at skorpen på såret etter morkaka har løsnet, og ikke en menstruasjon.
   
 4. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Ja jeg var ti dager unna termin. Okay, da skjønner jeg mer. Syntes det var veldig rart å få mensen så tidlig.
   
 5. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Takk så mye[emoji173]️ ja det var mer det jeg trudde var normalt, at det tok lengre tid å få menstrasjon tilbake. Ja jeg hadde veldig mye melk i starten, nå lekker det ikke mer. Men har fortsatt ilingene og større bryster enn jeg har til vanlig, men det går vel snart ned.
   
 6. Turkistliv Forumet er livet Marslykke 2016 VIP Vi som prøver :) Himmelbarn Julegavene 2019 Juliknøttene 2022

  Huff, så dårlig at du ikke fikk noe for å stoppe melken... For meg var det en veldig stor ekstra belastning med verkende ammespreng som egentlig skulle til gutten min :( Har ingen erfaringer med når man får mensen tilbake dessverre, siden jeg har ammet mine og det stopper mensen. Men det høres ut som blødninger i forbindelse med fødsel, vanlig å blø i flere uker.
   
 7. snippsnappsnuppa Gift med forumet Mailykke 2018 Himmelbarn *Aprilbaby 2018*

  Grunnen til at de ikke gir de tablettene lengre, er at bivirkningene er ganske heftige, rent psykisk. Så selv om det er kjipt med ammespreng og melk når man har mistet, er det bedre enn verre psykisk helse enn man allerede har når man mister babyen sin. Jeg ba også om å få tabletter, men er glad jeg ikke gjorde det da legen fortalte om bivirkninger man kan få. Fikk mensen tilbake etter ca 8 uker tror jeg, men har også opplevd at renselsen har stoppet litt opp og så kommer det blødning igjen etter en stund-det kan være sårskorpe fra morkaka som løsner (altså der morkaka satt fast), er visst vanlig.
   
 8. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Ja jeg syntes det værste var og er de ilingene som gjør at melken kommer. Siden jeg har lest at det er for å hjelpe babyen for å få melken. De begynte tidlig i svangerskapet og da elsket jeg de. Nå renner det sa jeg da med et smil. Nå når det skjer, så renner tårene samtidig. Ønsket så veldig å oppleve å amme sønnen min, bare følelsen av hvordan amme føles ut. Følelsen at næringen kommer fra meg til mitt barn.


  Ja det var det jeg også fikk beskjed om. At de hadde funnet ut at langtidsperspektiv så var det bedre uten. For de som hadde gått på pillene fikk visst en ubalanse i tillegg og at de hadde større sjans for langvarig depresjon. Så skjønte at det ikke var smart å ta de, selv om de tre dagene med melkespreng var ekstremt smertefullt og mye tårer har kommet pga melken og ilingene. Så trur jeg også at det er best uten selv om det er tøft. Ja da er det nok det, bare stusset når jeg har vært så lenge uten blødninger at det kom tilbake.

  Noen som vet hva som tilsier at rensen er slutt? Er det når det har sluttet å blø etter morkaken, eller når det brune stoppet etter første blødning?
   
 9. Turkistliv Forumet er livet Marslykke 2016 VIP Vi som prøver :) Himmelbarn Julegavene 2019 Juliknøttene 2022

  Jeg gikk på de pillene og hadde ingen problemer med dem :( For meg var det det beste, den psykiske påvirkningen jeg fikk av melkesprengen og ubehaget var for meg større enn risikoen for å få bivirkninger. Jeg hadde jo ammet ganske lenge og produserte veldig mye melk også.

  Huff, det er så trist å urettferdig at det finnes ingen ord altså. Melka som var noe så flott som var ment til barnet ble plutselig til en veldig vondt påminnelse :(
   
 10. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Ja melken skal være en positiv ting, men for meg kan jeg se for meg at melken var kanskje mer tung for deg siden du ammet babyen din. For meg var det tungt fordi jeg aldri fikk ammet, og hatet melken i begynnelsen, men ble fort takknemlig for at jeg fikk lov å kjenne hvordan melkespreng var(rart selv om det var et smertehelvete), hvordan det var å lekke, og var glad for at kroppen min var «normal» mammakropp selv om babyen ikke var der. Er fortsatt tøft å kjenne kroppen min reagere, men samtidig godt å få lov å oppleve det.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Turkistliv Forumet er livet Marslykke 2016 VIP Vi som prøver :) Himmelbarn Julegavene 2019 Juliknøttene 2022

  Det kan vel være like vondt, om ikke vondere, å få melk og ikke ha et barn å amme. Skjønner hva du mener med at det var litt takknemlighet selv om det var vondt når du sier det slik. For meg var det bare psykisk og fysisk vondt, men det er jo så forskjellig hvordan man føler slikt er. :Heartblue
   
 12. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Ja vi er nok forskjellige der[emoji173]️. Vondt å høre at du hadde det sånn. Jeg bare håper at en eller annen gang i livet skal jeg få oppleve å amme. Jeg hadde gru gledet meg så mye. Men jeg har vært heldig og opplevd å ha melk, og melk i massevis, så det setter jeg pris på.
   
 13. snippsnappsnuppa Gift med forumet Mailykke 2018 Himmelbarn *Aprilbaby 2018*

  Renselsen er veldig individuell, men det blir jo mindre og mindre blødning etterhvert og så er det bare slutt, liksom. Min tok slutt etter ca 7 uker denne ganga.
   
  • Liker Liker x 1
 14. BigMama1018 Glad i forumet Snøfnuggene 2018

  Fastlegen kan skrive ut melkestopp tabletter. Sykehusene har fått nye retningslinjer og gir ikke ut mere.

  Utrolig trist å lese hva du går igjennom ❤
   
  • Liker Liker x 1
 15. Igloo Elsker forumet Himmelbarn ❤ Aprilbarna19 ❤

  Jeg fikk tablettene på Sus i november. Jeg ba om dem siden jeg hadde så store problemer med mye melk og tette melkeganger første gangen. Jeg orket ikke tanken på å stresse med det i tillegg til alt det andre.
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 24 Jun 2018

Del denne siden