Mengde fast føde for 5-6mnd baby?

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Nordlys2018, 15 Mar 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Nordlys2018 Forumet er livet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️

  Dattera vår fikk første smak på faste måltider og liker ALT. Ingen mageproblemer heller. De siste 3 ukene har vi gitt henne nye ting og har nå landet på 3 måltider pr dag. Hun ammes etter hvert måltid og mellom.

  Men synes det er vanskelig å vite hvor mye pr måltid? Altså mengde? F.eks med grøt på kvelden - hun er helt ustoppelig.... :p Foreløpig gir vi henne ca 1/3 HiPP-glass. Hvordan vet man hva som er nok? «Stoler ikke» helt på hennes metthetsfølelse... Bør jeg det? Vanskelig!
   
 2. HåpeSpire Forumet er livet Oktoberlykke 2019 Assistert-jentene ❤Januarlykke 2022❤

  Vi ga stort sett mat til han ikke ville ha mer :) Unntaket var grøtmåltid. 1 grøtmåltid om dagen, da laget vi 1 porsjon. Var han mer sulten ble han tilbudt morsmelk eller noe annet. Ellers fikk han spise så mye han ville. Vi fulgte hovedprinsippene i BLW metoden og ga ikke most mat. Ga f.eks. kokte grønnsaker, myk frukt, potet, pasta, egg, brødskive, hva som helst. Lærte fort at metthetsfølelsen hans var til å stole på og vi pushet aldri på med mer mat dersom vi følte han ikke spiste nok. Han la på seg det han skulle :) De fleste små barn spiser det de trenger.
   
 3. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Vi gav til de ikke ville ha mer. Hvis du er bekymret er det bare å be om en vektkontroll på helsestasjon, evt veie hjemme.
  I dette korona året har vi veid mye hjemme. Før hun kunne sitte lå vi henne i en balje som vi satte oppå badevekta (trakk selvfølgelig fra vekta på balja) og når hun kunne sitte satt vi henne rett oppå vekta.
   
 4. Sjokolade Gift med forumet Julikulene 2020

  Så fort magen/,bæsjinga stabiliserte seg, så fikk han her så lenge han gapte:) matvrak,får alt vi spiser.vi økte også fort når han fkkk dreisen og smaken for fast føde.
   
  • Informativ Informativ x 1
 5. Mymlen93 Gift med forumet Oktoberfruene 2018 ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️

  De gir klar beskjed når de er mett. En porsjon med grøt er rundt 2 dl vann med grøtpulver. Sånn ellers er 1 måltid ca 200g. noen spiser mindre, noen spiser mer.
   

Del denne siden