Melkesmak...

Heffalompenbaby

Elsker forumet
Hvorfor må melk behandles så mye at den ikke smaker noe?
Hvorfor kan vi ikke bare drikke melken slik den er rett fra kua?
 
Hei!

Takk for spørsmålet. Melken pasteuriseres og homogeniseres før den tappes over på kartong og selges i butikk.

Pasteuriseringen dreper bakterier og mikroorganismer som kan utvikle seg til å bli skadelige i melken, slik at melken skal være trygg å drikke for alle. Homogeniseringen fordeler fettet jevnt i melken, slik at ikke fettet skal samle seg og danne et lag på toppen av melken i kartongen.

Melk rett fra kua inneholder rundt 4 % fett, tilsvarende helmelk. Det er derfor denne melkevarianten som vil likne mest på melk rett fra kua i butikk. I tillegg til fettinnholdet kan homogeniseringen påvirke smaken, altså at fettet fordeles jevnt utover i melken. Nå får du også kjøpt melk som ikke er homogenisert i butikken, foreløpig kun lettmelk.

Hilsen Kaja
 
Back
Topp