Tenkte å dele en deilig middagsopprskrift med dere igjen.
I dette huset slipper ikke den såkalte "Lørdagskyllingen" inn. Jeg synes den er alt for salt, og smaker ikke spesielt spennende. Generelt har jeg overhodet ikke noe problem med ferdigmat som fås kjøpt i butikken. Men reagerer ofte på at smaken blir overdøvet av en utrolig sterk saltsmak!
Noen flere som synes dette?
Hos oss har det kommet en egen lørdagskyllingen i hus. Den er mild og smakfull, og det beste er at man regulerer saltmengden selv
Kyllinglår med kryddersmuler og aspargeskrem
Denne retten fungerer greit med frosne kyllinglår (naturell, ikke marinerte), men smaker aller best med ferske. Bruk gjerne Stangekylling.
Du trenger:
2 naturell kyllinglår
1/2 stk billig kneip
Hvitløk
Timian
1 bunt asparges
1 pk kremfløte
Fullkornsris
Godt smør
Salt & pepper
Start med kyllingen. Masser den inn med smør, timian salt, pepper og hvitløk. Husk å la kyllingen ligge litt i romtemperatur før du setter den i ovnen, da blir den saftigere.
Stek kyllingen i ovnen i en ildfast form. ca 180 grader i 30 min. Avhenger av størrelsen på lårene.
Skjær skorpen av kneipen, og kjør den i en foodprosessor, sammen med finhakket og timian, til den er blitt til smuler.
Sett over risen
Smelt masse deilig smør i en stekepanne, og stek kryddersmulene sprø.
Bruk igjen stekepannen til å koke aspargesene i fløten. De trenger ikke koke lenge (HUSK å rense aspargesene først). Deretter kjører du også denne blandingen fin i foodprosessoren.
Velbekomme
Tilbehøret til denne retten er drøyt, og holder til flere enn to. Så det er antallet kyllinglår som avgjør hvor mange retten passer til.
Noen andre som har noen gode oppskrifter å dele?
I dette huset slipper ikke den såkalte "Lørdagskyllingen" inn. Jeg synes den er alt for salt, og smaker ikke spesielt spennende. Generelt har jeg overhodet ikke noe problem med ferdigmat som fås kjøpt i butikken. Men reagerer ofte på at smaken blir overdøvet av en utrolig sterk saltsmak!
Noen flere som synes dette?
Hos oss har det kommet en egen lørdagskyllingen i hus. Den er mild og smakfull, og det beste er at man regulerer saltmengden selv
Kyllinglår med kryddersmuler og aspargeskrem
Denne retten fungerer greit med frosne kyllinglår (naturell, ikke marinerte), men smaker aller best med ferske. Bruk gjerne Stangekylling.
Du trenger:
2 naturell kyllinglår
1/2 stk billig kneip
Hvitløk
Timian
1 bunt asparges
1 pk kremfløte
Fullkornsris
Godt smør
Salt & pepper
Start med kyllingen. Masser den inn med smør, timian salt, pepper og hvitløk. Husk å la kyllingen ligge litt i romtemperatur før du setter den i ovnen, da blir den saftigere.
Stek kyllingen i ovnen i en ildfast form. ca 180 grader i 30 min. Avhenger av størrelsen på lårene.
Skjær skorpen av kneipen, og kjør den i en foodprosessor, sammen med finhakket og timian, til den er blitt til smuler.
Sett over risen
Smelt masse deilig smør i en stekepanne, og stek kryddersmulene sprø.
Bruk igjen stekepannen til å koke aspargesene i fløten. De trenger ikke koke lenge (HUSK å rense aspargesene først). Deretter kjører du også denne blandingen fin i foodprosessoren.
Velbekomme
Tilbehøret til denne retten er drøyt, og holder til flere enn to. Så det er antallet kyllinglår som avgjør hvor mange retten passer til.
Noen andre som har noen gode oppskrifter å dele?