Matoppskrifter

*NaTaLiE*

Gift med forumet
[:D]GODE MAT OPPSKRIFTER[:D]
(ikke skriv kommentarer, bare oppskrifter)
 
 
 
Komler/ Raspeball/Komper  (m/potetmos) (kjempe lett og rask å lage!!!)

1 pk potetmos uten melk
1 1/2 dl lettkokte havregryn
3 1/2 dl hv.mel
4 dl vann
2 ts salt

bland først det tørre, ha så i vann. 
komlene formes i hendene.

kokes i 1/2 time  (kanskje litt til) i evt. kjøttbuljong eller kraft av kjøtt...[;)]

 
Laks på squash

800 gr laks (fileter)
2 ss smør
1 stk. stor squash, i skiver
3 stk. små vårløker, i ringer
3 dl creme fraiche
1 dl finklippet dill, el. basilikum
2 dl fiskekraft (vann+fiskebuljongterning)

Squash og vårløk legges lagvid i ildfastform.
Legg på 2 klatter med smør, dryss salt og pepper over.
Legg på laksefiletene.
Hell over fiskekraften.
Bland creme fraiche med urtene og legg en klatt på hvert fiskestykke.

220 grader i ca 20 min.

Server med poteter, ris el. pasta.
 
*NaTaLiE*'s sjokoladekake!
---------
Her har du favoritt sjokoladekaka mi den er saftig og i langpanne!!

400gr smør
4,5dl vann
8ss kakao

gi det ett oppkok, avkjøl

700gr sukker
4ts bakepulver
650gr hvetemel

bland det tørre med det våte.

pisk så sammen
4 egg og ett beger (3 dl) lett rømme
ha det i resten av røret.

ha det i en langpanne, stek nederste rille i ovnen 200 grader i 25-30 min.

FYLL:
200gr smør
250gr melis
3ss vaniljesukker
1ss melk
2 ss sterk kaffe
1 plate kokesjokolade
2 egge plommer

smelt alt untatt egge plommene....avkjøl i kjøleskapet.
pisk eggeplommene og rør de inn i fyllet når du skal ha det på kaka!!

er kjempe god [:)][:)]
 
Kjøttkaker

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • ¼ ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 1 ½ dl vann eller melk
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 6 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning

1. Det enkleste er å bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene (unntatt vann og buljong) i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder til farsen er jevn og fin. Eller lag farsen for hånd: rør saltet godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.
 
2. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.
 
3. Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
 
4. Ha kakene over i en gryte med vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i brun saus.
 
HJEMMELAGET FISKEGRATENG: (nok til 4 personer)

5-600 gram hvit fisk (f.eks koketorsk eller annen hvit fisk)
3 ss margarin
5 ss hvetemel
4 dl lettmelk
3 egg
2 ts salt
1-2 ts muskatblomme
griljermel
Ca 1 porsjon kokt makaroni
2 revne gulrøtter

Trekk fisken i ca 10 min i ferdig oppkokt vann, evt bruk fiskerester. Lag en tykk saus av margarin, mel og melk. Avkjøl sausen litt. Tilsett så eggeplommene og rør godt + salt og muskatblomme.
Bland inn avkjølt fisk (i småbiter), makaroni og revne gulrøtter.
Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i resten. Hell over i smurt form og dryss et godt lag med griljermel over.

Stekes i ca 45 min på nederste rille ved 200 grader [:)] Server med poteter og smør! NAM!

I dette tilfellet stemmer det 100% at hjemmelaget er best [;)] Perfekt å lage en dag man har litt tid!!!
 
Nydelige Foccaccia!!! Passer bra til pastaretter.
 
Focaccia (1 brød)
25 g gjær
2 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts grovt havsalt
350 g hvetemel
2 ss olivenolje
2 ts grovt havsalt
3 ts frisk hakket timian eller rosmarin, evt 1 ½ ts tørket

Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og hvetemel og elt til en blank og smidig deig. Dekk bollen med plast og la heve ca 40 minutter. Elt og klapp den flat ca 2 cm tykk. Legg på stekebrett. Dekk med klede og la heve ca 20 minutter. Lag små groper med fingertuppene. Drypp olje over og dryss over salt og timian. Stek midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.
 
Pizzabolla:
 
1 pk. gjær
1 dl. lunka vatn
2 egg
1 ss. sukker
1 ts. salt
75 gr. smør
3 dl. melk
750 gr. hvetemel
 
Fyll:
 
1 pk. kjøttdeig
1/2 pk. pizzafyll
raspa ost
 
steikast på 240 grader i ca.10 min!
 
PØLSEHORN
 

 

 
Oppskrift på horn (16 stk)
 
3dl melk
25 g gjær
50 g margarin
15-30 g sukker (1-2 ss)
1/2 ts salt
ca 400 g hvetemel (ca. 7 dl)
 
Heves.
Deigen deles i 4 og hver del kjevles ut til en sirkel og deles i 8.
 
Fylles med ketchup, ost pølse og pizzakrydder.
 
Etterheves.
Stekes på 200-225 grader i 10-15 minutter
 
 
Hjemmelaget knekkebrød[:D][:D]

mmmm, de er supergode!!![;)][:D]
Og supersunne!!![;)]
Anbefales!!

Oppskrift:
6 dl grovt sammalt rug
6 dl havregryn
3 dl sesamfrø
3 dl solskikkekjærne
1 ts salt
1 l vann!

bland alt sammen og smør det utover med en slikkepott på 2-3 stekeplate som er smurt inn med enten
smør eller olje.
(alt etter hvor tynne knekkebrød du vil ha)
Jeg syns dem er gode når man smører slik at dem er ca en halv cm tykke.

Før du setter dem inn i ovnen kan du bruke en kniv eller noe til å dele dem opp i ruter.
Stekes nesten nederst i ovnen (helst på varmluft om dere har det)
på ca 170 grader i ca 45-60 min.
Jeg har ikke varmluft, men det fungerer for det.[;)][:D]

Husk at knekkebrødene skal være tørre når de er ferdige!






MEGAgode!![:D]
 
Kylling og potetform

De tallene som står i parantes er hvor mye jeg brukte i sausen til 6-8 personer

1.5 kg poteter

Skjær potetene i båter og legg dem i ildfast form. Ha i olje, salt og pepper over. Ca.220 grader i 50-60 minutter

1 grilla kylling (ta av skallet og del opp i biter)

Lag saus av:
4 dl creme fraiche (6 dl)
1 ss mango chutney (1.5 ss)
4 ss chillisaus (6 ss)
2 pressa hvitløksbåter (3)
2 ts karri (3 ts)
1 ts paprikapulver (1.5 ts)
1 ts pepper (1.5 ts)
1 ts buljong (1.5 ts)
1.5 ts estragon (2.25 ts)
Bland alt i ei skål

Når potetene er ferdige legger du kyllingen over og slår sausen over her igjen.

Strø over med ost og steik i ca. 15 minutter til osten er gylden.

Den er kjempe god. Mye kan bli gjort på forhånd så det blir ikke mye arbeid.
 
ORIGINAL: Katey

Verdens beste smårett!!!!

NACHOS DIP!!!!

Du trenger:
1 philidaphia ost
1 creme frash
1/2 pk majones
salt
pepper
garlic salsa
1/2 grillet kylling
1 paprika
1 rødløk
mozzerella ost


1. Bland sammen philidapiha ost, creme fraish, majones. Bland så litt salt og pepper oppi.

2. Smør det utover i bunnen av en form (så stor som en lager lasagne i)

3. Smør et tynt lag med garlic salsa oppå. Så tynt at du ser det andre igjennom.


4. Rens kyllingen og kutt opp i små biter. Strø det over.


5. Gjør det samme med rødløken og paprikaen.


6. Strø over raspet mozzerellaost.


KLAR TIL SERVERING!!!
Serveres med varm nachos chips[:D]

 
[:D]
 
Back
Topp