Matforgiftning uke 24+5

Gro(gu)

Flørter med forumet
Hei dere,

Jeg har vært så uheldig og har fått matforgiftning. Jeg og mannen tok frem vårruller fra fryseren og stekte disse i olje. Helt ærlig så vet vi ikke om det var rått inni, fordi vi ikke merket noe rart med vårrullene da vi spiste dem.

Mannen våknet midt på natten med diaré og oppkast, mens jeg hadde milde symptomer med diaré og kvalme.

En runde på internett ga meg skrekkhistorier om toxoplasma og listeriabakterien, så jeg ringte legevakten og spurte om det må gjøres noe tiltak hvis jeg fikk i meg disse mikroorganismene. Men sykepleieren ba meg senke skuldrene og ikke lese så mye på internett. Det eneste tiltaket var rehydrering.

Nå er jeg galt bekymret for lille baby i magen. Har vært oppe siden kl4 og ikke kjent noe liv i magen. Fra tidligere har jeg kjent liv hver dag, men ikke noe særlig mønster i forhold til døgnrytmen.

I disse juletider så er det umulig å få snakket med fastlege og jordmor. Hva bør jeg gjøre videre?

Setter pris på alle svar!
 
Sniker: ring føden
 
Jeg tror helt ærlig ikle du har fått i deg noen av de to. Mener jeg har lest at toxoplasma dør ved frysing, så det er i alle fall en ting mindre å tenke på :) når deg gjelder listeria forekommer det årlig 1-2 gravide tilfeller i året i norge. Så sjansen for at du har fått det er liiiiten. Den har også inkubasjonstid på 1-28 dager, tidvis lenger (dvs man får først symptomer mellom 1-28 dager) hvis du fikk det bare noen timer etter inntak av mat har du nok bare upset stomach. Les på sikre kilder som her. Legg merket til at listerias sikreste tegn er feber.

Legeforeningen
 
Oi jeg må rette meg selv- får ikke redigert innlegg. Feber er ikke sikreste tegn, men en av mulige. Vil ikke spre feil informasjon. Det er uansett ment bare godt, jeg tror virkelig sjansen er liten at du fikk det, men du må såklart kontakte føden om du kjenner lite liv, uavhengig om du har blitt matforgiftet eller ei :)
 
Jeg tror helt ærlig ikle du har fått i deg noen av de to. Mener jeg har lest at toxoplasma dør ved frysing, så det er i alle fall en ting mindre å tenke på :) når deg gjelder listeria forekommer det årlig 1-2 gravide tilfeller i året i norge. Så sjansen for at du har fått det er liiiiten. Den har også inkubasjonstid på 1-28 dager, tidvis lenger (dvs man får først symptomer mellom 1-28 dager) hvis du fikk det bare noen timer etter inntak av mat har du nok bare upset stomach. Les på sikre kilder som her. Legg merket til at listerias sikreste tegn er feber.

Legeforeningen
Tusen takk for grundig svar! :Heartblue
 
Back
Topp