Vil kke tro jeg spiser super sunt. Men tror jeg har et normalt sunt kosthold.
Men her er et lite utvalg av det jeg spiser.
Frokost:
-Havregrynsgrøt lagd i micro med kanel, tørkede solsikkekjerner og gojibær og eller tranebær, eller helt enkelt med kanel og ei lita skje syltetøy.
-Yoghurt uten tilsatt sukker med musli på toppen.
-Husmann knekkebrød med mager ost og paprika, agurk eller persille. Brunost eller smøreost.
-Hjemmelagde superenkle rundstykker med samme pålegg som over(skriver gjerne ned oppskriften om du er interessert).
-Drikker appelsin juice eller vann til.
Lunsj:
-Banan eller
-to husmann knekkebrød evt annen frukt om vi har.
-Evt et stort glass biola.
Middag:
Her er det beste tipset mitt å lage all mat fra bunnen, da vet du selv hvilke ingredienser den inneholder.
Supper er som regel sunt og det finnes ekstremt mange varianter, det er også enkelt å fryse for å ta opp igjen senere.
Mine middagsfavoritter er:
-Wok(super enkelt å variere med forskjellig kjøtt og grønnsaker for å få forskjellige middager).
-Hjemmelagd pizza med grov bunn og hakkede tomater med masse krydder i som saus.
-Hjemmelagd hvit pizza
-Chunky linsesuppe
-Restegryterett
(bruk det du har i skap og skuffer av linser og bønner, hakkedetomatet, tomatpaste, eller tomatpuré sammen med karbonadedeig, svin eller kylling. Bytt ut fløte med kokosmelk og ha i det krydderet du liker)
Grønnsaker kan serveres stekt, kokt og rå som tilbehør til alt. De har få kalorier i forhold til hvor mye det metter.
Til kylling, biff og fisk har vi alltid grønnsaker i en eller annen form også selv om vi har annet tilbehør.
Kvelds:
Jeg spiser sjeldent kvelds men når jeg gjør det er det som regel noe av det samme som frokost.
Snacks:
Anbefaler og ha frukt og grønnsaker lett tilgjengelig.
Frukt inneholder mye sukker men er sunnere enn sjokolade.
Oppskjærte spiseklare gulrøtter feks kan legges i en boks med vann i kjøleskapet.
Oppskjært agurk, brokkoli og blomkål holder seg også noen dager i boks med lokk i kjøleskapet.
Oppskjært eple holder seg fint lengre og blir ikke like fort brunt om man drypper noen dråper sitron på det.
Druer er også fin snacks.
Hadde sukkerfri måned for en stund tilbake og hadde skikkelig søtsug, og måtte være litt kreativ. Lagde da is av overmoden bananer og peanøttsmør. Ikke supersunt men færre kalorier enn sjokolade og det stilnet søtsuget mitt
Jeg elsker sjokolade og er supersvak for pasta, fete sauser med masse fløte og smør. Smeltet ost og det meste som er gratinert. Men jeg liker også å være aktiv og ha en sunn livsstil så jeg er ofte i dilemma med meg selv
Og det er så mye enklere å hente den sjokoladen, ta av papiret og spise den enn å lete frem skrelleren, skrelle gulrota, skjære den i biter, legge den i skål for så å spise den
Ofte frister også sjokoladen mest.
Men vil man ha en sunnere livsstil må man bare gå inn for det og selvfølgelig må det være lov å kose seg av og til med både sjokolade og favorittmaten.